Kerana TAKDIR kita bertemu…Erkk??



Assalamualaikum L.O.V.E…

Alhamdulillah akhirnya boleh jugak aku up entri baru walaupun tanpa internet semasa di kampong…hoho untuk kali ini aku ambil kesempatan ke cyber café berhampiran kampong aku untuk up entri baru semata-mata rindukan gewang aku nie…..Opsss LOVE IS CINTA okeyh….itulah gewang aku ataupun kekasih hati mek cah nie….muehehehe 


Akhirnya boleh jugak aku melepaskan rindu ini….terima kasih cyber café wakaf bharu sebab buka kedai diwaktu ini iaitu 4 petang..Lolzzz tentu la buka kan sebab namanya pun nak berniaga..apa lor mek cah nie….facebook pun aku dah tak online selama 6 hari uolzzzz…Opzzz boleh bertahan kan nafsu aku ini terhadap mukabuka dan blog kesayangan nie…rindu yang teramat sih..hanya tuhan jer yang tahu…T_____T 



moh kita bergambOr...lokasi yang paling romantik tentu lah pantai mek mas berdekatan Pantai Cahaya Bulan....Lollzzzz....:P



Baru semalam iaitu 26 april 2012 berdating dengan ina, siti nor ain dan kak ya…smalam merupakan kali pertama bertentang mata dengan kak ya….chewah!!, memang sporting habis la kak ya..kitorang lepak di mcd kb mall dan destinasi seterusnya pantai mek mas…hoho so sabor eh, nanti aku update tentang kisah kami…..


yeah!!..ina pun adow.....junior aku masa uitm machang dulu...sekarang pun belajar di puncak perdana sama-sama...alhamdulillah perkenalan kami berkekalan....:)


photoshoot bersama kak ya memang best sebab kak ya memang tersangat pro la bab posing…ain pun sama…2x5 jer dengan kak ya..:P

Oh dah pukul 5 petang...dah kena blah dah nie...update laju-laju....bye bye...salam..^^

p/s::nantikan entri yang seterusnya....mau upload picha banyak-banyak tentang kisah kami bersama...:P





SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Outing suka-suki || Pantai Sri 7...^^


Assalamualaikum L.O.V.E...:)

alhamdulillah esok dah nak balik kampung...muehehe tunggu la wakaf bharu...mek cah nop balik nie..teringat nasi air atas pasar wakaf bharu, rindu sawah kampung delima, nak merempit dengan adik aku, nak bermanja dengan adik kesayangan dan yang penting sekali nak melihat wajah ma dan abah sekian lama dah tak jumpa...hom kali terakhir berjumpa masa balik kampung untuk kenduri perkahwinan kakak aku..nak tahu KLIK SINI dan SINI...T____T

actually nak kongsi picha yang telah sekian lama aku simpan...hoho tapi nie aku cilok dari facebook rakan jer...maaf yurp picha terlalu blurrr, yang original aku tak dapat...sob sob......dah berbulan-bulan picha ini aku simpan lagipun masa cuti semester hari itu lagi....so dah tak der idea aku jadikan picha ini semua sebagai isi entri baru...boleh gituw??muehehe


photographer----> Marzuki

Lokasi: Pantai sri 7, tumpat, kelantan
mek cah & anis zahirah

photographer----> Nickeo Fizri


photographer----> Nickeo Fizri

anis zahirah kawan aku masa kecik lagi..hoho ada beberapa lagi entri bersama dia..jom terjah----->Photoshoot Ombak Rindu...:)


photographer----> Roslan Rais


photographer----> Domey


photographer----> Roslan Rais

kenangan demi kenangan telah berlalu..yang berlalu tidak akan berulang....insyaALLAH perkara baru yang akan terjadi dalam hidup..^^

p/s:buat mereka yang akan berkahwin, bertunang dan apa-apa jelar yang memerlukan perkhidmatan photographer boleh la gunakan perkhidmatan mereka semua...yang sesungguhnya photographer yang sporting dan hebat...cepat la terjah facebook mereka semua dan kalau berkenan boleh la guna service mereka..:P


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Wordless Wednesday #15 : Aimiey Diyanna..^^





SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Kenangan Cotton Candy...=)



Asssalamualaikum L.O.V.E….

Apabila sampai jer waktu tengah malam, perut pun mula bernyanyi…hahahaha lagu nya lak mek cah lapar, mek cah lapor!!...Oh ngayim betul…T___T
*entri yang taip semalam...Lolzzz


hew iklan cotton canday sat..:P

Ehem abaikan ayat poyo diatas….yang sebenornya teringat zaman kanak-kanak…hoho senang citer aku pangggil jer zaman kanak-kanak ribena…aci dOp??Lolzz


colourfull canday...cHomel..^^

Ehem Pernah tak korang makan gula-gula nie…Ohsem okey, zaman kanak-kanak la aku kenal gula-gula nie….harga masa kecik-kecik hanyo 30$ jor…murah dop??nak dapat sekarang memang mahal..tak sama dengan dulu..Fuiiii


makan sikit-sikit boleh jangan banyak..sebab boleh merosakkan gigi....:P

setiap hari isnin, bila balik dari fardhu ain jer terus kayuh basikal ke pasar malam dekat umah aku..yang jaraknya mengambil masa 20 minit gak kalau kayuh basikal…punya la semangat kan…dah la rombongan kelas pulop terrr…Opsss tipu jer, rombongan bersama sepupu aku jer….memang suka-suki sangat la sebab balik fardhu ain terus melencong ke pasar malam…hoyyeh!! Rindunya zaman kanak-kanak ribena…Punya la aku lasak, boleh tahan Oh masa darjah 5 dah pandai kayuh basikal…muehehehe nasib baik tak kena marah kat mak….OpocOt anak mak kan…wakakakaka 


1, 2, 3 amik jer..free aku bagi..:P

Balik dari pasar malam terus singgah taman permainan dekat PASTI/TADIKA tu….bila bunyi azan maghrib baru balik rumah….addesss bukan main kuat mek cah zaman kecik-kecik bederak….lonie pun supo tulo yo jugok…Lolzzz..:P 


yang penting gula kapas nie memang chomel....secomeleezzzz picha di atas..hikkksss

kesimpulannya, mek cah suka makan gula kapas @ cotton candy ini...tapi itu dulu, sekarang dah layan coklat lain..muehehehe tapi kalau bagi free jer cotton candy nie mek cah ambik jer...rezeki kan..:P

k...bai....salam..^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Photoshoot || Zira Collection...:)


Assalamualaikum L.O.V.E...:)

Haiyyaa baru nak update kan....hoho actually dah lama aku janji dengan korang semua untuk update tentang photoshoot nie...ingat lagi tak dengan entri yang nie???KLIK SINI!!...Opsss memang busy dan tak sempat nak upload dan buat entri baru..kalau buat pun berfikir sampai 2, 3 kali....amacam ada gaya macam YB tak??..Lolzzz

Special thanks to  Zira Collection  yang sudi pilih aku sebagai model untuk koleksi terbarunya baru-baru ini..Fuhh dapat mesej di inbox facebook dari akak zira tentang tawaran untuk mengayakan koleksi  dari Zira Collection ..memang terharu..T___T...


jom layan picha untuk  Zira Collection ..boleh la korang usher dress dan skirt dari  Zira Collection ..pasti korang puas hati...ehem berbelanja lah dengan bijak..Agagaga servic  Zira Collection memang tip top....owner nya lak cantik dan mesra.....Fuhh jiwa remaja....


Talent : Mek cah
Photog & Wardrobe: Zira Collection
Location: Pullman Lakeside View, Putrajaya


abaikan picha yang blurrr...hoho macam tuannya...Agagaga..pilih jangan tak pilih skirt di bawah tu....phew!!


warna yang sentiasa menarik..sesuai untuk fesyen remaja masa kini..Lolzzz


Pelbagai warna blouse, skirt dengan design yang eksklusif beserta pashmina shawl yang boleh digayakan dengan pelbagai cara..memang cantik gilerr koleksi dari Zira Collection , jangan lepaskan peluang untuk grab koleksi terbaru!! Hanya di Zira Collection


selain itu, akak zira juga menjual produk kosmetik yang sememangnya berkualiti...ehem aku dah grab naturactor...woot woot memang best guna tu...jom terjah facebook Zira Naturactor..:))

p/s:::mereka semua memang sporting......terima kasih akak zira dan dadila..^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Gara-gara Battleship...=__='



Assalamualaikum L.O.V.E...=)

selamat hari minggu buat sahabat semua.....hari minggu merupakan hari untuk merehatkan diri...semalam aku dan penghuni 3D08 membuat rombongan ke I-City dan uptown seksyen 24, shah alam.....pastu melepak di mcdonalds seksyen 2..perghh memang terbaik la aktiviti ni.....hoho lepak di mcdonalds merupakan masa untuk bergurau senda bersama mereka....iaitu penghuni 3D08, housemates aku....addesss memang geli hati sokmo bila bercakap dengan cik bee kito...hoho riuh rendah mcd tu....bayangkan pukul 3-6 pagi kitorang kat sana...hoho nak masuk kolej masa tu memang tak layak la kan..Lolzzz so kitorang berkampung disitu dulu...nanti aku update tentang kisah semalam eh...ngeeee...=___='

menunggu bas untuk pulang ke puncak memang menyeksakan....T__T
hari tu 14/10/2012.....aku, ju, shima, wanie dan zulfa ke space u8, Bukit Jelutong semata-mata untuk menonton movie Mirror Mirror dan bila dah sampai sana kitorang terpaksa ubah plan tengok Battleship (2012)....^^

aku bagi 4 star!!
Film ini mengisahlan pertempuran manusia dan alien yang tiba-tiba menyerang bumi. Di Kepulauan Hawaii, sebuah armada angkatan laut internasional di Pearl Harbor terlibat dalam pertempuran yang sangat dinamis dan intens terhadap ras alien yang dikenal sebagai "The Regents". Alien datang ke planet Bumi, dalam sebuah misi untuk membangun sumber daya di laut.
Setelah kunjungan mereka, mereka datang dan melakukan kontak dengan armada angkatan laut. Film ini juga diakui untuk menunjukkan kedua sisi cerita, dari sudut pandang alien, serta sudut pandang manusia sehingga penonton tahu persis di mana kapal-kapal lawan di sini.
Film ini dibintangi oleh Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker,Rihanna dan Liam Neeson.

jalan-jalan sambil menunggu movie tu bermula....hoho harga tiket rm12...okey la kot.....=__='
masa nie kitorang baru jer lepak makan di foodcourt space U8...emm bagi aku harganya mahal kot tapi berbaloi sebab sodap...:P

1,2,3 smile!!
sekiranya kami diberi peluang untuk berjimba memang kami tidak akan letih...terutamanya bab bergambar...hehehe tapi anugerah ratu bergambor boleh diberikan kepada   ju ..tahniah....:P

tengok kiri, tengok kanan..:P
picha blurr..tapi kitorang suka picha nie sebab mengambarkan yang shima sedang merajuk sebab kitorang tidak hiraukan beliau..ngeee

semangat...
gara-gara movie nie kitorang tidak tahu perkembangan semasa yang aceh dilanda gempa bumi dan amaran tsunami dikeluarkan untuk negeri pulau pinang dan bla bla....Opsss yang di pulau pinang la kau risau..humm nasib baik amaran tersebut telah ditarik balik tapi hati tetap risau........so motiffnya disebabkan lalai sekejap bencana ini berlaku..hoho nasib baik akak aku bagitahu berita nie....so kita semua perlu beringat akan kuasa ALLAH..walau dimana kita berada kita perlu sentiasa mengingatinya..hummm


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Putus kali ke-2...Oh kecewa....Jodoh tiada...T__T



Assalamulaikum L.O.V.E....:(

Entry yang penuh kesedihan...hoho sedih bebenor bila  dah putus tuttt...hum ibarat putus cinta..tapi belum pernah alami lagi putus cinta tu...gaduh sikit-sikit tu ado lar.....so korang jangan salah faham eh....actually memang setiap kali berjalan jauh tentu benda tu ada peluang untuk putus....nie yang membuatkan aku serik + trauma untuk berjalan jauh...setiap kali berjalan jauh la benda nie putus..kali nie bila kali pertama menjejakkan kaki ke Melaka Bandaraya Bersejarah mula la wedges aku meragam....humm manja bebenor derrr....nak saving sikit pun tak boleh, asyik nak baru jer....perghh melayang duit aku...T__T

beli selipar chak kodi la dulu....Rm10, janji ada pengganti....Lolzz nak beli mahal sayang duit derr!! 
nie yang membuatkan aku trauma kali ke-2 akibat wedges aku putus!!..yer aku redha..memang nasib la...tapi disebalik keredhaan, terselit frust sedikit disitu..huksss dah dua kali..siapa tak frust...cuba tengok entry yang nie KLIK SINI, asyik nak putus jer kan...humm entri ni menjadi saksi bahawa wedges aku putus masa di Pulau Pinang...:(

humm wedges ni la yang putus...nie sebelum bertolak ke Melaka..:(

nanti aku up entri sepanjang aku, emy, konah dan ehem-ehem konah di Melaka...so semuanya dalam kenangan....sekarang aku memerlukan wedges yang betul-betul selesa dengan aku...Oh susahnya nak cari....memerlukan masa derr...Sabor jelar...T___T

p/s::walaupun frust tapi masih mampu tersenyum...Lolzzz

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Wordless Wednesday #14 :Mungkin ini yang terbaik....=___='




SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Berdating merupakan aktiviti yang menyeronokkan..:')



Assalamualaikum L.O.V.E...:)


Yeah!!..baru sekarang rasa lega sikit gara-gara 2 keje sekolah dah siap...tunggu satu lagi belum siap....terasa rindu bangat sama blog aku nie.....Ya ampun, mama busy sangat-sangat..maafkan mama yer...Lolzzzz gilerrr apa....hoho kalau tak der blog nie memang entah apa nak jadi dengan hidup aku...tak der tempat untuk bermadu kasih.....eceh!! giler lagi..Muehehehe Cowie..=____='

Okeyh!...kembali kepada nawaitu yang asal...nak update laju-laju sebab kejap lagi aku kena pergi UITM Shah Alam ada ceramah yang perlu didengor...wajib!!! tak der sunat..so aku terpaksa!!...T____T

sambil tu update blog laju-laju deh..muehehee hari tu dating dengan meow ,entah  kenapa aku suka sangat panggil beliau meow..namo sebenar bukan main lagi iaitu Siti Auni Afifah..ingat lagi tak dengan entri yang nie KLIK SINI....terjah tau!!

pegang auni kemas-kemas..:P
ini dia lah dia kekasih yang ku puja....ececece seronok dapat dating dengan Auni.....beliau memang terbaik lah...raso jadi so palo nge dio.....Agagaga..^^

Si jantung hati...:P
VS
budak kaca mata versi expired!!

hantu-hantu cermin!!
bila jumpa cermin secara automatiknya kami jadi giler..hoho bukan giler yang bukan-bukan tu tapi giler gambOr...terutamanya aku......hakssss cowie auni...:P

mintak tolong akak sebelah untuk amik gambar kami,.....wink wink..**
bila dah penat jalan..duit pun dah habis so masa untuk balik!!...balik jangan tak balik nanti mak marah....Lolzzz masa untuk menunggu bas U605..tanpa bas tu kami tak kan sampai ke puncak...yeah!!menuju puncak, gemilang cahaya!!....ngeeee 

Muka bahagia dapat dating dengan Auni...^^
penutup tirai untuk entri nie....aku dengan ini yang bernama mek cah memohon maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki sekiranya terdapat silap dan salah sepanjang perkenalan dan outing kita kali nie auni...semoga perkekalan kita berkekalan hendakknya...Aminn....:))

p/s:Jom terjah blog auni---->http://letopkeypad.blogspot.com
k..bai...salam...^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Ya ALLAH cantiknya bila Yatt Hamzah bertudung..:'D



Assalamualaikum L.O.V.E..=)

Yatt Hamzah Bertudung Takut Azab Allah??

Indahnya CiptaanNya...:)
Jika minggu lepas Abby Abadi melakukan penghijrahan dengan imej bertudung,hari ini seorang lagi dramatis mengikut jejak sama iaitu Yatt Hamzah.

Ketika dihubungi MH Online sebentar tadi, Yatt Hamzah iaitu ibu kepada seorang cahaya mata ini berkata;
"Alhamdulillah, sebenarnya sudah lama saya memasang niat untuk berhijrah ke arah yang lebih baik. Selepas pulang dari kelas usrah semalam, hati saya tergerak untuk mengerjakan solat sunat taubat.
"Ketika itu, saya dapat rasakan sudah tiba masanya untuk saya berubah. Dapat saya membayangkan bagaimana seksaan di akhirat nanti. Bermula pagi tadi, saya terus mengenakan tudung sebelum keluar rumah."
Tambah Yatt lagi, perubahan yang dilakukan ini bukan kerana paksaan daripada suami atau orang sekeliling sebaliknya kerana Allah S.W.T.

kan manis kalau macam nie..^^
"Suami adalah orang yang paling gembira bila saya beritahu keputusan saya ini. Sebelum ini dia pernah menyuruh saya untuk bertudung tetapi tidak sesekali memaksa saya untuk berubah ke arah itu.

"Doakan semoga perubahan saya ini mendapat keberkatan daripada-Nya dan biarlah saya kuat untuk menghadapi apa saja ujian terutama dalam industri ini," kongsi Yatt dengan nada sebak.


p/s: seronok dan terharu apabila ramai artis wanita dah mula berubah..semoga perubahan ini sentiasa berkekalan...wanita lebih cantik dan manis apabila bertudung..kan??:)

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Pramm Pom Pom!!Selamat Hari Lahir Mek Cah!!


Pramm!!

Selamat Hari Lahir ecah. May Allah Bless you Aisyah. We all ♥ you so much dear.


pertama kali jahat dan plan benda yang gila-gila nie..eceh!!, maaf kami tak sengaja ecah...hiksss..:P


with Cik Ct Aisyah Nasri,Azu Azua, Ct Zulfa, Cik Bee, Norhasyimatul Naquiah Ghazali, Nur Hazwani Musa and Love Patzzi.=)

p/s:Mek cah aka Cik Ct Aisyah Nasri..Best tak kena mandi dengan air sabun + bedak debu???...:P

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Yeah!!..Si dia belanja Chocolate Indulgence Cakes..:)



Assalamualaikum L.O.V.E...=)

Alhamdulillah rezeki keluar dengan Theloqlaq aka Siti Auni Afifah...hewhew mekasih auni sebab belanja nis kek secret recipe...tak sangka kali pertama dating kami dah boleh ngam..banyak sangat ceritera yang kami berkongsi...ahaksss aunie seorang pendengar yang baik lah....=)

sangat enak kek nie..makan dekat bus stop pulop tu....perghh terbaik lah.....Yummy...:)
actually kami dah lama berjanji nak dating bersama...semenjak tahun lepas lagi..hoho akhirnya janji kami bersama akhirnya tertunai pada 01/04/12....makkk aihhh memang terharu sangat sebab aunie sanggup datang ambil aku di puncak perdana.....kadang-kadang rasa serba salah jugak sebab terpaksa menyusahkan che su auni untuk hantar kitorang di batu 3....hoho mekasih mak cik..Opsss..:P

budak kaca mata.....ololo tak sabar nak update blog tentang beliau..
hummm banyak lagi picha nak tunjuk kat korang..:(
belum sempat nak update blog...hoho memang kena cepat-cepat sokmo la masa nie...sibuk dengan keje sekolah la konon..nantikan jer eh entry aku berdating dengan Theloqlaq..tunggu tau..:P

p/s:Jom terjah blog auni---->http://letopkeypad.blogspot.com
k..bai...salam...^^


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Biar Mimpi Sampai Ke Bintang..:D


Assalamualaikum L.O.V.E...:)

Selamat pagi chinta!!...masa untuk update laju-laju dan berkongsi satu telemovie yang sangat membuatkan aku dan housemate yang lain tergelak kehkehkeh..Lolzzz memang terbaik la telemovie nie...memang tak rugi kalau korang tengok....so apa kata korang laju-laju cari telemovie nie..tak pun korang download jer dekat internet...Chewah, iklan sekejap..ahaksss tak pun korang dah puas tengok kan...ehehehe adaw aku kesah...janji aku baik untuk berkongsi dengan korang semua..:)

sinopsis:

mereka yang terlalu sweet..:))
Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPM. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah (lakonan Sharifah Shahora), yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.

Andy Rasputra (Randy Pangalila) adalah seorang anak jutawan Hardiyanto Sasputra dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.

Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam (Didie Alias) . Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta. Andy akhirnya memberitahu hal sebenar tentang dirinya kepada Alyah, ketika Alyah ingin memberitahu keadaan sebenar, dia dihentikan oleh Kinah. Tetapi segala-galanya terbongkar apabila ibu Alyah menyangka yang dia akan menjadi GRO. Apabila Andy mendapat tahu keadaan yang sebenar, dia amat kecewa dan berlalu meninggalkan Alyah.


akhirnya??tengok la sendiri telemovie nie..:P

p/s:cuba download sini..^^


........................................................................................................
.::PESANAN DARIPADA PENAJA::.

  1. Win The New iPad! ->KLIK SINI
  2. Macam mana nak dapat dapat 20% off tiket Konsert The Cranberries di Stadium Merdeka 4 April nanti??- >KLIK SINI
  3. Siapa nak menang Nissan Livina X-Gear dan Samsung Galaxy Note?  ->KLIK SINI 
  4. Download Great Eastern's mobile app to track your lifestyle habits - >KLIK SINI
  5. Find a job and win RM500->KLIK SINI


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...