Cameron Highlands : Bunga segar

Assalamualaikum cinta.

Walaupun kisah ini telah lama berlalu tapi kisah di Cameron Highland tetap dalam ingatan. terlalu banyak tempat yang dilawati untuk dikongsi bersama. Fuii lambat update kerana busy dengan gosip artis la sangat kan. Lolzz untuk entri yang dulu mengenai "Cameron Highlands : Yummy! strawberry" maka hari ini mengenai bunga segar yang terbaik dari bumi
Cameron Highlands.:)


Jarang nak bau  akan kesegaran bunga ni, tambahan pula harganya yang murah dan berpatutan. so terpaksa lah mek cah borong bunga tu untuk mandi bunga supaya cepat sikit dapat jodoh. *ayat tipu, belum sempat sampai di puncak perdana bunga dah layu*. Lolz


Kalau dulu ke Bukit Bendera tanpa ada bunga "Trip Penang : Bukit Bendera Part-1" & "Trip Penang : Bukit Bendera Part-2", tapi di Cameron Highland ni kita dapat shopping dan bermacam-macam lagi aktiviti yang boleh dilakukan. tapi di bukit bendera hanya mampu melihat keindahannya. :P



Akhir sekali bunga segar dari Pekan Brinchang,Cameron Highland. RM10 untuk 3 jambak. kira murah la tu kan. berlainan pula dengan harga bunga ros iaitu RM10 untuk 2 jambak tapi harga masih boleh dirunding.wink wink



"Pekan Brinchang terletak kira-kira 5 km dari Tanah Rata. Brinchang adalah antara Pekan tersibuk dengan aktiviti perniagaan dan pelancongan. Pekan ini akan dipenuhi para pelancong tempatan dan pelancong asing seawal jam 4 pagi terutama ketika musim cuti sekolah atau cuti umum. Tarikan utama di sini ialah Pasar Malam Brinchang yang menawarkan pelbagai pilihan barangan, kedai pakaian dan cenderamata, pusat tanaman/jualan bunga-bungaan, strawberry & sayur-sayuran serta tempat-tempat penginapan."


Picha SS mungkin akan menyebabkan haters bakal menyerang. Maafkan saya. T.T
Cuaca sangat sejuk membuatkan diri ni tak nak balik. Kena menabung untuk masa depan. Nanti boleh la pergi bercuti lagi, tapi yang hari tu pergi dan terus balik. tak sempat bermalam disana. insyaallah kalau ada rezeki "Cameron Highland" akan dilawati lagi. Jadi jangan lepaskan peluang untuk berkunjung ke sana dan beli bunga yang terbaik dari ladang hikss.

Akan bersambung lagi.

 

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

37 ulasan:

  1. banyaknta bunga... cam nak bukak kedai bunga dah ni :)

    BalasPadam
  2. bestnye...dpt beli bnge2 tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. best lagi kalau ada kebun bunga sendiri. hehe

      Padam
  3. bestnya mek cah...:D bolh hidu bunga puas2..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe hidu boleh tapi lama2 xdop bau dah. :)

      Padam
  4. tengok entry ni lagik berkobar-kobar rasa nak p animon dekat sana..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. pergi la kak. memang tak rugi pun. :)

      Padam
  5. Bestnya sesekali dapat berjalan-jalan sambil menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu awak. baru kita akan lebih menghargai akan kehidupan ini.:)

      Padam
  6. Lama dah jugak tak jejak cameron..kalau tak, family selalu pergi semata2 nak beli sayur banyak banyak;)
    Rindu plak kenangan bersama family kat sana ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. mek cah xpernah lagi g ngan family bercuti. hum entah bila la.:(

      Padam
  7. blogwalking di pagi hari..jumpe plak blog yang cantek menarik tertarik macam nie..boleh follow x? hehe..jemput dtg blog saya ok!

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam mana nk follow, xde link pun. huhu

      Padam
  8. huishhhh sakan dia beli bunga.. comellah bunga ros biru tu.. suka sangat2!

    BalasPadam
  9. sy suka lavender. wrna purple terang, simple. sy penah beli bunga dkt cameron dulu. borong bnga byk mcm kak hanis. tp, sbb sy stay kedah, bila smpai sna, bunga abis layu. kecewa2~

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg part layu tu memang betul2 kecewa.:P

      Padam
  10. suka, cameron bestkan :) saya dah follow blog awak :)

    BalasPadam
  11. wah...bestnya...entah bilalah saya akan dapat pergi ke sana..nak kena tunggu honeymoon ni agaknya..hehehe

    BalasPadam
  12. wah banyaknyer borong bunga..
    saya pom kena menabung nk g cameroon ni..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe menabung lebih boleh tinggal lama2 kat sana. hikss

      Padam
  13. besntnyeeee..combi sampai skrg tkt lg nk g sane..huhu

    BalasPadam
  14. ros!!! saya suka bunga segar terutama bunga ros. my fav tu. cantiknya ros biru. murah. sangat2 murah. bestnya kalau rumah dekat cameron highland. hari2 boleh beli bunga. hihi..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe comel kan ros biru tu. kalau wedding guna ros fresh pun ok jugak.:)

      Padam
  15. nak bunga warna biru tu..cantik..

    BalasPadam
  16. Bestnya kalau dapat bunga segar. Eh hahaha :p

    BalasPadam
  17. nk tempah cmner?blh bg nmbr hp x..plezzz,,sy nk tmpah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. nk tempah xtahu. lupa nak ambil phone no.:(

      Padam
  18. wah!!! cun nye gambar kak anis pegang bunga... MELETOP!!!!

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...