Fesyen cara pemakaian selendang

cara pemakaian selendang memainkan peranan penting dalam penampilan seseorang. Ada yang lebih suka simple cepat dan mudah contohnya tudung bawal. Tetapi yang cerewet bila perlu digosok dahulu sebelum memakainya (Fesyen : Cara pemakaian tudung bawal). Paling best ADIJUMA kan?? hehe "Tribal chic by Aidijuma". Ada yang jenis tak perlu di gosok contohnya selendang. Opss yang ni mek cah paling suka cepat senang dan ngam dengan mek cah yang pemalas untuk gosok tudung bagai ni. cuma bila masa belit shawl je cuma kena mahir gituh! tetapi bila dah lama-lama pakai shawl ni kiranya semuanya mudah je sebenarnya. Yang penting selesa dengan korang okay. Nah belanja entri "Cara Pakai Selendang" & "Cara pakai selendang dari Hazanis". Sempena hari raya nanti, mungkin 'Fesyen Cara Pemakaian Selendang 2016' yang terbaru ini mampu membantu korang lebih bergaya sambut Aidilfitri nanti. 






Fesyen cara pemakaian selendang - Terlintas nak share tutorial memakai selendang dari gadis cantik Nuramirah! sekali pandang terus jatuh hati sebab cantik sangat. Issskk perempuan tengok dah cair, orang lelaki tengok lagi la kan. terbeliakk biji mata. Lolzz suka dengan penampilan muslimah beliau.Aumm!




Alhamdulillah, dah masuk bulan Ramadhan. Selepas itu bertemu dengan Syawal, Semoga kita semua diberi kesempatan untuk berjumpa denganNya. Amin so fesyen cara pemakaian selendang mungkin sesuai dan dapat membantu korang semua tampil bergaya di Aidilfitri nanti selain dari "Cara pakai selendang seperti Diana Amir". Jangan lupa dapatkan koleksi terbaru dari Hazanis Fashion untuk 'Baju Raya 2015' pasti lebih meriah apabila digandingkan dengan cara pemakaian tudung terkini.



Yang paling mek cah nak tekankan dekat sini, labuhkan tudung. Insyaallah pasti lagi selesa. Dulu-dulu mek cah pun rasa banyak yang kurang, tetapi selepas tengok penampilan Irine blogger terkenal dan ibu comel sekarang ("Selamat Pengantin baru buat IRINE NADIA MARCELLO + AMIRUL" & "Blogger yang comel & cantik"), niat untuk berubah sikit-sikit tu ada. Mungkin entri ini sesuai "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab" .Tapi belum cukup istiqamah lagi. Insyaallah doakan mek cah eh.:)

Enjoy dengan tutorial ini. Tata. 

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

42 ulasan:

  1. Inshaallah , kita pun tengah berubah ke arah labuhkan hijab . sama-sama lah kita kak hazanis . suka tgok blogger Irine Nadia dengan hijab dia , cantik =) Moga2 kita pun akan ke arah seperti itu ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan. labuhkan hijab adalah pilihan terbaik. hehe

      btw nape xdpt komen di blog awak eh?:)

      Padam
    2. betul tu . tak dapat ? hmm . tp kte dapat komen kak Hazanis kat entri FloralMask by Dian Pixy :)

      Padam
  2. dua2 cara pakai selendang tuh mmg cantik, lebih canti bila labuh n selesa... boleh la dicuba kot2 utk raya nnti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh cuba. lagi cantik tertutup. hehe :)

      Padam
  3. thanks nice tutorial mmg crik gak hehe insyAllah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. akk dah pandai pakai shawl tu. hehe :)

      Padam
  4. pelan2 insyallah akan dapat kesemuanyaaa

    BalasPadam
  5. lupe plak nk ckp ahkk copy tutorial tu share kat blog jugak tau tp trjadi cover page plak juga lol klu awk kesah ke gtau eh..yup akk credit awk juga :) selmat berpose!

    BalasPadam
  6. MACAM-MACAM BENTUK ORANG MEMPERAGAKAN TUDUNG DAN SELENDANG SEKARANG ERK... APE2 PUN HARUS BETUL2 MENUTUPI AURAT.. :)

    BalasPadam
  7. Subhanallah, cantiknya :)


    **SALE SEHINGGA 4 JULAI 2014!!!
    http://nadyabubble.blogspot.com/2014/06/sale-jualan-penghabisan-stok.html

    BalasPadam
  8. Subhanallah, cantiknya :)


    **SALE SEHINGGA 4 JULAI 2014!!!
    http://nadyabubble.blogspot.com/2014/06/sale-jualan-penghabisan-stok.html

    BalasPadam
  9. thumbs up kak cah untuk entri ni ! muahhhh

    BalasPadam
  10. cantik nye cara pakai tudung ni . nanti leh la nak pakai cara ni time raya .

    BalasPadam
  11. Cantiknyaaa..nk try la buat wlpn Mimi non muslim..^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. mana tahu mungkin mimi akan jadi macam felixia yepp tuh. hehe :)

      Padam
  12. Assalamualaikum anis.. sheila pun suka tengok wanita yang berhijab labuh. alhamdullilah, sejak mengandung sheila mula selesa bertudung labuh, tutup perut tengah mengandung. hehe skrg bila orang tegur mesti ingat kita ni ustazah atau cikgu. hahaha lawak pula rasa. semoga dapat terus istiqomah ke jalan yang baik. in shaa Allah (",)

    BalasPadam
  13. thanks sharing the tutorial.
    btw, Nuramirah mmg cantik sgt! nak sgt tahu apa dia mkn sampai gebu kulit dia...huhu

    BalasPadam
  14. assalamualaikum,

    saya juga menjual shawl labuh 2 meter. mcm2 design. pelbagai pattern, material yg selesa dan manis letaknya di kepala. jemput mai dtg blog. blh review juga. :)

    www.wafaswear.blogspot.com

    trm ksih salam ukhuwah!

    BalasPadam
  15. cantiknya, teringin nak pakai shawl, tp tak pandai nak lilit bagai, tengok org lain pakai comel ja.hihi

    BalasPadam
  16. Cantik! thank you for sharing! :D

    BalasPadam
  17. nice!! thanks fr yr sharing.
    jom singgah blog saya utk tips2 kesihatan
    http://www.ayacuya.blogspot.com

    BalasPadam
  18. cantiknya sis...sy pun tengah duk belajar cara lilit shawl ni,banyak sangat style,kadang2 pening jugak..yg frustnya kite lilit lps tu serabai balik bila bukak tingkap kereta..hbs kene tiup dgn angin..hihihi

    BalasPadam
  19. alahai.....comel2 nya model di atas ni. termasuk tuan tanah. ;)
    agak2nya kalau saya beli shawl yang sama boleh comel mcm kat atas ni tak. hehehehe......

    BalasPadam
  20. cantik .. suka tgk .. nanti boleh saya mencuba .. cara pakai shawl mcm sis

    BalasPadam
  21. aha..! bole try ni..:) sukanya..:)

    BalasPadam
  22. thanks ya, isi artikelnya keren.
    bisa bantu untuk menyelesaikan tugas saya..
    oya Gan klo ada kesempatan silakan mampir ke lapak sy yang jualankaos kaki muslimah warna berkualitas dan banyak pilihannya..
    Trims :)

    BalasPadam
  23. Cantiknya dia sis... I pun cair haha. Baru jumpa blog ni.. me likey!

    BalasPadam
  24. Suka sangat kerana gaya tudung nya labuh & moden sesuai untuk working ladies juge :-) <3

    BalasPadam
  25. cantik..teringin pki shawl labuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah pasti suatu hari nanti. :)

      Padam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...