Cara Pakai Selendang dari Hazanis

Assalamualaikum cinta.


Mood untuk update blog datang tak kira masa. kadang-kadang dalam seminggu pun blog ini masih kosong tanpa entri terbaru. namun disebabkan aidiladha yang bakal menjelang tiba maka mek cah ingin menolong gadis diluar sana bagaimana cara memakai selendang , mengikut citarasa labuh ataupun singkat. terpulang untuk individu itu sendiri. Lain tutorial boleh lihat disini "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab".



#Entri ini "Kisah di Hari Raya Aidilfitri" contoh selendang yang mek cah pakai#

Baca :- Cara Memakai Selendang Dengan Mudah 

Namun , mek cah prefer gadis muslimah menggayakan tudung labuh bagi memastikan lebih sejuk mata yang memandang disamping menutup aurat. tak perlu secara drastik , secara perlahan-lahan pun dah okay. yang penting niat ikhlas kerana Allah. hanya ini yang mampu mek cah tolong, nak buat video masih belum berkeyakinan so dengan step yang diberi mampu membantu muslimah diluar sana mengayakan selendang dengan penuh berkeyakinan. Nak bibir pink ala gadis korea boleh order disini "Review : odbo lip tint & gloss, pemerah bibir korea". 


sekiranya ingin mencari selendang yang besar boleh la terjah ke page "Hazanis Fashion". mana tahu mampu digayakan di Aidiladha nanti. Jubah juga masih sesuai digayakan. terjah entri ini untuk usha "Fesyen jubah terkini hanya RM79 termasuk postage".

sekiranya ada pertanyaan boleh je inbox mek cah di facebook ataupun komen sahaja disini. insyaallah sekiranya diberi kesempatan tutorial memakai tudung dalam bentuk video pula. selamat bergaya wahai muslimah. entri ini "Cara Pakai Selendang" ,"Cara pakai tudung halfmoon" & "Cara pakai selendang seperti Diana Amir".

Thanks for reading. xoxo. 


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

53 ulasan:

  1. Alahai orangnya cantik, pakai apa pun still cantik..like! :)

    BalasPadam
  2. mek cah, i bukan tengok tutorial tudung u tapi g tengok mulut mek cah yng muncung tu. ihihih

    BalasPadam
  3. tq 4 tutorial . boleh try pakai ni .

    BalasPadam
  4. cantik:) lpas leh cuba.hihi

    BalasPadam
  5. Thanks sis. Tgh berjinak2 pakai shawl ni.

    BalasPadam
  6. lama tak singgah jenguk mek cah, sihat dan semakin comel adik akak ni... *_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. akk apa kurngya, jadi duta lak skrg. hehe

      Padam
  7. Cantik dan sopan sahaja styles nie...bik3h cube nie..

    BalasPadam
  8. kalu org muke kecik comei sesuai je pakai fesyen camne pun...

    BalasPadam
  9. Tutorial tudung mcm yg Kak Hazanis pakai utk gmbr kt header tu :)

    BalasPadam
  10. wahh!! cantik and simple style hazanis gayakan shawl tu!!
    I like!! wink wink ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagi suka yg awak punya style. hehe :)

      Padam
  11. aiyoo.. nak try belit. tapi tak jadi..
    kak cah... mai tolong belitkan ni.. :(

    BalasPadam
  12. nak try lah. harap menjadi..

    BalasPadam
  13. lamo doh duk tgu niee..ahha..ncie2..

    BalasPadam
  14. Lamo doh duk tgu post..anyway..nice one ..:)

    BalasPadam
  15. Love ur style.. Insha Allah akan dipraktikkan.. Nak gi terjah Hazanis Fashion jap.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
  16. nak tengok tuan punya blog pon segan takut terjatuh hati.. haha :P so beautiful.. sesuai dgn pemakaian atas tujuan utk tunjuk ajar. :)

    BalasPadam
  17. salam...kat tutorial tu patutnya letak description sikit...bru faham... tq...:)

    BalasPadam
  18. salam...patutnya letak description sikit kat setiap gambar tu bru faham....TQ :)

    BalasPadam
  19. orang cantik, pakai ape pun molek.

    BalasPadam
  20. Sesiapa tahu cara pakai tudung mcm Kak Hazanis kt header tu ? Yang color hijau, coklat and turquoise tu ? :) xx

    BalasPadam
  21. wah rajin nye mek cah buat tuto shawl.bole la try nnti :)

    BalasPadam
  22. Cantik cantik cantik

    Selamat Hari Raya Aidiladha :)

    BalasPadam
  23. Kak , buat video msty comel :D buatla video

    BalasPadam
  24. Saya dah beli n skmo pakai.. Suke sgt shawl2 mcm ni.. simple, xkedut, mudah dibentuk..easy n fast to wear, hee.. aurat pun terjaga.. :) tq tw jual shawl ni..affordable pulak tu.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah! share gmbr dear. nnti akk bg diskaun utk next pembelian.:)

      Padam
    2. Sya nak jga shawl mcm ni

      Padam
  25. Salam sis.. Mgkin lain sikit.. Mcm mana nk buat link list mcm kat bawah header tu?? ni contohnya sis.. http://1.bp.blogspot.com/-LWbS2vkxJKQ/Ur6zlZzxNqI/AAAAAAAAAKk/A9WZQeum4rg/s320/capture-20131228-191137.png

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasslm. tulis dekat post entri. lps tu copy html n letak dekat add a gadget.:)

      Padam
  26. assalamulaikum....
    nk tanye sket hanis...ni shawl ke bawal....??? nmpk cam tudung bawal je...ade ek jual shawl lebar n besar cmni....??? huhuuu sy x pnh tau.....:p material die cmne ek...?? de jual borong x....???

    BalasPadam
  27. assalamulaikum....
    nak tanye hanis.....ini shawl @ tudung bawal....??? nmpk cam tudung bawal bidang besar tue...x pnh lak kite tau de shawl lebar n besar camni...huhuuu :p material die cmne...??? de jual borong x...?

    BalasPadam
  28. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  29. Comei style awk.. tpi xphm cara dia, tlg ajarkn.. pleaseeeee :)

    BalasPadam
  30. Kalau nk beli tudung harga dlm berapa ringgit ??

    BalasPadam
  31. Klu beli tudung,harga dlm berapa ringgit?

    BalasPadam
  32. mcm rupe emma maembong lah adik ni...

    BalasPadam
  33. memang lagi manis kalau pakai shawl dan menutup dada....semoga semua wanita akan berubah demi kebaikan...salam berkenalan mek cah...

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...