Bukit Cerakah dan Shah Alam drift

Assalamualaikum cinta. ^^

Keluar buat research untuk melengkapkan salah satu final roject yang perlu disiapkan sebelum study week ini . Masa itu la pulak kalut nak cari company/organisasi yang sesuai untuk kami buat penyelidikan. bukannya senang tau nak dapatkan keizian buat research, sebab kena set masa bagai, sediakan questionnaire dan bla bla. Yang part pengangkutan pun kena diambil kira. yang dah ada transport sendiri okey la tak perlu pening-pening kepala fikir benda ni tapi kalau mek cah lak kena call penyewa kereta, kiranya perlu booking kereta tu kan. So nak drive jalan la pulop tak tahu. tapi main tibaii je jalan, tengok signboard. itu yang penting. Lolz


Dari shah lama ke Kajang. dari kajang ke shah alam. Fuhh berapa banyak tol yang kami lalui. so lepas balik je dari research tiba-tiba nak tenangkan fikiran terus pilih Bukit Cerakah, Shah Alam untuk kami hilangkan stress dengan kerja ni haaa. hoho bila dah sampai tutup la pulop. tak dibenarkan masuk sebab jam dah menunjukkan pukul 4.45 petang. kami cuma terlewat 15 minit. hukss Lepak kejap di pintu masuk Bukit Cerakah. frust sebab terlambat. tapi terus duduk situ lepak sekejap. cuci mata kot-kot ada mamat hensem ka situ. muahahaha giler gedik minah ni *gurau je*.


Kebetulan mek cah dan konah pakai dress sama. oh dress lain-lain tau cuma color je sama. yang tu juga kami tak janji pun, secara kebetulan je. Alah macam entri ni "Hey pinky lady!". itu pun kalau sudi baca. hehe Yang kak emy pulak berkebaya biru, mengalahkan datin. kak emy jarang sikit kot mek cah cerita, tapi untuk cerita tentang kak emy ada kat entri sebelum ni "Anak raja sedang menanti di Istana Seri Menanti??".:)


Dah lapar sangat so tengok ada uncle jual ais krim terus beli. Rupanya sedap giler dia punya roti ais krim , ada letak kacang dan coklat. berbaloi kot RM2 je. hehe makan sampai terketar-ketar tangan. *oh abaikan!. makan dah kenyang so terus balik kolej. Bye bye Bukit Cerakah , rindu benda INI. ada masa mek cah datang lagi sebab tak puas hati datang kali ni. Agagaga. :P
Thanks for reading.


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

48 ulasan:

  1. hahahaha.. lepak kat pintu masuk bukit cerakah pun jadi ye..hehehe.len kali mohon datang awal sikit ye.hehehehe

    BalasPadam
  2. Blog yang menarik dan ceria. perkongsian yang seronok dibaca. gambar yang cantik dan tuannya yang cute...

    BalasPadam
  3. olololo...betol2 lapar tuu ;p

    BalasPadam
  4. teringat zaman sekolah rendah agama.. pas habis sekolah mesti laju je jln menuju ke pintu sekolah sbb nak beli roti ais krim

    BalasPadam
  5. wah sampai bukit cerakah tu jalannya.cantik tempat tu kan :)

    BalasPadam
  6. oh lawa sungguh adik ku.
    lg menyerlah pakai pink biru.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. bilo nk ngedate dgn kak lya pulop ni. ni sem last doh. xthu bilo pulop jupo. humm

      Padam
  7. suka tengok mekcah dengan skirt labuh...manis dan ayu ^_^

    BalasPadam
  8. part ais krim paling bes , hehehe ~

    mek cah , comel cam biasa je..

    suke dress korang , cun2 ...

    ala, keta myvi kan ? kan ?

    BalasPadam
  9. fuh, roti eskrem + kacang + coklat plop. sdp ohhhh!

    BalasPadam
  10. mek cah comel..hepi bfday mek cah ;)

    BalasPadam
  11. wlaupun nk buat final projek tp muka tgk tetap happy je kn..hehe..good luck!

    http://cahayatemansejati.blogspot.com/

    BalasPadam
  12. huhu..sedey btol lambat 15 minit je..xde rezki la kan mekcah ui :)

    BalasPadam
  13. hoho kalau dapat masuk B.C... lagi galak la bergambar kan.

    BalasPadam
  14. kehkeh. jemput dtg lagi la yee mekcah.

    BalasPadam
  15. :) rasanya mek cah pkai keta viva elite.

    BalasPadam
  16. lawaaanyyaaaa baju yuu..alamak.terover excited lak.heh

    BalasPadam
  17. as-salam mek cah

    nape mek cah sangat comel :D

    BalasPadam
  18. lama tul tak masuk bukit cerakah..walaupun dekt je dgn sek6..hehe..nanti masuk situ pusing-pusing dgn basikal,baru best Mek Cah..!!

    BalasPadam
  19. akak lg tak penah sampai situ hehehe...

    BalasPadam
  20. alala..sian die..lapar ye dear..slow2 mkn ek..ehehe
    btw kimslm kat kak amy tu ek..=)

    BalasPadam
  21. aiskrim tu yg besh..drooling.. huhu :)

    BalasPadam
  22. comel "_"

    jeles tgok..

    sy dah update...

    BalasPadam
  23. comel sungguh si mek cah ni..hihi.. geram tgk!

    BalasPadam
  24. woww..tajuk dia..ingatkan drift guna viva tadi...nk tny gak guane nak buat drift ngan viva..:)

    BalasPadam
  25. yeayyy mmg gile sedap ice cream kat situ! murah + sedap!

    BalasPadam
  26. waaa samela, pening eat research. =( comel je awk ni kan,

    BalasPadam
  27. alahai,,telewat sikit je tu,hihihi da xleh nk msuk kn

    ohye, sedapnye eskem tu, lame da xmkn eskem roti

    BalasPadam
  28. dulu kecik2 kalao mak bawa pegi bukit cerakah ni dah kira syok laa sangat, hehehe... mak kata sini ko rasa lah semua musim yg tak pernah rasa kat mesia nie... mak oh mak.. i miss u

    BalasPadam
  29. Salam. Apa khabar kawan? Adakah saiz jadi faktor pertimbangan anda? OMG sedia membantu. Lawat I AM GORGEOUS

    BalasPadam
  30. Cantik baju, berkenan... hehee ;)

    Best jenjalan kan ;D

    BalasPadam
  31. macam gelojoh aje makan. hehe

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...