Biar Mimpi Sampai Ke Bintang..:D


Assalamualaikum L.O.V.E...:)

Selamat pagi chinta!!...masa untuk update laju-laju dan berkongsi satu telemovie yang sangat membuatkan aku dan housemate yang lain tergelak kehkehkeh..Lolzzz memang terbaik la telemovie nie...memang tak rugi kalau korang tengok....so apa kata korang laju-laju cari telemovie nie..tak pun korang download jer dekat internet...Chewah, iklan sekejap..ahaksss tak pun korang dah puas tengok kan...ehehehe adaw aku kesah...janji aku baik untuk berkongsi dengan korang semua..:)

sinopsis:

mereka yang terlalu sweet..:))
Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPM. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah (lakonan Sharifah Shahora), yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.

Andy Rasputra (Randy Pangalila) adalah seorang anak jutawan Hardiyanto Sasputra dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.

Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam (Didie Alias) . Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta. Andy akhirnya memberitahu hal sebenar tentang dirinya kepada Alyah, ketika Alyah ingin memberitahu keadaan sebenar, dia dihentikan oleh Kinah. Tetapi segala-galanya terbongkar apabila ibu Alyah menyangka yang dia akan menjadi GRO. Apabila Andy mendapat tahu keadaan yang sebenar, dia amat kecewa dan berlalu meninggalkan Alyah.


akhirnya??tengok la sendiri telemovie nie..:P

p/s:cuba download sini..^^


........................................................................................................
.::PESANAN DARIPADA PENAJA::.

  1. Win The New iPad! ->KLIK SINI
  2. Macam mana nak dapat dapat 20% off tiket Konsert The Cranberries di Stadium Merdeka 4 April nanti??- >KLIK SINI
  3. Siapa nak menang Nissan Livina X-Gear dan Samsung Galaxy Note?  ->KLIK SINI 
  4. Download Great Eastern's mobile app to track your lifestyle habits - >KLIK SINI
  5. Find a job and win RM500->KLIK SINI


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

19 ulasan:

  1. mcm best je cter nii.. mne nk download ehh? ade link nye x? share laa.. hee~ ;p

    BalasPadam
  2. MAYA ADA TENGOK ^^ SUWEEETT ^^

    BalasPadam
  3. cite nie dah main dh kat tv...tp leh jew tgk kat youtube....
    mmg best cite nie....

    BalasPadam
  4. CETA NI SANGAAAATTT BES...HEHHEHE

    BalasPadam
  5. i pown dh tgk telemovie nie 2 kali,,quite nice lahh,,but i jeles with elfira,,huhu

    BalasPadam
  6. tau xpe,cite ni memang best..!!
    saya pun ada wat entry psl ni gak...hehe..n___n

    BalasPadam
  7. Cik Love kiter ni.. tgh mengelamun cinta ker... hehehehe...

    BalasPadam
  8. hemsem hemsem!!! hehehehehe

    BalasPadam
  9. Whaha! Tak tengok lagi cite ni. Nak d.load lar.Btw, kak hazanis, lawa la blog akak. Macam blog sy dulu. Takde b.ground. Follow titew balik tau. hekhek >,<

    BalasPadam
  10. best cita nie . kawan dia si kinah tu kelakar . nak cakap org putih tak lepas . hehehe

    BalasPadam
  11. sedak kan cite ni,hehe....

    BalasPadam
  12. rasa berdebar je tengok filem filem romantis ni .. hehe

    BalasPadam
  13. Tak sempat nak download la cik anis...
    Nanti nak pinjam yee... Hehehe... ;)

    BalasPadam
  14. heyyo :) jemputlah dtg blog
    http://qrrtuainiwjhh.blogspot.com/

    BalasPadam
  15. hehe

    tak sangka nama Kinah ada dalam cerita ni :B

    BalasPadam
  16. okey. jom mendownload duluuu :0

    BalasPadam
  17. Boleh tahan lah telemovie ni. Tapi ramai orang tengok sebab ada Randy Pangalila -.-

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...