Gara-gara Battleship...=__='



Assalamualaikum L.O.V.E...=)

selamat hari minggu buat sahabat semua.....hari minggu merupakan hari untuk merehatkan diri...semalam aku dan penghuni 3D08 membuat rombongan ke I-City dan uptown seksyen 24, shah alam.....pastu melepak di mcdonalds seksyen 2..perghh memang terbaik la aktiviti ni.....hoho lepak di mcdonalds merupakan masa untuk bergurau senda bersama mereka....iaitu penghuni 3D08, housemates aku....addesss memang geli hati sokmo bila bercakap dengan cik bee kito...hoho riuh rendah mcd tu....bayangkan pukul 3-6 pagi kitorang kat sana...hoho nak masuk kolej masa tu memang tak layak la kan..Lolzzz so kitorang berkampung disitu dulu...nanti aku update tentang kisah semalam eh...ngeeee...=___='

menunggu bas untuk pulang ke puncak memang menyeksakan....T__T
hari tu 14/10/2012.....aku, ju, shima, wanie dan zulfa ke space u8, Bukit Jelutong semata-mata untuk menonton movie Mirror Mirror dan bila dah sampai sana kitorang terpaksa ubah plan tengok Battleship (2012)....^^

aku bagi 4 star!!
Film ini mengisahlan pertempuran manusia dan alien yang tiba-tiba menyerang bumi. Di Kepulauan Hawaii, sebuah armada angkatan laut internasional di Pearl Harbor terlibat dalam pertempuran yang sangat dinamis dan intens terhadap ras alien yang dikenal sebagai "The Regents". Alien datang ke planet Bumi, dalam sebuah misi untuk membangun sumber daya di laut.
Setelah kunjungan mereka, mereka datang dan melakukan kontak dengan armada angkatan laut. Film ini juga diakui untuk menunjukkan kedua sisi cerita, dari sudut pandang alien, serta sudut pandang manusia sehingga penonton tahu persis di mana kapal-kapal lawan di sini.
Film ini dibintangi oleh Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker,Rihanna dan Liam Neeson.

jalan-jalan sambil menunggu movie tu bermula....hoho harga tiket rm12...okey la kot.....=__='
masa nie kitorang baru jer lepak makan di foodcourt space U8...emm bagi aku harganya mahal kot tapi berbaloi sebab sodap...:P

1,2,3 smile!!
sekiranya kami diberi peluang untuk berjimba memang kami tidak akan letih...terutamanya bab bergambar...hehehe tapi anugerah ratu bergambor boleh diberikan kepada   ju ..tahniah....:P

tengok kiri, tengok kanan..:P
picha blurr..tapi kitorang suka picha nie sebab mengambarkan yang shima sedang merajuk sebab kitorang tidak hiraukan beliau..ngeee

semangat...
gara-gara movie nie kitorang tidak tahu perkembangan semasa yang aceh dilanda gempa bumi dan amaran tsunami dikeluarkan untuk negeri pulau pinang dan bla bla....Opsss yang di pulau pinang la kau risau..humm nasib baik amaran tersebut telah ditarik balik tapi hati tetap risau........so motiffnya disebabkan lalai sekejap bencana ini berlaku..hoho nasib baik akak aku bagitahu berita nie....so kita semua perlu beringat akan kuasa ALLAH..walau dimana kita berada kita perlu sentiasa mengingatinya..hummm


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

17 ulasan:

  1. wahhhh...betul2 have fun ni

    BalasPadam
  2. sampaikan salam ore kat saing awok tu deh....hihi......

    BalasPadam
  3. @ANISA

    seronok tp tu la...gempa bumi berlaku masa tu..hum

    BalasPadam
  4. @onie

    nati sayo oyap deh...bilo mek nop mari sini plop..hehehe

    BalasPadam
  5. same la kite..tyme org rasa gegar2..kte kt alamanda..hahaha...nk rasa apa

    BalasPadam
  6. hai...ble sy tau awk pnya inner tdung jnis cotton ke???smat je kat muka awk..

    BalasPadam
  7. @Gadis Biasa

    eh awak rasa gegar2 tu??kita xrasa pun....hum

    BalasPadam
  8. waaa.. seronoknye korang.. rindu zaman muda2 dulu.. hehe

    BalasPadam
  9. cotton jer????smatla..klo sy pakai buruk plak...hehe

    BalasPadam
  10. semua org tgk battleship.cm best je

    BalasPadam
  11. dah lama x blog walking bila mula walk jumpa plak blog comey,,,,tuan dia pun comey hahaha bersemangat terus.... nak terus berjalan

    BalasPadam
  12. ni yg rasa nk tgk ni... smpat kot cuti mid sem nanti. huhu

    BalasPadam
  13. Dah jumpe 3 blog citer pasal filem nie , aishhh nie yang jeles nie . Kelantan doh la takdok pawagam huh ehehehe

    BalasPadam
  14. saya letak awak dalam list 5 pilihan blog saya...

    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/04/segmen-5-blog-best-pilihan-saya.html

    BalasPadam
  15. gempak gilerr citer tu.. hhehehehe
    baru tengok kat summit smlm :D

    BalasPadam
  16. Teringin nak tengok battleship !

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...