Trip Penang : Bukit Bendera Part-2


Assalamualaikum L.O.V.E..=)

Ehem disini mek cah ingin menceritakan kisah kami bila sampai di bahagian atas Bukit Bendera….hoho entri ini berkesinambungan dengan entri yang ini 'Trip Penang : Bukit Bendera Part-1'...kalau korang nak lebih memahami kisah ini lebih baik korang baca kisah itu terlebih dahulu….tapi bagi yang dah baca boleh la sambung baca entri yang ini…ehem terima kasih sudi singgah ke blog yang tak seberapa ini…


Sekarang mek cah dah sampai ke bahagian atas Bukit Bendera..kelihatan ramai sangat pelancong yang datang kesini….kebanyakan orang china, arab dan melayu pun hadoww…hoho kebetulan pada masa itu ada program bagi remaja-remaja china…so memang ramai lah masa ni….alang-alang dah sampai kita hontam jelar…^^ 


Bukit Bendera…selama ini mek cah duk tengok dalam tv jer, tapi sekarang dah boleh lihat dengan mata sendiri keindahan Bukit Bendera…


Yeah !!..mek cah dapat melihat pemandangan indah Pulau Pinang bila berada di puncak…..sejuk dan udaranya yang segar membuatkan mek cah jatuh cinta dengan Bukit Bendera….Lolzzz ini edisi menambah dan membodek bukit bendera..haksss


Posing punya pusing kami jumpa Masjid Bukit Bendera yang wujud semenjak 22-04-1966 lagi…..Masjid ini mempunyai sejarah yang tersendiri, masa mek cah sampai kelihatan ada pelajar yang sedang mengaji dan dibimbing oleh seorang ustaz……..Alhamdulillah sejuk hati mek cah melihatnya…


Oh disini juga ada menyediakan kediaman imam…sungguh unik kan, kiranya senang sikit untuk imam ke masjid bila umah berdekatan dengan masjid…...:)


Lepas tu kami jalan-jalan dan terjumpa taman burung…hoho ingat kan ini zooo…wakakasss tapi mek cah tak masuk pun sebab mek cah bukan peminat burung-burung tu semua…hanya minat bergambar jerk.. :P

bila penat berjalan kami pun mengambil keputusan untuk pulang…lagi pun cuaca masa itu makin panas maklum lah dah tengahari ….rasa sejuk pun dah hilang…haksss 


Tapi sebelum tu kita klik, klik dulu……muahaha biarlah kenangan kami disini tercipta lagipun entah bila kami akan sampai lagi kesini….kan, kan, kan..:P


Bertukar-tukar untuk klik-klik memang cool lah…..saya amik gambar awak, awak ambil gambar saya…yahooo !! adil dan saksama…..Lolzzz


So, berakhirlah sudah ceritera ini.maaf sekiranya ada yang kureng dan terlebih…mek cah hanya manusia biasa yang tidak lari dari melakukan kesalahan…mungkin ada segelintir dari pembaca blog ini memberikan pandangan negatif terhadap mek cah..Okeyh mek cah terima sebab bukan semua orang akan menyukai kita, dan tak semestinya kita mampu memuaskan hati orang lain…..Oh terima kasih kepada penyokong mek cah, terima kasih jugak kepada pengunjung setia blog ini….tanpa anda siapalah blog Love is Cinta….xOxO..^^ 

Thanks for reading… =)

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

14 ulasan:

  1. huish!! menariknya.. ntah bila lah saya akan berkesempatan ke sini pulak...

    BalasPadam
  2. wahh dah dekat ngan kedah dah tu.. moh laa kita keluar brsama :D

    BalasPadam
  3. ouxh.
    len kali kena p jugok lah bkt bendera ni sbb mek cah dah promote..
    hehe

    BalasPadam
  4. wahh permandangan yg menarik kat sane, lame dh xpergi sane.byk dh berubah kot...hihihi

    BalasPadam
  5. @Miss Sue

    yeke dekat?...sng la nk pi sana kan..:)

    BalasPadam
  6. @Lyaa Suriany

    nati k.lya g deh..bowok mek cah skali..:P

    BalasPadam
  7. dulu kecik2 ad jugak aku g, tp igt yg taman burung tu je, lenkali nk ajak la aku eh

    BalasPadam
  8. bestnye jln2..hehe..kite pun xjln lagi=)..

    BalasPadam

  9. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    BalasPadam
  10. comey bohhhhh mek kelate ni

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...