Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)

Assalamualaikum cinta.

terasa rindu yang amat kepada Bandung!! rindu nak kesana lagi. jom kita set target untuk ke bandung lagi next year! lolzz rajin-rajin tengok promosi dari Airasia. macam entri ini "Promosi tambang murah AirAsia". Airasia macam tahu-tahu je mek cah sekarang gila bederakk, sekarang makin banyak lak promosi!! hukss T_T moh baca entri "tips bercuti ke Bandung".

Pergi tanpa berbicara dengan big boss membuatkan hati serba salah. memandangkan semuanya dah ready dari segi penginapan, mental & fizikal, pertukaran wang, study tentang bandung dan sebagainya maka daku kuatkan juga langkah untuk melihat sendiri Kota Bandung. Tanggal 9.11.13 maka terbangnya mek cah dan adik ke Bandung dengan penuh kekuatan. walaupun berdua kami gagahkan jua. Namun?? Alhamdulillah Allah menolong hambanya dengan ketemukan kami dengan sebuah keluarga yang turut bercuti ke sana. maka kami deal dengan mereka untuk jalan sama-sama, so sewa supir pun sama oleh itu lebih jimat okay!!
Update! pengalaman di Trans Studio Bandung 2016. Sekiranya berkunjung ke Bandung jangan lupa singgah di Trans Studio Bandung tau, pastinya banyak perkara menarik yang korang boleh cuba ketika disana. Nak tahu apa yang menarik jemput baca artikel " Pengalaman Menarik Di Trans Studio Bandung" , insyallah pasti dapat memberikan korang info berguna jika ingin berkunjung kesana. Lagi satu jangan lupa menginap di hotel ini yang pasti menjamin keselesaan dan mewah dengan pilihan makanan sarapan pagi 'Penginapan Selesa Di Bandung V Hotel & Residence'.
Day-1 (10.11.2013)

Jam 8 pagi kami dah ready untuk bergerak ke Gunung Tangkuban Parahu yang mengambil masa 1 jam lebih dari kota bandung. Memandangkan kami dah sewa supir iaitu Pak budi yang bertanggungjawab membawa kami kesana kemari. cakap je nak pergi mana pasti dibawakannya. rindu sama pak budi. lozz okay sewa supir dalam RM130 untuk sehari iaitu kereta alza. berminat?nanti mek cah bagi contact number. :)

semoga silaturrahim yang terbina kekal buat selamanya. Amin

Alhamdulillah kami di ketemukan dengan sebuah keluarga dari Melaka. teringat sama akak zarina dan anaknya Afiq. oh lebih kurang nama dengan my afif. bila disana rindu juga sama bambam afif. hehe jangan lupa singgah entri ini "Percutian ke Bandung : Day 1 (Strawberry land, Floating Market, De' Ranch)".


Ciptaan Allah tiada tandingannya.
Gunung Tangkuban Parahu atau Gunung Tangkuban Perahu adalah salah satu gunung yang terletak di Provinsi Jawa Barat, Indonesia. Sekitar 20 km ke arah utara Kota Bandung, dengan rimbun pohon pinus dan hamparan kebun teh di sekitarnya, Gunung Tangkuban Parahu mempunyai ketinggian setinggi 2.084 meter. Bentuk gunung ini adalah Stratovulcano dengan pusat erupsi yang berpindah dari timur ke barat. Jenis batuan yang dikeluarkan melalui letusan kebanyakan adalah lava dan sulfur, mineral yang dikeluarkan adalah sulfur belerang, mineral yang dikeluarkan saat gunung tidak aktif adalah uap belerang. Daerah Gunung Tangkuban Perahu dikelola oleh Perum Perhutanan. Suhu rata-rata hariannya adalah 17 oC pada siang hari dan 2 oC pada malam hari. -http://id.wikipedia.org/wiki/Gunung_Tangkuban_Parahu


Subhanallah, sungguh indah ciptaan-Nya. kagum dan terkedu dengan keindahan alam. selama ini kurang membuka mata tentang keindahan alam namun sekarang mek cah lebih suka akan kesegaran dan keindahan alam. bila melancong secara automatik diri mek cah lebih dekat denganNya dan bersyukur dengan apa yang Allah berikan kepada kita semua. ku lapang dada bila berada disini. lupa sekejap segala masalah yang melanda dalam diri. syukur.:)

picha tak clear! ohh ni rasa nk iphone!! lolzz

Hari pertama kami bukan khas untuk shopping, khas untuk melihat tempat menariK di bandung. Disebabkan kami ke bandung tak bawa baju sangat so terpaksa juga membeli t-shirt di kedai Tangkuban Parahu. tapi yang penting ada word "Paris Van Jaya". kau hadoww?:P hihi okay terpaksa pakai tdung bawal sebab lupa bawal shawl. rupanya mek cah terbawa 1 shawl sahaja. nyanyuk!. T.T

barang semua murah-murah, opss macam comel je drumm & gitar tu kan. teringat kepada dia yang selalu memberi semangat untuk mek cah. <3

dekat sini ramai penjual, maka berhati-hati dengan harga yang ditawarkan kerana sangat berbeza dengan Pasar Baru. kalau boleh elakkan membeli kerana takut tertipu. satu lagi ramai penjual akan mengikut korang kemana-mana je, selagi korang tak beli selagi tu mereka akan tunggu. so beware jangan terpedaya. kalau nak beli boleh je beli. kalau tak nak cakap elok-elok yang korang dah beli. untuk lebih selamat amalkan baca ayat kursi supaya korang tak didekati dengan orang-orang macam ni. Alhamdulillah sepanjang dengan mekcah , buat tak layan dan tak berminat untuk membeli. so mek cah belum tertipu dengan harga barang disana. tapi??? akak zurina dah kena tertipu dengan harga mainan untuk kanak-kanak. berbeza betul dengan harga dengan yang jual kat kedai tu. so hati-hati.:)


Okay, i will miss "Gunung Tangkuban Parahu". sweet memories with sweet family. so mek cah dah macam adik akak zarina. sangat best sebab dia sporting sangat. asyik gelak je. me -sasa, adik-lala. so sweet bila akak zarina panggil kitorang macam tu. lucu pun ada. okay! papai Gunung Tangkuban Parahu, next destination?? owh ladang strawberi. to be continue.;)

Tempat menarik di bandung?


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

45 ulasan:

  1. masa saya pergi dulu, sejuk..pakai sweater pun menggigil lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hiii masa ni sejuk tp boleh tahan lagi.:)

      Padam
    2. biasa utk 2pax 3hr 2 mlm budget dlm bpe.. total budget dr flight smpai la ke hotel n makan sume

      Padam
  2. Bestnya!!!!
    Bandung memang sangat best i love it hehehee
    hi kak sasa x

    BalasPadam
    Balasan
    1. okay tersanagt best! rasa nk pergi lagi.:(

      Padam
  3. wah, mek cah g bercuti kt sana seronoknya..

    BalasPadam
  4. best nye kalau dapat pergi jugak . tapi jauh sangt . mesti parent x bgi . huhu

    BalasPadam
  5. best!!... nanti pergi la medan lak... pergi kt danau toba.. =) .. dr bandung tu pergilah jakarta lak.. (misi habiskan pitis byk lagi) keke

    BalasPadam
  6. huwarrrr,time ore g dopleh naik atah nuhhh.. nok tiyok nok tiyokkk

    BalasPadam
  7. nanti nak buat trip ke bandung boleh la rujuk entri nie hehehe =p

    BalasPadam
  8. wah, bestnya dapat pergi brcuti, nak juga :)

    BalasPadam
  9. best nya dapat pergi bercuti ke tempat macam ni..hehe..tenang je pemandangan dia...hihi =)

    BalasPadam
  10. besnye..nnti nk cari msa jgk utk ke bandung..hehe

    BalasPadam
  11. Ade kn paksa bli strawberi x..hahaha

    BalasPadam
  12. sy pun ke bandung mggu dpn..... arap2 dpt singgah kat tangkuban ni...tp parents takut p sana sbb takut penjual2 y ekori kita...nway, keep writing sis.. :)

    BalasPadam
  13. Salam mek cah hahaha. comel je nama tu..
    Bestkan g bandung??? dah tau kan sebab apa sis suka g sana hehehe.
    sama lah kita dapat blockbuster tu tapi tak ada idea nak buat huhuhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasslm. best sis.

      mula2 mmg xberminat nk kesana. kebetulan tiket murah. so pilihan ke-2 bandung. aah kan mek cah baru submit td. tp xtahu approved ke x.:)

      Padam
    2. guard or renjer hutan kat situ tak boleh pakai, balik dari kolam tu dia start minta tips dgn cara sembunyi sambil tangannya minta isyarat, so careful

      Padam
  14. Bestnyaaaa.....nanti boleh guide sye ke sana

    BalasPadam
  15. wahhh...bestnya...teringin nak pegi bandung...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je dear. skrg airasia dah promosi.:)

      Padam
  16. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    BalasPadam
  17. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    BalasPadam
  18. wah,,, kemain,, ti nak gi memana, ajak la tittew gak,, fren request terr,, approve le ye :P

    BalasPadam
  19. Banyaknya tempat yang akak sudah pergi .__.

    BalasPadam
    Balasan
    1. so bandung dah. next destinasi pulak.:)

      Padam
  20. MOBIL BANDUNG - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto ) +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    Whatsapp :
    +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    andri.hardiansyah@gmail.com
    astri.ryunita@gmail.com

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthsin ( IDR 100 rb )

    ( Avanza, APV, Inova, H-1, Pajero, ELF )

    Day One Tour Bandung
    1. Jemput at Husein Sastranegara Airport

    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at toko tiga
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera

    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    BalasPadam
  21. MOBIL BANDUNG - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto ) +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    Whatsapp :
    +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    andri.hardiansyah@gmail.com
    astri.ryunita@gmail.com

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthsin ( IDR 100 rb )

    ( Avanza, APV, Inova, H-1, Pajero, ELF )

    Day One Tour Bandung
    1. Jemput at Husein Sastranegara Airport

    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at toko tiga
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera

    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    BalasPadam
  22. nice info akak

    ikut namabahin infonya ya ;-)

    http://berpelancongkebandung.blogspot.com/

    atau tengok sini kakak

    http://www.mudah.my/vi/25206390.htm

    BalasPadam
  23. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Hotel Only
    >Rm. 70/malam Lepas kami discount
    >Termasuk breakfast 2 orang

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    BalasPadam
  24. izin iklan ya kakak admin,...
    jika perlu kreta+driver di Bandung boleh call/WhatsApp saya +6288809418183 (Panji)

    BalasPadam
  25. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET SIMPLE "1" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET SIMPLE "2" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET SIMPLE "3" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8131 00 417 51
    whatsapp : +62 8131 00 417 51
    email : restunugraha56@gmail.com
    facebook : restunugraha56@yahoo.com
    LINE : +62 8131 00 417 51
    cp : R.N Prawira

    BalasPadam
  26. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut pasang di Blogger Tuan/Puan

    JOM CUTI2 BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    BalasPadam
  27. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage, Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms : +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email : Tonytransportbandung@gmail.com

    BalasPadam
  28. Salam Tuan / Puan

    MBTS~ Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra,jujur, dan peramah

    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu +Parking +petrol + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Toyota Avanza ( 6seat ) 125 RM

    Isuzu Elf ( 12seat ) 195 RM

    Isuzu Elf Long (16seat) 270RM

    *no extra caj jika nak pegi tangkuban perahu or kawah putih (dalam beza hari)
    * we dont need deposit and no penalty if cancle

    CALL / text / whatsapp

    WhatsApp : +62 858 6137 8328 (fast response)
    pin blackberry : 746C D4CE tonytransportbandung@gmail.com

    BalasPadam
  29. Bestnya ke bandung. Mmg bercadang nk pergi. Thanks for good info

    BalasPadam
  30. google-google utk next trip, terjumpa pulak blog ni

    teringat pulak memori datang ke sini dulu. hehe :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...