Ladang Teh di Cameron Highlands

Assalamualaikum cinta.

Memandangkan sekarang dah jarang pergi bercuti so tiba-tiba teringat kisah mek cah di Cameron highland hari tu "Cameron Highlands : Bunga segar" & "Cameron Highlands : Yummy! strawberry". Di sebabkan hutang entri dengan sahabat blogger maka tergodek gambar sewaktu di Cameron highlands . memandangkan itu merupakan kali pertama mek cah menjejakkan kaki ke sana. Percutian dalam tempoh 5 jam di Cameron highlands sangat lah berpuas hati walaupun mek cah tidak bermalam disana. 

google aka wikipedia

"Secara keseluruhan Cameron Highlands merupakan kawasan tanah tinggi yang paling menarik di Malaysia .Keindahan di Blue Valley Tea Estate,Gunung Brinchang,Tringkap dan petempatan Orang Asli Sungai Ruil cukup memukau. Ladang yang menghijau dan indah di sini diusahakan oleh Sungai Palas Boh Tea Plantation. Lain-lain tarikan ialah Wild Orchid Farm,Green Farm,Rose Valley Village,Butterfly Farm,Butterfly Garden,Kea Farm, Pasar Sayur,Uncle Sam Farm,Cactus Point,Tokong Sam Poh ,Cactus Valley,Strawberry Farm,rumah rehat dan padang golf." 


Ladang teh merupakan tempat yang popular di Cameron highland sekiranya para pengunjung menjekakkan kaki ke tanah tinggi Cameron highland ni. Susana yang nyaman dan sejuk dapat menenangkan fikiran seketika daripada pelbagai masalah.

So kepada yang bakal berkunjung ke sisni jangan lupa singgah ke lading the dan tempat istimewa yang lain. Antaranya blh terjah entri ini “Bukit Cerakah dan Shah Alam driftl” & “Kembara di Melaka Bandaraya Bersejarah" & "Trip Penang : Bukit Bendera Part-2"”.


Ahakss tempat strategic untuk menikmati pakej berbulan madu disini. Abadikan kenangan manis bersama yang tersayang disini yang pastinya harga resort dan hotel berpatutan. Boleh la survey harga hotel dan resort dulu sebelum berkunjung ke sini. 

Thanks for reading.



--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

17 ulasan:

  1. best kalau layan teh panas2 tepi ladang sejuk2.. =)

    BalasPadam
  2. entri hazanis kali ni sangat sesuai sebab saya tengah survey pasal cameron highland. ;)

    BalasPadam
  3. Best9 jalan2 tmpt sejuk ni

    BalasPadam
  4. Lama tak ke Cameron. Pas tengok entri ni terus terasa nak pergi! :)

    BalasPadam
  5. cececeh,pra-honeymoon awoppp...rindunya ke awooppp :(

    BalasPadam
  6. cantik myvi..pinjam leh?hehe..

    cantiknya gambar ladang teh..

    p/s dah follow twitter.. meh tgk twitter PCB lak

    BalasPadam
  7. huhuhu..tetibe ase nak pergi ke sana lagiiiii.........!!!

    BalasPadam
  8. bestnya dapat cuti-cuti malaysia. memang seronok walaupun sekejap kan. asalkan pandai manfaat masa tersebut!

    BalasPadam
  9. Sukanya Cameron.. Hari dah lama berbunga2 nk pergi sana tp tak brkesempatan lg..Sedih..

    BalasPadam
  10. best kan cmron. heee. kite pon suke kt sne ^^

    BalasPadam
  11. Sangat comel...;) sy suka..sy suka......

    BalasPadam
  12. Sudah alang-alang ke ladang teh oleh petik daun teh sekali. :-)

    BalasPadam
  13. Tempat yang best nk brbulan madu

    BalasPadam
  14. Cameron memang best, walau dah berkali p tetap xbosan

    BalasPadam
  15. besnyer,,lame xgi sane,,last pegi tahun 2009

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...