Menternak lemak di Restoran Ayam Penyek Jawa Timur...:)



Assalamualaikum L.O.V.E...=)

Alhamdulillah....ALLAH memberikan rezeki untuk  kita makan dan makan...selagi boleh makan kita makan jooo....dan selagi kita hidup tentu la kena makan kan...kalau tak makan jadi sakit kan??..Lollzz tapi kalau terlebih makan jadi penyakit lak kan...haishhh pening!!..so pandai-pandai la kita semua menjaga cara pemakanan kita..hiho...makan tu biar la berpada-pada kan.......hiksss dekat sini aku nak share dengan korang dengan sebuah restoran yang cukup popular dengan kesedapan Ayam penyek...memang terbaek!!...apa lagi moh ler semua cuba ayam penyek jawa timur di Restoran Ayam Penyet Shah Alam...bersebelahan dengan Ole Ole Shopping Centre...so bila korang dah penat posing-posing dan terasa kelaparan boley la singgah di restoran nie....Fuhh memang sedap, harganya pun berbaloi....apa la, jom cuba..=)

kali nie menternak lemak bersama che mek molep si ina, si chantik aimiey dan si chomel fatin...kali pertama mencuba ayam penyek...skalo duk tengok di TB jah..darak sungguh dih...:P


nak makan pun berfikir panjang...hihiu...
masa untuk order makanan...kepala tengah posing makanan apa yang patut aku cuba....semua cuba Ayam penyek bersama dengan nasi..untuk itu aku mecari kelainan....yesss nak cuba asam laksa lah...ayam penyek boleh pau yang mereka punya....Lolzzz

Meleleh air liur....tak sabar nak pau yang mereka punya...Agagaga

Inilah Alamat Restoran Ayam Penyet yang kami singgahi itu ;

Restoran Ayam Penyet - AP bersebelahan Ole Ole Shopping Centre Seksyen 18...
hiho pandai-pandai la korang cari..:P

Alahiii...nak makan pun sempat posing kan..kan aku pau makanan tu..hehehe
bahagia sangat lerrr tu ayam penyek diorang dah sampai....tak jelesss pun....:P

pekat....sedap + pedas=kawww!!
Asam laksa..memang memukau bila melihatnya...hiho aku cuba yang nie....pedas tapi sedap..Ngeeee...rasa ikan sardin...sodap, tak caya cuba la....harganya hanya RM6.00 joOr..:P


Ada ayam goreng ditabur kriuk-kriuk di atasnya. Sepotong tempe goreng, tauhu goreng, sepotong timun & kobis. Dan yang paling mabeles..sambalnya. PEDAS tapi SEDAP!!

Harga ayam penyet : RM8.00
Nasi Putih : RM1.50

Terasa kehangatan dan nikmat minum air nie....

aku dan Fatin order Chocolate Ice Blanded..Fuhh memang sedap.....cuba sekali pasti nak lagi...sroOokkk...^^


tapi, fatin siap tapau lagi..-__-"
hehe muka ceria sebab hidangan untuk kami makan dah sampai...masa untuk melantak sampai bOlatt..^^

makan sampai kenyang...bila dah kenyang kita semua berhenti makan okeyh...hehehe...kos untuk makanan aku hanya RM 12 sajo....Fuhh selamat duit aku.....sendiri makan sendiri bayar..Lolzzz, kalau aku kaya aku belanja....Agagaga...


K…Bai!!...Salam..^^

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

23 ulasan:

  1. ayam penyet pedas...uhuk3x xleh makan sangat~

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe xper....xpyh makn pedas...cakap kat dia xnak pedas...:P

      Padam
    2. tp pedas tu x mcm kte pnye pedas...pedas dia cpt hilang, kte pnye kt tgn pn bleh rasa lg pedas tu...

      Padam
  2. sedapnye...lama x makn ayam penyek..selalu mkn kat sunway jer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. makan kat sunway makan dgn ehem ehem eh..:P

      Padam
  3. huhu selagi boleh mkn kta makn aje ehehhe fiq pernh mkn skli je nasi ayam penyek je ehhehe..

    BalasPadam
  4. mcm sedap je...hehe..nk jgak...

    BalasPadam
  5. Terus terang cakap..tak pernah try ayam penyet...
    Slalu bila dah nampak kedai tu macam nak singgah...tapi tetap tak singgah..huhuhu

    BalasPadam
  6. mmm~~ kecur air liur memlam yang da na dkt pagi nih , laksa tuh memg terbaek !

    BalasPadam
  7. wahhhh....cun giler la pic! menambahkn lg keterliuran nengok makanan ni sume.. nak ayam penyekjugak.wuuu -.-

    BalasPadam
  8. wohohoho perot kebong ~_~ sampai terpakse tapau..
    hik hik anyway mmg the best :)

    BalasPadam
  9. rase lapa lak di pagi hari...hehehe....sedap2...

    BalasPadam
  10. dah macam cerita jalan2 carik makan dah ni..hee

    BalasPadam
  11. haha jyeayhhhh menternah lemak sampai 30 kali sendawa dalam hati :) suko2

    BalasPadam
  12. Hahaa menternak lemak paling hebakk di alam semesta, sendawa sebanyak 30x tanpa bunyi mmg sangat cool. haha suko2

    BalasPadam
  13. sedap die menternak lemak ye hihi

    BalasPadam
  14. suka giler ayam penyet. almost sume kedai ayam penyet kat area shah alam dah penah try. ayam penyet AP , RIA , EXPRESS , NUSANTARA , WAROENG , JAWA , WONG SOLO . hihi eksaited . sumpah teruja bila dengar ayam penyet . tiap2 hari makan ayam penyet pun wa sangguppp ;D

    BalasPadam
  15. amboi..sedapnye makan..
    kat belakang jakel pun sedap jugak ayam penyet dia..cube la :)

    BalasPadam
  16. i pun selalu mkn cnie dulu...mase duk shah alam dulu la..
    tp i ske wan solo lgk..ehhe

    i folo u k..

    BalasPadam
  17. harga pun ok.. boleh try makan sana..

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...