Cara pakai tudung halfmoon

Assalamualaikum cinta.

Mood raya dah habis ke? Alah entri pasal raya pun belum tertulis kan. eceh! mood update blog masih kelaut, sebab semua sibuk beraya. Lagi-lagi entri ini "baju raya 2014" masih menjadi keyword hangat dalam blog love is cinta. so, mood raya masih ada la tu kan? apa kata beraya bersama tudung halfmoon pulak. saksikan tutorial dari Mek su aka Engku Sulwani merangkap model terkenal asal dari Kelantan. bulih gitu?haaa sohor kea tuh. kifkifkif *Google kalau nak kenal*. Engku Sulwani layak jadi model jenama INI. Jom amalkan minum Perla coffee untuk dapatkan kulit yang cantik dan berseri-seri . Terjah entri review dari pemilik blog sendiri "Review : Perla Coffee". harga istimewa untuk korang dan dapatkan cara untuk berselendang labuh juga "Fesyen cara pemakaian selendang".

LIHAT GAMBAR UNTUK CARA PAKAI TUDUNG HALFMOON
Yang suka pakai selendang memang sesuai sangat baca entri ini "Cara pakai selendang seperti Diana Amir" , "tutorial pakai selendang dari hazanis sendiri" & "Cara Pakai Selendang" . siap ada video tutorial lagi. Oh baik tak hazanis?? Alaaa video dalam youtube kan banyak so apa salahnya berkongsi sikit kan.:)


Nak buat tutorial sendiri memang tak berani la kan sebab banyak faktor yang boleh mengundang kemarahan hater blog ni. Erk?merepek. =.=' akan tiba masanya hazanis buat tutorial cara pakai selendang yang belit-belit lepas tu letak bunga. opss dah ramai yang request tutorial macam tu tapi hati ini belum bersedia. Yeah! "cara pakai selendang dari hazanis" sendiri dah ada. :)

LIHAT GAMBAR UNTUK CARA PAKAI TUDUNG HALFMOON
Pastikan korang kekal bergaya kemana jua macam model ni. Mihmih, untuk pemakaian tudung halfmoon ni senang je sebab dalam beberapa saat je dah siap. tu bagi yang betul-betul mahir lah. tudung halfmoon sesuai dipakai begitu sahaja dan sesuai juga digayakan bersama anak tudung. nak bagi anak tudung muncung sila terjah entri ini "Tips Inner shawl kelihatan muncung". Mungkin dapat membantu. :)


Mesti ramai yang mengenali model untuk tutorial ini kan siapa lagi kalau bukan Engku Sulwani si cantik molek. Jelita sangat!! Oh masih ingat entri ini "EH FATIN LIYANA ASRI ADA KEMBAR KE??" ketika mula-mula Engku Sulwani terjun di bidang modelling. Malu pulak bila baca entri lama sebab entri entah apa-apa je.=.='


Untuk mendapatkan Halfmoon shawl yang cantik ni boleh terjah HIJABZONE7. Macam-macam pilihan yang ada. Kebanyakan shawl yang dijual sesuai sebagai tudung tunang ataupun sesuai digayakan di hari istimewa. Kepada si pencinta setia tudung bawal boleh lihat entri ini "Fesyen : Cara pemakaian tudung bawal". Yang sukakan style tudung labuh juga boleh lihat entri ini "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab". Eh! jom tengok "cara pakai selendang dari hazanis" pula. dan terjah koleksi yang sesuai digayakan di pagi Aidilfitri nanti "baju raya 2014". 

Facebook HIJABZONE7 : https://www.facebook.com/HIJABZONE7/.

p/s: Maah mek su sebab xmitop izin untuk gambar ni semua. comey-comey sapa sero nok letok semooo muko esu. hikss Macih! Jom dapatkan produk Emilay untuk kulit sihat "Review: Emilay Whitening Softgel". Insyaallah memberi feedback yang positive okay. murah sahaja RM40 termasuk postage. :)

Thanks for reading. xoxo


27 ulasan:

  1. lama benar teringin nak pakai halfmoon ni.... tapi tu lah.. confident takde... tgk awak pakai comel lotey sokmo!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi halfmoon pkai dgn ank tdung okay jugak.:)

      Padam
  2. simple & senang je kn?
    sy pun suka pakai halfmoon =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan. lagipun harga pun dah turun sekarang.:)

      Padam
  3. Suke styles model yg pakai tudung biru pekat tuu..^^

    BalasPadam
  4. halfmoon mmg sweet je kalo pakai! :)

    BalasPadam
  5. Saya suka shawl yg ke2 tu, warna warni. Raya aritu pakai halfmoon jugak tp tak belit sgt, coz takut jd serabut.

    #Selamat Hari Raya :)

    BalasPadam
  6. selalu datang sini, tengok je..hari ni baru sempat komen..i adore her okey, sebab dia sangat cantik..lain dari model yang lain..kuikui

    BalasPadam
  7. Tahun ni solehah bru berani pakai selendang.kalau x, lgsg xsentuh selendang.hehe cantik shawl ni, kenapa hazanis x gayakan shawl ni je? :)

    BalasPadam
  8. panduan bertudung dengan gambar sekali bagus ni!

    jemput datang ke http://www.budakblogspot.com/

    BalasPadam
  9. Shawl half moon yang cantik. Model pun cantik.

    Jemput lihat blog saya: http://nashfesyen.blogspot.com/2013/08/cara-jahit-shawl-half-moon-2-layer.html

    BalasPadam
  10. Jemput ke page kami untuk lebih menawan insyaAllah -> http://on.fb.me/GB588J
    thanks admin :)

    BalasPadam
  11. tapi kalau halfmoon yang jarang.. susah nak buat macam nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pakai helmet je la...lg senang hehe

      Padam
  12. kene tempah shawl hlfmoon labuh nak buat mcm ni.. hehe

    BalasPadam
  13. Salam haii kak, memang bestlah baca blog akak rasa tertarik nak cuba,hehe..kalau free jom jalan-jalan di blog saya

    dorajimi.blogspot.com

    nice.. :)

    BalasPadam
  14. Sememangnya Artie sendiri ingin mengeluarkan seberapa banyak desian untuk koleksi Tudung Artie Natasha half moon dan ready to wear, sejak ia mendapat sambutan sungguh luar biasa. Namun ia agak bermusim juga diterima peminat/pencinta fesyen ber hijab. Thks sharing these luvly pix and very inspiring dear :-)

    BalasPadam
  15. assalamualaikum kak....
    besssss belog akak...<3
    jen jln lha pegi belog sya.

    akuyung.blogspot.com

    nice to know u :)

    BalasPadam
  16. Half moon is new era fashion shawl which is easy to wear and style. Now a days lot of colorful choices available like above designs. I love to see more.

    BalasPadam
  17. Nice.mudah.rasa shawl halfmoon lebih mudah diguna compare shawl biasa tu..thanks coz dapat idea nak beli shawl kat mana

    mysuperbsupplement.blogspot.com

    BalasPadam
  18. tutorial yg senang faham....jemput singgah www.nurdiyanashukor.blogspot.com...sy jual vitamin Shaklee :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿