Blog pilihan Penghujung Mac 2012...


Assalamualaikum L.O.V.E...=)

hari nie mek cah nak kongsi sikit blog yang menjadi pilihan untuk singgah dikala kebosanan....actually bukan nak kata aku tak mau dan tak pernah singgah blog yang lain tapi saja nak promote blog nie kat korang..mana la tahu korang pun suka dengan citarasa aku nie...eceh!! lagi satu tak salah kan berkongsi blog yang menjadi pilihan hati...:P

jom terjah blog mereka...klik je kat gambar header yang aku letak tu.....1, 2, 3!!...Parammmmm pam pam...Lolzzz

Maya lisa yang gojesss...^^


simple header but nice + cute..:P
Gila photo..terbaekkk!!

yang nie aku paling tak tahan...:))

hubungi mereka di talian yang tertera..ahaskk..Lolzz..:P

  1. http://mayalisaminamichan.blogspot.com/
  2. http://siti-sakinah.blogspot.com/
  3. http://naufal91.blogspot.com/
  4. http://careeron9.blogspot.com/


........................................................................................................
.::PESANAN DARIPADA PENAJA::.

  1. Win The New iPad! ->KLIK SINI
  2. Enjoy 3D experience with Triple Chicken Sensation pizza at #PizzaHutMsia today!- >KLIK SINI
  3. Earth Hour 2012 di Sunway Pyramid, Sabtu ni, 8.30 malam! Jumpa sana? ;) ->KLIK SINI 
  4. Find a job and win RM500->KLIK SINI

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Wordless Wednesday #13 : Jiwang sekejap..:P




SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

OpocOt jalan-jalan di Tasik Shah Alam untuk hilangkan stress!!....



Assalamualaikum L.O.V.E...:)

seperti yang korang semua sedia maklum aku suka jalan-jalan penatkan badan..hoho bila hujung minggu suka sangat keluar dengan teman-teman yang lain..actually kisah nie merupakan kisah lama kot....kisah bila kelas dibatalkan teruss laju-laju gi PKNS....emm selalu jer berkaitan dengan entri ini KLIK SINI...Dan entri yang nie lak sebelum aku memiliki benda nie KLIK SINI!!...hohoho aku tak sempat nak update blog tentang ini..berbaju kurung di Tasik Shah Alam..bercintan cintun di tepi tasik bersama si ina plop tu...ada aku kisah nak bercintan-cintun dengan siapa??...hoho janji aku tak kacau orang...eceh!!

jom tengok picha yang mampu membuatkan aku tersenyum bersama ina...klik, klik....smile dan kurang sikit masalah..Lolzz

mari beli, mari beli handbag murah aja..:P
terasa keselesaan bila dapat menghilangkan stress di tepi tasik nie disamping mengayakan handbag si  ina  yang chomel tu..Lolzzz terasa selesa gak bila berbaju kurung ditepi tasik...ecece nampak bebenor dah lama tak pakai baju kurung kan..T__T
pikir selagi boleh pikir..pastu STOP!!
bersantai seperti ini boleh mengurangkan masalah untuk seketika..hoho untuk seketika tapi bukan untuk selamanya selagi belum berjumpa dengan jalan penyelesaiannya....macam la korang semua tak pernah ada masalah kan??.....tipu la tu kalau tak der masalah.....lumrah hidup dan ini semua dugaan...sabOr jelar..yang penting kesabaran disetiap apa yang berlaku dan insyaALLAH pasti ada hikmahnya berlaku semua nie....Opsss citer pasal tasik shah alam tip tup citer pasal masalah lak kan...hoho cowie...T___T

berkenan sangat dengan handbag ina nie..:)
sekali sekala memang tak rugi ke Taman Tasik Shah Alam nie....boleh hilangkan stress dan dapat cuci mata bila melihat gelagat orang sekeliling..hoho tengok orang couple pun hadow...Lolzz thanks ina sebab sudi keluar dengan akak....:))

bye bye..salam..^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Coming Soon..


Assalamualaikum L.O.V.E..:)


Terima kasih kepada yang mereka terutamanya kak fira (cantik gilOss) , kak dadila (chomel), kak aimiey (gojess) dan  yang lain...Love this moment..:)


lokasi: Pullman, Putrajaya
tarikh: 24 Mac 2012

Makeup make me look 'tua'..Lolzzz

Nantikan entry selanjutnya..Jom tidO dulu...^^
Salam... 

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Sekali terjah..Terus jatuh cinta..



Assalamualaikum L.O.V.E..=)


hewhewhew.....amacam??terasa nak jatuh cinta jugak ker??siapa minat photography dan shopping boleh la teruskan membaca entri nie....aku pasti korang pasti tak kan kechewa dengan entry yang berbaur cintan cintun nie...Werk...rasa nak muntah lak bercakap pasal cinta kan...hoho tak habis-habis nak jiwang...tak rock la kan....:P

header yang cun!!



actually, aku suka singgah blog sis LIZA RAZAK??hoksss ke aku jer yang ketinggalan....cowie, yang aku tahu dalam blog beliau banyak terkandung picha yang cantik-cantik..teruja masuk blog beliau....lagi satu beliau mempunyai blog yang mana korang boleh tertarik daaa boM dengan dress yang beliau jual...eceh!! tapi kebanyakan yang aku berkenan dah sold out...sedih...tapi tak per tunggu entry yang lain lak....T__T

Pemiliknya lagi cun!!..she is fashionista...:)
Untuk jalan-jalan cuci mata melihat dress dan fesyen terkini boleh la terjah ke blog beliau yang satu lagi..:)

header pypylambsstudio yang chomel..:P

sila klik sini---->http://pypylambstudio.blogspot.com/...tak rugi dan takkan menyesal punya bila korang datang ke blog nie...so aku membuat jaminan 90% korang berpuas hati dengan blog nie... so memang sesuai sangat la untuk mereka yang gilakan fesyen..:P



kebanyakan dah SOLD OUT....perghh cepat betul!!....insyaALLAH suatu hari nanti aku akan dapatkan jugak dress dari blog sis  LIZA RAZAK  nie..:)

motif:jatuh cinta dengan blog nie la...LOlzzz..:P


Salam...^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Aku juga punya hati dan perasaan..T__T



Assalamualaikum L.O.V.E...=)

Pernah tak korang dihina?? mesti terasa pedih dihati kan??...dipendam sehingga akhirnya ia meletOp...tapi untuk meletOp ia memerlukan masa bertahun-tahun....sehingga bertahun-tahun aku bertahan..dan akhirnya ini lah jadinya...

pernah aku dikutuk sebagai manusia yang gemOk, pendek, tak punya style, tak pandai dan bla bla..Oh itu semua perkataan yang membuatkan hati kecil ini terluka....bersabar dan terus bersabar akhirnya sedikit demi sedikit ianya berubah...dengan kutukan aku jadikan ia sebagai semangat untuk aku berubah...tapi kita sebagai manusia dan hamba ALLAH dimuka bumi ini tidak seharusnya kita mengutuk segala ciptaan atau kejadian yang ALLAH ciptakan diatas muka bumi nie....ini semua milik kekal maha pencipta iaitu ALLAH S.W.T dan ALLAH juga maha pencipta segala-galanya...

Wajah salah satu manusia yang pernah dihina..seharusnya redha dan pasrah malah bersyukur dengan
apa yang ada...

pernah tak korang berjumpa dengan manusia yang bercakap tanpa menjaga hati dan perasaan seseorang??...semestinya berlambak kan??...Ya ALLAH walaupun aku terjumpa dengan mereka yang sebegitu tak pernah terlintas dihati kecil ini untuk kata awak itu dan ini..semuanya dipendam untuk menjaga perasaan seseorang tu....aku rasa adil untuk kita semua sebagai makhluk ciptaannya mensyukuri apa yang ada..tak layak kita untuk mengutuk seseorang...terutamanya sahabat sendiri...semoga mereka mendapat hidayah, kadang-kadang apa yang berlaku ada hikmahnya...insyaALLAH....


hukum!!
sebagai contoh....hodoh, gemok, bolot, hitam, rendah dan akhirnya itu semua merupakan satu penghinaan terhadap kejadian yang telah ALLAH jadikan ia sesempurna mungkin...


sesungguhnya aku bersyukur..:)


sesungguhnya Allah S.W.T telah memberi kepada kita nikmat yang terlalu besar dan banyak...Bahkan nikmat yang tidak ternilai harganya...Nikmat hidup, nikmat udara, nikmat air, nikmat makanan, nikmat kesihatan, nikmat ilmu, dan selainnya tanpa mampu dihitung....Termasuk di dalamnya adalah nikmat keamanan dan kemerdekaan. Manakala nikmat yang paling besar adalah nikmat Islam dan iman...Alhamdulillah..=)

Maka bersyukurlah kita dengan nikmat-nikmat Allah tersebut...Kerasa syukur adalah sebahagian dari tujuan penciptaan dan perintah-Nya...Allah  S.W.T berfirman:

وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالأبْصَارَ وَالأفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

“Dan Allah mengeluarkan kamu dari pertu ibumu dalam keadaan tidak mengetahui sesuatu apa pun, dan Dia memberi kamu pendengaran, penglihatan, dan al-af’idah (akal dan hati) agar kamu bersyukur.” (Surah an-Nahl, 16: 78)

p/s::sama-sama kita berfikir, bila tak suka lebih baik diam dari mengeluarkan perkataan yang tidak disukai ALLAH S.WT..yang penting kita semua tahu bersyukur...:)

Salam...^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Kisah pengapit yang tersepit..:)


Assalamualaikum L.O.V.E...=)

entry nie berkesinambungan dengan entry yang lepas KLIK SINI, KLIK SINI....Alhamdulillah akhirnya merasa jugak menjadi pengapit untuk perkahwinan kakak aku tapi masa tu rasa tersepit sangat..yelar, busy sangat masa majlis tu..kejap ke situ dan kejap kesana...Alamak!! letih sih..waktu keletihan kian memuncak bila pihak pengantin sampai....hoho semuanya menjadi kelam kabut...sabOr jelar, nak jadi pengapit la sangat..Lolzzz

eh!!..kami bukan pasangan pengantin..jangan tertukar...:P
Bila pihak pengantin dah sampai, majlis dimulakan dengan bacaan doa dari ustaz Mat jengka 16..jauh tu di importnya...kawan abah aku masa menunaikan umarah dan haji sekali..sampai sekarang persahabatan mereka kekal sampai kini...terima kasih ustaz kerana sudi datang kemajlis perkahwinan kak jah..:)

pelamin yang menjadi saksi majlis nie berlangsung,..Lolzz..:P
pelamin yang kelihatan comel bagi aku...masa pi tengok pelamin nie di butik pengantin tak der la cantik sangat tapi bila dah siap pasang comey lotey la plop...suka-suka..:)

kompang dipalu pengantin baru!!..ecececece!!
pengapit yang kelihatan mengantuk disitu..yelar, pagi-pagi lagi dah bangun dan tolong ma dan abah mesin santan..bila azan zohor baru aku bersiap-siap untuk majlis petang tu....letih tapi tak salah aku tolong ma dan abah, sekurang-kurangnya boleh mengurangkan bebanan abah..:)

ma, abang adli dan kak jah sedang berdrama..:)
em sudah-sudah la tu abang..mak dah merestui perkahwinan kita..katanya kak jah...eceh!, pandai-pandai jer aku..muehehe 

lu pehal...kuatnya suka..nia gua jeless nie...Lolzz..:P
kibas dan kibas..kesian pengantin panas.....hoho tapi sedangkan aku sendiri panas..ececece sabor jelar, memang berpeluh habis masa nie...tulung!!! nak tisu..T___T

tiba-tiba terasa gedix nak anak ramai..erk???:P
Bersama sepupu tersayang...semuanya sepupu, anak buah belum ada lagi..homm suka main perut mat aki yang buncit tu.....amboiii sedap naaa mengata mat akil..nak tahu siapa mat akil KLIK SINI..:)

Al-quran dan terjemahannya..^^
Al-Quran sebagai panduan hidup....ustaz dan ustazah, sesuai..=)

kami perlu menjadi penyambut tetamu yang sentiasa tersenyum....hohoho
Picha yang kat bawah nie hanya guna kamera nie jer KLIK SINI..tak per janji keluar gambor kan....:)

bersama mak cik dielah..:P
bersama adik tersayang dielah...waaaa!!adik aku pakai aku punya jubah yang malam akad nikah...tak per, aku tak berkira dengan adik sendiri..^^

semua dah besor sepupu aku nie....:)
sekarang peluk sepupu , selepas nie peluk anak buah sendiri lak...boleh kan..:P

theme purple..nice..=)
picha nie menunjukkan ahli keluarga pihak lelaki..yang sedihnya kedua ibu dan ayah abang adli dah tak der..anak yatim piatu...sedih woo..maknanya akak aku tak dapat merasa kasih sayang seorang ibu mertua dan mungkin abang adli sendiri banyak bersedih sebelum nie...hummm

p/s::tahniah buat abang adli dan kak jah..selamat pengantin baru dan status ustaz dan ustazah j-qaf perlu dijaga tau.....semoga mendapat anak yang soleh dan soleha dan semoga perkahwinan nie berkekalan hendaknya..Amin..:))

k bai!!...Salam...^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Pelajar UITM Puncak Perdana yang sesat di Pasar Karat...


Assalamualaikum L.O.V.E..=)

hye hye hye!! thanks sudi singgah ke blog nie...macam tak percaya jer ada jugak yang merasa tidak keberatan untuk singgah untuk baca entry nie..Muehehe macih, macih dan macih.....tanpa korang siapa la aku...dan kepada stalker lak thanks walaupun kadang-kadang ada yang membenci tapi aku terima seadanya....'wat bodo jer'..Lolzzz

al-kisah di pasar pagi, stadium shah alam....walawaweeiii pelajar mana yang sesat nie??hoho actually bukan sesat tapi sajer buat tajuk kasi gimik sikit...memang kami dah plan untuk kesana sebab sepanjang kami bergelar pelajar di puncak perdana belum pernah lagi kami menjejakkan kaki ke sana....semalam tanggal 18 mac 2012 itu lah kali pertama aku dan kina kesana..tapi bagi si azia dan kak emy itu bukan kali pertama tapi dah berkali-kali kOt....Agagaga

kami penunggu setia  U605 walaupun kadang-kadang kami merungut bas selalu jer lambat..:P
rancangan sebenor nak ke KL..tapi disebabkan masalah tertentu kami terpaksa jale-jale tempat dekat jer...so Pasar Pagi menjadi mangsa...Eceh!! tunggu bas dengan bersemangat, kami lah peminat setia bas rapid U605..Lolzzz tapi kalau ada benda INI lagi best kan. :))

gunakan masa yang terluang dengan sebaiknya...Lolzz..:P
mengisi masa yang terluang dengan membaca..wawww!!, bagusnya si  kina  nie.....suka dia punya style dan si  azia  lak sedang bbm pakwe ler tuwww..:P

1, 2, 3!!..Kami tak bersedia!!..:(
sampai jer kat pasar pagi tu terus jalan dan jalan sampai la penat...hohoho panas wO time tu....singgah kedai tu dan kedai nie, pastu snap jap...ini picha kandid...belum sedia lagi maaa....T_T

produk terbaru dari As-Sakinah..=)
bila dah penat berjalan kami singgah ke gerai makanan untuk makan...eceh!!, kami pilih char kewo tiow untuk menjadi santapan kami.....semua pilih menu yang sama, haiii sama tak per, jangan sama BF dah ler...muehehehe  OPsss masa duk makan tetibe ada pak cik tu datang jual buah kismis..kina beli tapi dengan kebetulannya??? hihihi kebetulan nama kismis tu As-sakinah,yeah!! untung la  kina  dah ada produk sendiri.....Hiksssss

Lu lapOr, gua pun lapOr..^^
hiksss bahagia sebab masing-masing beli satu dress...lepas nie bergaya sakan ler erk...muahahaha itu dia gaya si muka lapOr...macam dah tak tahan dah tu si  azia  dan kak  emy ...sila la makan!!, udah-udah la tu posing...=)

kami budak Puncak Perdana..Maaf kami tak sesat pun..:P
last picha untuk di pasar pagi..hikssss masa untuk balik dan destinasi seterusnya PKNS...yeah!!semangat bebenor untuk jalan-jalan eh....Bye bye dari pihak kami as-sakinah...Olololo sweetnya......:))

p/s::tak rugi datang sini!!..dapat cuci mata tengok orang ramai dan masa nie la untuk keluarkan peluh dik cuaca yang panas dan suasana yang memang masing-masing sibuk...yang penting harga barangan boleh ditawar..pandai-pandai korang ler tu..^^

k bai!!...Salam...^^


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Dia yang bernama 'Markonah Meletop'...^^



Assalamualaikum L.O.V.E...=)

Sekarang sudah tiba masanya untuk aku tunaikan janji untuk entry yang lepas...alahai banyok benor benda yang aku janji tapi tak ditunaikan....Hukkssss sila jangan marah kat budak nie....Tolong, si budak nie tak bersalah!!..yang bersalah jadual aku yang terlalu ketat sampaikan setiap janji aku sentiasa lewat untuk dikotakan...Lolzzz busy la konOn......:P

harus dan wajib picha aku dan markonah nie adow...ngeee sila jangan bagi penampor okey..:P
Mekacih sudi singgah ini punya blog yang banyak mencarut maaaa....Oh!! ingat lagi tak dengan entry yang nie KLIK SINI....disitula aku mulakan janji...hoho gedix kan masa tu..so terpaksa la sekarang aku bertungkus lumus untuk kotakan janji tu.....aku mention dalam tu si AZIA kan??azia dan markonah meletop tu orang yang sama jer..jangan korang nak Poning lak....Haishh kan aku pokesss atas blake kea...adesss kasar bebenor staro tu kea....:P

picha nie paling sayo minat...comey lotey!!...sweet gituww gambar hop nie...
Yowww..Lolzzz
Alkisah, aku suka dia!!..bukan suka seperti perasaan seorang lelaki terhadap seorang perempuan tetapi aku suka dengan cara pemakaian beliau sekarang....lebih menutup aurat....Alhamdulillah beliau pun dah mula berhijab bermula pertengahan semester yang lepas.....ada gak aku tanya kenapa tetiba berubah dia cakap ada termimpikan sesuatu yang membuatkan beliau mulai terfikir tentang 'hijab' dan sudah lama beliau berazam untuk berhijab sepenuhnya tapi masa jer yang tak mengizinkan..so sama-sama la kita doakan semoga penampilan beliau kini sentiasa berkekalan...so, tak perlu la kita nie nak ada perasaan hasad dengki dengan kelebihan dan perubahan seseorang itu..yang terbaik jadikan dia terbaik!!..Ngeee..=___='

kelassss kau konah!!...
banyak gak la entry aku yang ada mention si azia nie..hoho tu kalau korang perasan dan kemungkinan ada yang dah usha beliau di facebook eh...hati-hati sebab beliau dah berpunya..kawan boleh lebih-lebih jangan!!...Agagaga kan tak pasal-pasal aku kena marah kat BF dia tu...Ngeh3..kalau nak tengok entry yang lain sila la klik entry nie, Berdating di IKEA & the Curve - Part 1, Berdating di IKEA & the Curve - Part 2 & Behind the Scene Telenovela We are Mademoiselle!!...Banyak picha beliau kat sini...tu semua masam manis di puncak perdana bersama beliau..=)

aku tahu konah suka biru...hahahaha
rasanya picha nie masa beliau kat kampung atuk dia kot..aku pun tak berapa nak pasti..yang penting pakwe dia ada kat belakang...kantoi kau konah!!..:P

cun!!
layan jelar eh picha markonah nie.....tak larat aku nak citer panjang-panjang..lagipun korang tak baca sampai habis pun kan entry aku nie...cuma layan picha jer kan??macam la aku nie tak tahu....werkk..:P

sweet!!
suka bergambor jugak mek tok nie...hewhew tapi kalau dengan photographer beliau segan kot, dengan aku tak per..habis posing aku shoOt...haksss jangan marah yer konah..mek sah hanya bergurau jer....muahahaha

comey loteyyy!!
picha last sekali nie jangan kamo semua ternganga lak tengok muka konah nie macam barbie doll...alahaiii buat si jejaka sila jangan jatuh hati...ingat kamOo-kamO semua dah ada awekssss...cuci mata boleh....wakakaka kalau pakwe aku wat macam tu kan aku tarik-tarik telinga tu......gataiii ngat...hahaha 

p/s::si azia memang sentiasa meletop...memang patut facebook beliau bernama "Markonah Meletop"...:))

k Bai!!...Salam...^^


    SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

    Malam akad nikah....Alhamdulillah, akhirnya menjadi milik Nur Adli..^^


    Assalamualaikum L.O.V.E..=)

    hoho sekarang musim kawin kan.....situ sini ada kenduri kendara....dan bila cuti sekolah jer bakal pasangan pengantin memilih cuti sekolah ler masa yang sesuai untuk melangsungkan perkahwinan....dengan kata hari bahagia untuk diingati buat selamanya.....InsyaALLAH untuk sekali seumur hidup, kalau dah terlebih tu wallahualam la tu kan.....semua ketentuan jodoh, maut semua tu di tangan pencipta kita..yer dok??

    ececece, udah lama aku rasakan blog Love is Cinta dibiarkan bersarang dengan lalang yang tak sempat dipotong..Lolzzz tiada lagi celoteh yang panjang kan...al-maklum la busy memanjang mengalahkan orang yang nak kawin kan....Agagaga seperti tak percaya lak akak aku dah kawin....semuanya berjalan dengan lancar...sebenOrnya banyak picha masa akak aku kawin hari tu tapi aku terpaksa upload sikit-sikit udah la yer..nanti berat lak blog kesayangan aku nie..kan tak pasal-pasal korang terus jer tekan butang x gara-gara lambat loading...^^ 

    sekarang masa untuk mengaktifkan diri....moh ler sahabar blogger, facebook, twitter dan stalker layan picha masa malam akad nikah hari tu.....walawaweii akak aku dah jadi milik orang dah.....Humm sat lagi tak boleh la nak bermanja seperti dulu...:( 

    dua beradik sedang berdrama...'jah!!..mun jadi milik ore doh la....humm jangan abaikan aku....janji!!'..:(
    Majlis akad nikah berlansung di masjid kampong aku iaitu masjid Mukim Kampong Delima bersamaan 12 hb 3 2012.....Alahai dengan 2x lafaz...gabra bebenor abang ipar aku nie....'naling' ore klate kato...:)

    Abang ipar...:P
    jangan naling deh abe ipar terrr......jago molep kakok sayo terrr...wat ngenak kak sayo bulih nyekeh la.....aci dop???Hakssss

    terlintas difikiran...Ya ALLAH bila turn aku pulak nie...ahaksss lambat lagi ke??:P



    Opocot..muka jelesss ke nie???Hohoho tak der maknanya...eceh tak mau mengaku kan...yang sebenor perasaan gembira dan sedih bercampur aduk.....bahagia bila tengok kakak sendiri dah selamat di ijabkabulkan.....akhirnya tanggungjawab akak aku sebagai isteri dah bermula....selamat menjalankan tugas dengan sebaiknya yer kak....ikut perintah suami selagi tak melanggar larangan ALLAH s.wt...:)
    bagai pinang dibelah dua...^^


    dalam bilik warna merah putih dan diluar lak purple putih..hewhew pelik tapi benar dan akhirnya comel gak pelamin yang akak aku tempah nie..berbalaoi la kot..=___='
    kami 5 beradik..^^


    bermula yang sulung berbaju purple tu, Zulhilmi...yang ke-2 akak aku yang kawin tu iaitu Hamizah...lepas tu abang aku yang berbaju sedondon ngan aku Azizi...baru la aku lepas tu dan yang bongsu lak Fadhilah bertudung hitam tu...kami hanya berlima, tak lebih dan tak kurang...Ngeee thanks ma dan abah kerana menbesarkan kami sehingga kami cukup dewasa walaupun kadang-kadang kami sendiri menimbulkan masalah buat ma dan abah..hummm
    sayang akak saya ketat-ketat..^^
    semoga berbahagia untuk selamanya akak ku sayang.....nanti nak ambik tips perkahwinan dari akak bila turn adik lak...Lolzzz

    sayang Ma dan abah selamanya...=)


    orang yang paling bahagia malam tu tentu la ma dan abah aku...anak yang mereka jaga sampai la dah besor, bekerja dan akhirnya berjaya dikahwinkan jugak...so selesai la tanggungjawab ma dan abah aku kan......^^

    last sekali baru ada picha satu family kan...hoho ada ke patut.....nie la satu-satunya picha yang sempat uncle aku snap malam tu...semua busy so dikesempatan nie kami harus bergambOr.....pandai gak eh uncle aku nie ambik gambor,homla guna kamera mahal tentu la hasilnya cantik kan.......actually uncle aku tu sangat berminat dalam bidang photography ni tapi aku segan nak kenalkan beliau dengan kawan-kawan aku yang lain.....Opsss aku pun segan nak add beliau di Facebook..tak pasal-pasal dia tengok semua picha aku kuar outing tu..nanti kantoi..=__='


    p/s:Sabda Nabi Muhammad S.A.W----->"Apabila berkahwin seseorang itu, maka sempurnalah separuh agamanya, maka hendaklah ia bertaqwa kepada Allah S.W.T untuk selebihnya". 


    k Bai!!...Salam...

    SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

    Wordless Wednesday #12 : Penat??Mek sah tak kisah..=D



    Alhamdulillah semuanya dah selesai....Lega..^^


    p/s: kepenatan yang berbaloi....

    SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

    Kerana keinginan….Fuiii…:D



    Assalamualaikum L.O.V.E…=) 

    Salam hari jumaat buat sahabat semua….dan selamat menunaikan solat jumaat buat sang jejaka kita semua…Hohoho jangan suka suki nak ponteng solat jummat tau..tak baik…Chewah!!..ini merupakan nasihat dari ustazah kita…sekian sahaja tazkirah kita untuk pagi nie…hehehe bukan main yer….:P 

    Opsss kembali kepada topik asal…..actually semenjak buka semester ni keinginan aku untuk membeli itu dan ini semakin menjadi-jadi…hoho semangat untuk menternak lemok pun bukan main lagi..tak caya klik SINI yelar, aku nak share dengan korang tempat-tempat menarik yang boleh kita semua singgah…itu jer….Muehehe

    teruja sangat-sangat sebab usaha kali ke-3 untuk mendapatkannya akhirnya berjaya..^^
    Ini kes berat okey…keinginan terhadap beg pink itu!!....sekali pandang Oh comelnya..susah nak dapat nie..nak beli, nak beli!!...kali ke tiga aku ke kedai 'Erina Iwasaki' di Anggerik Mall akhirnya aku Berjaya mendapatkan beg tu…..Alhamdulillah, berkat kesabaran dalam memiliki sesuatu akhirnya membuahkn hasil..Terima kasih ya ALLAH….:) 

    Al-kisah aku tak pernah lagi menjejakkan kali di 'Anggerik Mall' shah alam tu..kenapa la tetibe aku menjadi gedix hari tu..Suk sek suk sek dengan ina akhirnya kami sampai ke sana…Oh boring nyer!!..tak der orang sangat…rugi datang sini..Lolzzz itu adalah perkataan yang bodoh yang aku sebut..yelarkan walaupun Nampak jer macam tu ada benda yang memberikan tarikan kepada aku untuk ke sana sampai 3x….hOhoho semangat bebenor la kan gara-gara beg tu…. 

    ini lah dia rupa beg tu..yang nie la aku tergila-gilakan..hoho aku tak gilakan orang tapi aku gilakan benda cute nie..^^
    Pertama kali ke sana!!...kedai kunci tapi banyak beg yang di letak kat luar….haishh kan ada yang curi kan…tungu 30 minit dengan penuh kesabaran…nasib baik bersama ina...tak datang gak pemilik kedai tu..balik dengan pasrah…T__T


    Kali ke-2!!....pukul 11 pagi..haishh tak bukak lagi kedai tu….tunggu sampai 11.30 pagi…tak datang lagi…hoho balik dengan pasrah lagi!!..dah la sorang-sorang..:'(



    Kali ke-3!!...haishh kedai bukak, tapi tuannya tak der…addesss macam mana nie..hoho kali nie dengan penuh semangat tanye jiran kedai sebelah…yeah!!...rupanya aunty duk berbual dengan kedai jiran yang lain…addess aunty nie,orang nak membeli la…..tettt aunty tu cakap 'Oh awak la yang datang banyak kali tu tapi aunty tak der eh'…Aku pun jawab 'yup saya la tu aunty'…napok benor semangat tu yerr...akhirnya tawar menawar dan atas kesian akan aku, aunty tu bagi dengan harga yang boleh dikira murah la…harga tak boleh cakap sebab ianyan rahsia..Lolzzz thanks sahabatku azia kerana kali ke-3 bersamanya aku berjaya beg yang chomel itu..Muah!!



    Dan akhirnya aku mampu memilikinya dan payung pelangi tu jugak aku beli pada waktu yang sama tapi kedai yang berlainan….hoho beli pun disebabkan hujan..Lolzzz Emm panjang lebar kan entry nie padahal pasal beg chomel tu jer..mesti korang penat baca kan???Ahaksss..:P

    k..bai!!...salam..^^

    p/s::Disebabkan keinginan semua boleh jadi…nanti aku buat entry khas untuk dia yang bernama 'AZIA'...Sabar tau..Peace..=__=v

    SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...