Percutian bajet ke Bali

percutian bajet ke bali - terima kasih AirAsia kerana memenuhi impian kami untuk ke sana. Alhamdulillah, memories in bali selalu dalam ingatan. Return ticket for only RM292!! tersangat murah jika dibandingkan dengan syarikat penerbangan yang lain. Thank you Airasia. love your tagline 'everyone can fly" . Yeah! bandung juga dalam kenangan "Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)" dan "Percutian ke Bandung : Day 1 (Strawberry land, Floating Market, De' Ranch)"

Percutian bajet ke Bali sentiasa menjadi pilihan buat si penggemar bercuti. Lebih-lebih lagi yang bergelar pelajar, graduate , perkerja swasta, dan bla bla bla. Siapa yang tak nak bercuti dengan kos yang agak rendah kan?maka persediaan awal harus di buat untuk memastikan kos percutian nanti tidak memerlukan kos yang tinggi. ops entri pembukaan "I Love Bali" dan "Percutian ke Bali : Day 1". Lagipun ramai juak mahu tahu kos keseluruhan bila ke sini. hope dapat membantu. :)

  • Tiket Airasia

telah menjadi kegilaan untuk melihat promosi tiket di website rasmi Airasia. sekali terbang, dah jadi ketagih nak bercuti. so melihat tiket murah serta bersesuaian dengan masa free so terus booking tiket pergi dan balik dari LCCT-BALI. total RM292 okay! sangat murah! memandangkan mek cah dari kelantan tiket pergi dan balik dari Kelantan ke Kuala Lumpur RM87. Alhamdulillah rezeki di situ.

  • Menggunakan perkhidmatan Supir (driver) 

kami menggunakan perkhidmatan Pak Eddy dan sebagai pemandu pelancong kami. kos cuma rp350,000 untuk sehari. Memandangkan kami menggunakan perkhidmatan Pak Edyy sehari setengah. Rp200,000 untuk separuh hari. Super murah right! dah la kereta avanza, baru lagi! Ideal for family. lagi satu kami deal dengan Pak Eddy supaya dia yang bertanggungjawab menjemput dan menghantar kami di airport. kosnya rp30,000. 




YANTO
+62817556488/+6281236540997

E-mail : ytobalitour@gmail.com/yanto_tour@yahoo.com
Facebook : Yanto Bali

  • Surveyed and booked hotel/resort
Bakung Beach Resort menjadi pilihan. Yang ni lebih jimat di booking.com. sangat mudah dan cepat. persekitaran dan kemudahan pun okay. 



sangat berbaloi disini. kalau yang tak suka makan pagi tak perlu ambil yang pakej sekali breakfast, macam kitorang makan ketika malam sahaja. perut katam katakan. krik krik RM252 untuk 4 hari 3 malam.

  • money changer.
okay, menukar wang di KL sentral sahaja. tak tahu untung ke rugi sebab last minute kan. duit poket hanya rm407 bersamaan rp1400,000 . jadi jutawan kejap. Alhamdulilillah masih berbaki rp10,000 boleh jadikan kenangan. hihi

  • Jangan shopping sebarangan tempat
please jangan shopping sebarangan. jangan pandai-pandai menawarkan harga sekiranya tidak berminat untuk membeli. haa kami bertiga pernah terkena goblokkkk kerana tawar harga handbag tapi tak jadi beli. hihi hadiah goblokk dapatnya. lolzz


so mek cah suggest korang shopping di krishna, kuta dimana kat sana barang semuanya murah-murah, tapi kalau yang jenis selendang, batik dan baju prefer beli di Tirta Empul okay. sebab kat sana boleh tawar menawar. Lebih budget sekiranya pergi berkumpulan, macam mek cah ke Bali hanya bertiga. Jadi sewa hotel dan supir di kongsi bersama. Lebih jimat dan berbaloi. 

KOS:

Tiket airasia : KB-LCCT & LCCT- KB = RM87 & LCCT-BALI & BALI- LCCT =RM292 
Sewa bilik : RM251 untuk 3 hari 2 malam = RM84/ 1 orang 
Duit poket RM407 (shopping + bayar tax + tiket masuk + supir)
  • Sewa supir : separuh hari rp200,000 + (sehari rp350,000 = rp184,000/ orang )(RM53.236) + ambil dan hantar di airport rp30,000
  • Tiket masuk ke tempat menarik : shared rp 100,000 atau RM29 
  • Tax di airport sebelum balik: rp150,000

Total : RM870
Yang pasti percutian kali ini tidak melebih RM1000 setiap orang. 

Hope entri ini dapat membantu semua yang teringin ke sini. Alahai, memang jimat dan berbaloi ke sini. mungkin korang dapat dengan harga lebih murah lagi. Yang pasti, resort yang kami stay tu memang banyak kemudahan. dekat dengan pantai dan mall. Bakung beach resort tau!, dalam entri ini "Persediaan percutian ke Bali". lagipun korang stay bukan lekat kat bilik pun. banyak berjalan jer, macam rugi pulak kan if bayar hotel mahal-mahal tapi satu hari tiada di bilik. so sewa hotel yang biasa-biasa je yer.:)

happy reading.

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

58 ulasan:

  1. thanks kak anis....hahaha...insyaa Allah bulan 4 atau 5 nanti , saya nk ke sana pula...

    BalasPadam
    Balasan
    1. la pangkat adik ke mirul ni. addeess -.-'
      enjoy deh ke sana. dah plan nk stay kat mana?

      Padam
    2. Kalau ke Bali, jangan lupa check driver2 yang bagus, yang punya reviews bagus ya.. :)

      Padam
  2. timo kasih banyok mek cah share.
    we ni kalo ado cuti 4 - 5 hari.
    sokmo kelik kampung.
    beraso nak gi jalan ehhh..

    doh la buleh tiket muroh.
    tapi tak tahu nak gi nge sapo.
    huhuh.

    nanti nak try gi sore.

    bai ni dikiro jauh.
    tapi tiket murih gilo setaro tu cah.

    kalo naik air asia lagi.roger roger la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. gi la jale wea. adduss bulih tiket muroh ko?wea kea pilot. sedakk ter..

      ginih , g la bandung ko mana tahu nk beli barang2 kawin ko. krik3. bawa gewe ter. g pasar baru byk brg lih letok atah par sano. harga bulih kiro muroh. :)
      nati ejah no fon la, kot mek cah bulih tiket muroh ko.hahaha ado event blogger di klate mek cah leh kaboo.

      Padam
  3. thanks kak anis... saya nak g jalan sini nati, sy rujuk balik entri nie ye kak anis kakaka

    BalasPadam
  4. bestnye mek cah dah sampai sana... ramai cakap tangkuban perahu tu bahaya kalau ada pak turut sepanjang perjalanan. mek cah ada pengalaman kena turut dengan penjaja tak? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tangkuban parahu tu mmg ramai penjual akan ikut kita. masa tu mmg serabut sgt. tips nya tolak dgn baik cakap dah beli. dan selalu baca ayat kursi supaya xdi hmpiri org pelik2. alhamdulillah semuanya okay. :))

      Padam
  5. ngayim molep staro tuh dik dio. :((

    BalasPadam
  6. not bad.. at least 1k dalam tangan sedap la g bali..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kira ok la dari negara lain kan, lagi byk kos. :(

      Padam
  7. Assalamualaikum. first time singgah sini.. bestnya ada bajet yang rendah. boleh ke sini hujung tahun nanti. ehhee salam perkenalan, singgah sambil menabung sini ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam. salam perkenalan juga.:)

      Padam
  8. bestnyo lah..nak keno menabung ni nok g baki..i love travel!..ambik nok..hee..salam kenal..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ekekeke simpan duit n kalau di indonesia semuanya mmpu. insyaallah.:)

      Padam
  9. Lepas ni try phuket plak..hehe..

    BalasPadam
  10. memang kat sane dorg sanggup follow kite ke mana2x je :(
    serabut btol..sabar je la

    BalasPadam
  11. thnks anis..Inshaa ALLAH sy juga akn ke sane... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeay!! jgn lupa kongsikan pengalamn di sana eh.:)

      Padam
  12. Salam anis.,saya nk trvel ke bali dan sya hubungi pak yanto ni.. puas hti le dgm prkhdmtan yg diberikn?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasslm. hubungi je sebab service memang terbaik.:)

      Padam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. salam.. nk tnye.. kenapa ada tax airport sebelum balik tu ya? huhuhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsslm. entah la tp mungkin sbb tax barang yang kita beli kot. memang wajib.:(

      Padam
  15. Bagus tulis camni. Mudah faham. Thanks. :)

    BalasPadam
  16. Bagus tulis camni. Mudah faham. Thanks. :)

    BalasPadam
  17. bila terbaca ayat 'goblok' - terus teringat petaling street hehehehe. pantang tawar menawar tapi tak jadi beli. nice entry i must say, tapi saya selalu miss tiket murah ke bali. TQVM for you entry.

    BalasPadam
  18. ANIS,...

    utk tukar wang biasa berapa rm?

    BalasPadam
  19. Better free n easy or amik travel agency include accommodation? I de survey travel agency dsne termsuk hotel+tour+mkn=rm470...tp tour x include activity pantai..so mne lg save cost? Thanks ya...

    BalasPadam
  20. Hi salam perkenalan
    saya book hotel n supir yg sama ok x supir tu??dia muslim kan kata org susah nk dpt halal fud betul ker

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasslm. dia muslim.:)


      YANTO
      +62817556488/+6281236540997

      E-mail : ytobalitour@gmail.com/yanto_tour@yahoo.com
      Facebook : Yanto Bali

      Padam
  21. Salam. Boleh x saya nak dapatkan contact number supir tu? Sbb saya plan nk ke Bali pada 1st dec ini. Tq.

    BalasPadam
    Balasan

    1. YANTO
      +62817556488/+6281236540997

      E-mail : ytobalitour@gmail.com/yanto_tour@yahoo.com
      Facebook : Yanto Bali

      Padam
  22. Salam..time pergi bali ni..tak ke laut ke? Semata g bali untuk shoping?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasslm. eh kami pergi je ke laut. hehe.:)

      Padam
  23. As-salam....huh
    thanks alot for information
    tp dh contact via email pak yanto tu tp dh full book la wak bulan 11 ney
    so ada contact supir yang laen x?huhuh
    1st ney nak pi bali....hihiihhi

    BalasPadam
  24. bila baca kisah orang bercuti ke Bali memang sangt teruja, bila dah alami sendiri lagilah teruja..
    dan lebih lagi perasaan nak pergi lagi..rindunya Bali..

    Tips Melancong Ke Bali

    BalasPadam
  25. teringin nak mai sini...tgah ronda2 blog carik ape menarik...tq sharing

    BalasPadam
  26. Terbaekkk.. kami skeluarga pon nk kesana bulan 3 nnti

    BalasPadam
  27. Terbaekkk.. insyaAllah.. bulan 3 kami kesana..

    BalasPadam
  28. Salam perkenalan semua
    Berminat untuk bercuti ke Bali dengan harga yang awesome,
    ☺ boleh email: melancongmurahbaloi@gmail.com
    Contact : 0175367426 insyi

    BalasPadam
  29. Macam korang dapatkan supir kat sana?

    BalasPadam
  30. Costing tu penting.....memang sangatttttt membantu

    BalasPadam
  31. supo brminat jah..bg info ckit mcmno blh grape tiket muroh tu

    BalasPadam
  32. Jangan lupa cari driver yang OK ! 😁

    BalasPadam
  33. hai.saya nak pergi ke sana utk masa terdekat.tapi saya masih nk tau lebih lanjut.bleh tak kasi email ke nombor whatsapp ke.sgt2 mintak tolonng.tq

    BalasPadam
  34. hai.saya nk tanya pasal benda ni lebih lanjut bleh?sbb saya ngn kawan teringin ke sana dlm masa terdekat ni.so bleh kasi nombor atau nombor whatsapp ke email ke asalkan bleh contact??saya sgt2 mintak tolong.

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...