Baju Raya dari Jovian Mandagie 2013


Assalamualaikum cinta.




Kejap je masa berlalu, dah masuk hari ke-5 umat islam di seluruh berpuasa . Dan Aidilfitri bakal menjelang tiba setelah kita semua penat berpuasa selama sebulan. Alhamdulillah pada masa itu kita sama-sama meraikannya. 

semangat nak cari baju raya masih dalam mood malas. Rasa nak raya dengan simple je tahun ni, baju raya pun masih belum survey. Tapi tentu la nak kelihatan cantik di hari istimewa tu nanti. Haaa nak cantik boleh tengok SINI. Bila nak beli baju raya, mood berjimat datang dalam diri. Jatuh cinta dengan baju raya yang berharga RM200++ , opss memang sayang sangat la kan dengan duit tu. Baik simpan untuk kawin. Mihmih.  


tapi masih ushar baju raya kot-kot ada yang berkenan dan buat tak tidur malam. Bila buka satu lama web ni iaitu ZALORA.COM.MY terus hati teruja melihat koleksi hangat yang digayakan di hari lebaran nanti. pelbagai gaya dan fesyen ada. Mak aihh, sangat cantik dan berbaloi kot shopping di http://www.zalora.com.my. Haihh berbaloi juga if beli ODBO LIP TINT & GLOSS , pemerah bibir korea. haaa, jadi cantik macam gadis korea nanti. Lolzz order & review boleh terjah entri ini "Review: ODBO lip tint and gloss, pemerah bibir korea". Murah-murah je. :)


Pink Mira Baju Kurung by LS for Jovian features contrasting panels with velvet rosettes at top hem and sleeves. Traditional style gets a modern update with this gorgeous kurung kedah set.


Folly red Finara baju kurung by Jovian Mandagie for Zalora features mixed embellishments at center front neckline. Comanding yet true to its feminine roots, this dramatic baju kurung set is perfect for dressy occasions. RM420.


Okay tema tahun ni macam warna coklat gitu, sepertinya baju raya ni menarik perhatian hatiku. tapi harganya mak aihhh kena fikir sepolohhhh kali sebelum beli. =.='



Si ramping memang sesuai sangat pakai baju macam ni.memberikan kelainan pada hari lebaran mungkin dapat menarik perhatian tetamu yang berkunjung kerumah anda. Jangan lupa dapatkan tutorial berselendang di hari raya nanti :

Wah! sangat cantik. color yang menawan dan rekaan yang simple sangat sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan simple tapi cantik di hari aidilfitri. mungkin baju raya ini patut anda dapatkan di sini. Yang penting semua rekaan Jovian Mandagie sangat terbaik. entri ini "Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2013" & "Baju Raya 2013" telah tewas dengan pereka fesyen terkenal iaitu Jovian Mandagie.


Dah tahu keputusan nak yang mana satu? Jom pecahkan tabung untuk dapatkan koleksi ini semua. Ewah! ewah! jangan membazir, beli mengikut kemampuan, yang penting kita semua dapat meraikan aidilfitri bersama-sama. koleksi dari entri ini "Radiusite : Pesona Syawal" apa kurang hebatnya. 

Thanks for reading & selamat berpuasa. 



--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

20 ulasan:

  1. baju lelaki tak ada ke mek cah?? hehehe

    BalasPadam
  2. simple je tapi lawa.
    boleh beli untuk bini nanti haha.

    BalasPadam
  3. Jovian punye design sume cantik2 !! heh !

    BalasPadam
  4. bolehla..design elegan n unik..tapi rasa2 baju mcm ni utk model je kot Or utk event khas somethng..kain skirt dia adyoiyaiii..potongan catwalk sgt..kite jenjalan raya kat kampong jer..haha.btw,still a nice entry dear (:

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi kita setuju dengan komen awk tu. lgpun sesuai utk model2 yg tinggi je. kita pakai jubah jelar. kifkif

      Padam
  5. lawa sangattttttttttttttt baju dari JM ni haaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa tau xpe. onie dah beli baju raya?

      Padam
  6. serius sgt cntik. juling mata ke kiri ke kanan tgk baju2 yg jovian design. mmg trbaik! :D

    BalasPadam
  7. cantik betul baju2 semua tu . . tapi price memang mahal la kan . . habis duit saving mcm tu je . . oh no ! hahahahaha :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha simpan duit untuk kawin jelar.:)

      Padam
  8. seyes lawa.. asyik tgk jer dekat instagram jovian.. terpikir nak beli tp terbantut kejap tgk harga dia terlalu lawa hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. sayang duit oiiii. baik simpan je kan. :)

      Padam
  9. baju dari JM memang sangat cantik. sangat berkenan tapi agak pricey la pula untuk raya. :)

    BalasPadam
  10. meninggal tgk hargaaaa T_____T

    BalasPadam
  11. fuh3! mmg cantek n superb lah .. mampu tengok je lah .. huhu :P

    BalasPadam
  12. Bace die mmg cantik dan menarik..tetapi harga die xtahan...hihihi

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...