Cara Pakai Selendang

Assalamualaikum cinta.

Pelbagai fesyen, pelbagai gaya yang berjaya menarik minat remaja masa kini. Fesyen  baru biasanya timbul, lepas tu tenggelam, lepas tu timbul balik, lepas tu upgrade, dan lepas tu pemilik blog pengsan nak ikut semua fesyen tudung dan selendang sekarang ni. *Yang pasti kita bertudung bukan niat utama berfesyen okay, tapi niat kerana tuntutan agama. baru lah kita sentiasa berada di jalan yang benar*. eceh!, zaman diploma merupakan zaman tudung bawal, hoho belum terdedah lagi dengan fesyen selendang ni. nak gayakan pun tak tahu. so bila tiba degree, mula lah berubah sikit, terus jatuh hati dengan selendang sampai kini. bentuk muka mek cah lebih sesuai dengan selendang berbanding tudung bawal. teringat kata-kata seorang teman bernama markonah meletop "tak payah la pakai tudung bawal, awak nampak bulat". Owh! itu memang betul. terus selamanya selendang dihati. Terjah selendang raya DISINI. murah je! Eh! jom tengok "cara pakai selendang dari hazanis" dan "tutorial pakai selendang dari hazanis sendiri" yang terbaru pula. 


Cara pakai selendang mempunyai pelbagai cara terpulang kepada individu tersebut. namun digalakkan bagi yang berbentuk muka bulat memakai inner bagi membentuk muka tiga segi. terjah entri ini tau "Tips Inner shawl kelihatan muncung". kat situ korang akan tahu tips bagi inner yang baru dibeli kelihatan muncung bila dipakai. Jom tengok "cara pakai selendang  style Diana Amir" disini.


bagi yang suka berselendang labuh juga boleh lihat tutorial ini "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab". Bagi mek cah suka pakai selendang yang simple je. cara lilitan yang tak rumit memudahkan kerja mek cah. so tak de lah mengambil masa terlalu lama untuk bersiap kan. kalau untuk student pula lebih baik menggayakan shawl yang simple je, so tak de lah korang jadi perhatian dalam kuliah nanti gara-gara berselendang pelik.:P


tapi bagi penggenar tudung bawal boleh terjah sini "Fesyen : Cara pemakaian tudung bawal". sekarang dah zaman halfmoon, memang terbaik. mek cah pun gilakannya. seperti benda yang ohsem INI. opss berita baik "Tudung2u terhangat dipasaran. Dapatkan diskaun 15% membeli-belah bagi pembaca blog hazanis. boleh tengok selendang dan fesyen tudung terkini, semuanya terbaik terutamanya tudung halfmoon, senang dipakai, cepat & mudah!

Thank for reading.

Nota kecil : Jom amalkan minum Perla coffee untuk dapatkan kulit yang cantik dan berseri-seri . Terjah entri review dari pemilik blog sendiri "Review : Perla Coffee". harga istimewa untuk korang.
............................................................................................................
Jemput LIKE page ni "Hazanis Fashion" untuk dapatkan fesyen dan baju kurung peplum terkini. Insyaallah akan di upload dari masa ke semasa. Lebih mudah & cepat!♥

21 ulasan:

  1. jom join
    http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/segmen-sabtu-by-emas-putih.html

    BalasPadam
  2. haha sampai skrg sy xpnh pakai selendang lagi.agak lucu kan bila tau :D

    BalasPadam
  3. wow thank u nis.. suka tgk gaya awk pakai selendang. cantik! skrg sy suka pakai tdg bawal, tp sy suka juga pakai selendang. cuma rasa x confiden sgt bila pakai selendang..hehe ^^

    BalasPadam
  4. yang ke-3 tu mcm susah nk pakai. xsesuai dgn muka i. huhuhu

    BalasPadam
  5. saya sbnarnya tak penah pakai selendang/pashmina masa keluar. dari lahir smpai skarang, tudung bawal ja. hohho~ kaler hitam plak tu. mmg sy nie x reti2 nak step out dr zon yg selesa. slalu pikir, "mcm mna pnerimaan org kalu sy pkai shawl. huduh ka tidak?" :D
    maybe, sy akn bershawl bila masok u nnti. hee~ btw, sy penah beli pashmina masa reunite ngan kawan2 ari tu. n sy try cara yg prtama. yg kasih suci tu. sy suka cara tu. cepat, senang n simple! :D

    BalasPadam
  6. Nak mekcah sndiri buat tutorial. hehe rquest ni :p

    BalasPadam
  7. akak suke nengok kwn2 pakai selendang, macam2 gaya... suke nengok yg cantik n sesuai... tp akak mmg tak reti pakai selendang n tak sesuai berselendang kot... heheh jenis suke pakai tudung yg sarung, senang

    BalasPadam
  8. ce nk nengok ckit muka pakai tudung bawal

    BalasPadam
  9. hai dik hazanis :)
    first time kak ya singgah sini. kawan onie ehh.
    comeyyyy sangatttttttttttttttttttttt awak ni
    stress pulak kak ya tgk :)

    BalasPadam
  10. Hehe . Same laa kite mek cah omey, kalo pakai tudung bawal rase muke nampak bulat :)
    www.ciklynenur.com

    BalasPadam
  11. hoho..macam ni rupanya pakai selendang..

    BalasPadam
  12. AWOPPPPP, ORE SOKMO PAKA TUDUNG INDON,NOK G JALE JAH PAKA SHAWL,TUDUNG BAWAL SOKMO TOK JADI KALU NOK PAKA,HAHA

    BalasPadam
  13. lilit2 memang best..hahhaa..:d suka..suka..

    BalasPadam
  14. muka sis ni bulat rasa mcm tak sesuai je pakai huwaaa

    BalasPadam
  15. .. comel .. cra pkai tudung neii nk cuba la

    BalasPadam
  16. sis , please buat toturial cara sis pkai selendang tu . mohonn sgt :)

    BalasPadam
  17. sis , na tahu cmne sis pkai selendang , make a toturial pleasee :)

    BalasPadam
  18. leeza berjinak2 nk pakai shawl... heeeee

    BalasPadam
  19. wah cantik sy suka nak pakai selendang.tapi tak pandai nak sesuaikan dgn pakaian la pulak huhuhu
    suke tgk org pakai selendang + bju yg cntik. simple tpi cntik

    BalasPadam
  20. sy nak sgt pkai selendang tp muka sy bulat .so macamane ek ? boleh tak akak post lg bnyak gambar cara2 nk pkai selendang . hope akk pertimbangkan permintaan sy ni . thanks :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿