Trip Penang : Bukit Bendera Part-1



Assalamualaikum L.O.V.E..:)


Alhamdulillah tadi baru jer lepas exam.....sekarang baru memahami apa itu erti penyesalan...hoho menyesal betul sebab semalam tidur awal, kunci jam pukul 5 pagi untuk bangun study..alih-alih tak bangun langsung....Opsss terbangun pun bila teringat tak solat subuh lagi...akhirnya solat subuh pukul 7...Ayoiii subuh lewat.....inilah tabiat normal student seperti mek cah...Ya ALLAH maafkan hambaMu ini...:'(

Okey sekarang semangat nak update entri baru...janji punya janji untuk update blog tentang kisah di Bukit Bendera tup tOp dah 2 hari janji tinggal janji kan "JANJI SISINI"...Okey sekarang masa untuk kotakan janji...ehem boleh gitu?..

Kami bertolak awal pagi selepas bersarapan di McDonald's dulu kan....hewhew sebelum berjalan harus lah mengisi perut yang kelaparan dulu kan...baru ada energy nak berjalan jauh....Oh itu modal mek cah untuk makan free..thank awak sebab belanja kita..:)




alhamdulillah kami selamat sampai ke destinasi dengan selamat..tapi???kami agak keliru dengan parking yang disediakan....Oh rupanya disitu, nasib baik orang tak ramai sangat sebab kami sampai awal.....ini lah kali pertama mek cah menjejakkan kaki ke sini....


tapi sebelum menuju ataupun naik ke bukit bendera haruslah penumpang mempunyai tiket...so tiket orang dewasa RM8 hinggit..tapi mek cah dapat tiket kanak-kanak...disebabkan mek cah student dan masa tu mek cah terbawa kad metrik UitM..okey dengan itu mek cah dapat beli dengan harga RM4...hewhew sila jangan jeless dengan rezeki mek cah..ehem dapat berjimat disitu..:P


jalan punya jalan terjumpa port yang menarik untuk snap-snap....nasib baik bateri kamera masih penuh..so masa ini lah untuk bergambor sepuas-puasnya..


Bila dah dapat tiket harus la beratur sebelum menaiki keretapi itu...sikap sabar dan saling bertolak ansur perlu masa ini..orang terlalu ramai nasib baik mek cah seorang penyabar....oleh itu kita duduk dulu, tapi thanks awop tolong chop tempat deh..Lolzzz

ini adalah pemandu pelancong yang cukup sporting...Lolzzz pemandu pelancong la sangat, awak pun belum sampai lagi kesini....so pandai-pandai kami lah mencari jalan membawa diri disini..masing-masing dah besor kan...^^


sebelum menunggu ketibaan keretapi....terjumpa budak comel nih..tapi masam cetum...tasya oh tasya sila lah senyum, tup top pegang sekejap dah nak nagis..Oh mama !!, mek cah tak bersalah....T__T


Oyeah!!...keretapi dah sampai, so masa untuk naik dan mencari tempat duduk yang strategik....alhamdulillah rezeki mek cah dapat tempat duduk...Oh Amoiii meh bergambar sat, saya adalah pelancong dari Kelate..wakakaksss


last-last berdiri disebabkan kesian tengok si dia bersendirian..okey meh mek cah temankan berdiri..Lolzzz romantik tak mek cah...dusttt!!..sekarang menunggu masa untuk sampai ke bahagian atas bukit bendera..^^

Bersambung..............

p/s:gambar terlalu banyak...Hohoho penim kepalo nak pilih yang mano..T_T

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

20 ulasan:

  1. pat2 sambung :D
    sonotnye g bukit bendera

    BalasPadam
  2. @Ardini Humaira

    eh nanti2 tau....letih duk upload gmbor..:P

    BalasPadam
  3. sporting ngguh pemandu pelancong tu,kehkehkeh... tapi sedak la,buleh tiket hargo 4 ya jah... next entry pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeee,hehe

    BalasPadam
  4. hhahaha....cepat2..x sabar nk baca part2

    BalasPadam
  5. @onie

    klu ado awok lagi best...hoho duk tunggu2 xsapa2..waaaaa

    BalasPadam
  6. mek cah pegi ngan sape nie haahh ? hehehe :-) tak ajak kita pun..

    BalasPadam
  7. waaa..best lah BB. sightseeing.

    BalasPadam
  8. bestnya..saya tak pernah sampai pun ke sini...wah.. teringinnya nak pergi

    BalasPadam
  9. @arifah

    meh la ramai2 pi..baru best..:))

    BalasPadam
  10. aaaaa... pegi date tak ajak mie eh . hahaha :P .akak comel pakai cmtu . lebiuuu :)

    BalasPadam
  11. sy belum berkesempatan lagi merasa keta kabel baru tu..hu3...hari tu pergi tapi tak dapat nak coz terlalu ramai..

    http://skuterlady.blogspot.com/

    BalasPadam
  12. sungguh sporting itu amoi..
    Harus terjah jugak ini tempat...

    BalasPadam
  13. hehe.. besh kan.. keta kbel laju..

    BalasPadam
  14. baju cntik sis ..like your style :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...