Cameron Highlands : Yummy! strawberry.


Assalamualaikum cinta. :)

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk update blog walaupun setelah seminggu kisah ini berlalu. Oh terpaksa bersabar dan kuatkan hati untuk godek-godek blog kerana minggu yang terlalu busy. Lolzz busy la sangat kan. hoho padahal busy tentang kegilaan terhadap download movie. Perghh memang layan habis dengan housemates sampaikan facebook dan blog disisihkan. Bhahaha ini ciri-ciri blogger yang tak betul. Boo poyo!


Kisah Cameron Highlands ingin dikongsi kerana inilah kali pertama aku menjejakkan kaki kesini. Fulammak! itu pun bernasib baik kerana ada yang sudi bawakan. Bertolak dari Penang ke Cameron Highlands mengambil masa lebih kurang 3 jam lebih. sampai tengahari dan petang tu jugak bertolak ke MERBOK untuk jumpa kawan dan bermalam disana!. Memang rushing tapi puas hati. ehem walaupun tak kenal jalan untuk kesana tapi dengan berpandukan GPS maka kami selamat sampai di sana. Alhamdulillah dapat jugak merasa makan strawberry disana dalam keadaan sejuk. werk! 


Alhamdulillah bila sampai sana berkesempatan melawat ladang cactus, ros, bunga, strawberry, teh dan pasar Cameron Highlands. nanti kita update satu-satu erk. so entri ini akan bersambung lagi. untuk kali ini aku memilih strawberry sebagai pembuka kisah Cameron Highlands. Oh aci tak?:P sempat beli buah strawberry untuk anak-anak di 3E07. Nanti kempunan tunggu ibunya balik tanpa buah strawberry di tangan. hehe *(anak-anak=housemates).:P


Tidak dilepaskan peluang merasai strawberry yang fresh dari ladang dan dicelup chocolate. Fuh! memang sedap. 3 cucuk berharga RM5. kira ok la tu kan. Alamak memeleh la pulak air liur ni bila teringatkan kelazatannya. Tapi kalau makan hari-hari boleh bankrup macam ni. Lolzz =.='


memetik ayat daripada google aka wikipedia

"Secara keseluruhan Cameron Highlands merupakan kawasan tanah tinggi yang paling menarik di Malaysia .Keindahan di Blue Valley Tea Estate,Gunung Brinchang,Tringkap dan petempatan Orang Asli Sungai Ruil cukup memukau. Ladang yang menghijau dan indah di sini diusahakan oleh Sungai Palas Boh Tea Plantation. Lain-lain tarikan ialah Wild Orchid Farm,Green Farm,Rose Valley Village,Butterfly Farm,Butterfly Garden,Kea Farm, Pasar Sayur,Uncle Sam Farm,Cactus Point,Tokong Sam Poh ,Cactus Valley,Strawberry Farm,rumah rehat dan padang golf." 

Memang menarik dan tertarik Cameron Highlands. Insyaalah sekiranya diberi kesempatan ingin mek cah bawa mak dan abah kesini untuk cuti-cuti bersama keluarga. So doakan mek cah cepat dapat kerja dan beli kereta. nanti senang la nak bawa ma dan abah jalan-jalan. hehe

Bersambung. 


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

38 ulasan:

  1. wahhhh...strawberry everywhere...boleh mintak sikit??

    Anisa xoxo

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh....nanti datang bilik kita..:P

      Padam
  2. bestnyaaaa,nak pi cameron jgk :)

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. ada-ada..bunga ros layu boleh x?haha

      Padam
  4. hamboih..mmg meleleh air liur tgk stroberi tu

    BalasPadam
  5. Suka makan jeruk strawberi. sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah memang sedap tapi hari tu xsempat beli yg jeruk..:)

      Padam
  6. woahhh..sdp la strwberry yg mak cek mkn tu..hahaha..

    BalasPadam
  7. sedap oh strawberry dia..!!n____n

    BalasPadam
  8. wargh,,,bestnya...saya tak pernah sampai lagi cameron highland ni..

    BalasPadam
  9. strawbery choc!yummy.nk sket bulih?hehe

    BalasPadam
  10. Arghhh memang best ke sana, tapi paling tak menahan sejuk sangatttt

    BalasPadam
  11. jelesss ehhh..nak jugak strawberry..dulu main kat genting je..heee..

    BalasPadam
  12. Salam.
    Lama tak gi cameron. last gi bulan 11 2010. mesti byk berubahkan

    BalasPadam
  13. strawberi coklat tue boleh buat sendiri. beli stawberi kat CH and buat kat rumah. hehe

    BalasPadam
  14. sedapnyo mek cah!

    wak kelik sini gak sikit.

    wak kelik cactus jugok.
    heheh

    BalasPadam
  15. bestnye pegi jln! trus rs nk g cameron..huhu

    BalasPadam
  16. Lawa laa budak ni sorang.....:)

    BalasPadam
  17. Ada saudara duduk di Cameron Highland. So bila ada kelapangan masa, menjenguk mereka di sana. Kadang-kadang naik bosan asyik turun-naik bukit tu ;A;

    BalasPadam
  18. wah...ini yang strawberry celup coklat tu eh ..sedap nampak ..hehe

    BalasPadam
  19. wah! bestnya.. sampai cameron sudah kak kite.. :)

    BalasPadam
  20. bestnye,mmg teringin sgt nk pegi skrg ni..huhu
    walaupon da pegi, tp nak pegi lgii..hehe

    BalasPadam
  21. wah, da lame xnaik cameron..
    rase nk pg lg je..pg byk kali pun xbosan kan..huhu~

    BalasPadam
  22. Best ke strawberry tu..nak cikit

    BalasPadam
  23. huhu.. teringin nak rasa strawberry dengan coklat.. agak-agak macam mana laa rasanya, kan? :D

    BalasPadam
  24. Salam .kak, dtg merbok di kedah ke,.. berapa kos minyk keta eah dari peneng ke cameron

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...