Beraksi di The Mines Sri Kembangan


Assalamualaikum cinta. :)

Kali pertama menjejakkan kaki setelah lama mengidam nak ke sana. Alhamdulillah akhirnya sampai juga dan dapat melihat keistimewaan yang terdapat di The Mines, Seri Kembangan. Part yang paling istimewa bangunan The Mines yang dibina ada tasik/sungai dalam tu. *haishh betul ke idok ni*. Tak pe, nanti korang Google eh The Mines ni rupanya macam mana. ^^



Malah disediakan perkhidmatan bot untuk para pengunjung untuk merasai bersiar-siar dengan bot didalam ataupun di luar The Mines so korang boleh je pusing-pusing sekitar resort The Mines. Kalau korang pergi sana boleh la tengok-tengok pakej yang mereka sediakan. 


hari tu tak sempat nak naik bot sebab perkhidmatan tergendala sebab hujan lebat sangat. huhu lagipun agak mahal kot pakej untuk pusing-pusing The Mine Resort..So alang-alang dah sampai pusing-pusing 1 mall dan mek cah boleh komen yang memang best lah The Mines, Seri Kembangan ni. semua golongan boleh datang sini sebab kemudahan banyak yang disediakan.


Yang paling penting terdapat dress, dan barangan lain yang dijual dengan harga yang berpatutan. Makanan pun boleh tahan sedap dan harganya pun boleh tahan la. Kebetulan ke sana masa bersempena krismas dimana terdapat satu pokok krismas yang dibina besar sangat + pink gituw.:)

Di The Mines, Seri Kembangan ni banyak pilihan dress, skirt, serta fesyen terkini. Dulu pernah ke IKEA di entri "IKEA : Mini explorace", tapi hanya untuk bergambar tapi tak sesuai untuk shopping. hehe yang pasti the mines, ikea, time square , the curve sama hebat dimata mek cah.
  1. IKEA : Perkara normal
  2. The Curve : hanya ini yang mampu
  3. Berdating di IKEA & the Curve - Part 2
  4. Berdating di IKEA & the Curve - Part 1
  5. Times Square #1: Dating dan shopping


Alang-alang dah sampai posing sampai penat dan nasib baik nafsu untuk membeli masih bertahan. hikss simpan duit nak ke Time Squares pulop lepas di The Mines. Bersnap dalam keletihan, tapi tetap bersemangat nak ke TS selepas tu. hehe kaki berjalan, badan yang seksa. *poyo punya ayat*. Alhamdulillah dah merasa ke sana sekarang kedestinasi lain pula. ^^

Thanks for reading.

Nota kecil: Picha selain picha mek cah credit untuk Google tau *terpaksa cilok*, masa hari tu tak sempat nak snap. hehe sempat snap tuan di je. Lolzz suka tengok barang-barang kat TM terutamanya dress tapi tak boleh lawan benda 
INI lagi. =.='


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

34 ulasan:

  1. comey tomey tuan punya blog ni... :)

    Tech Kini

    BalasPadam
  2. The mines mg hebat sgt2..syok je..makan pun mudah nk dpt kat dlm tu..:D suwiiit je kan..:D

    p.s: cantik baju awk..:D

    BalasPadam
  3. mines tempat yg plg dekat student upm nk pergi.. so, bila dh selalu pergi rasa mcm biasa je.. hehe.. tp overall mines mmg ok! nnt cuba try mkn yong tau foo kat food coourt tu.. mmg sedap! ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. untung la budak UPM boleh pi selalu kan. hehe owh xthu bila pulak boleh sampai sana. :)

      Padam
  4. Tu la..Boleh tahan mines ni..Oke la kan.Harga pon ok ok je ;)

    BalasPadam
  5. sonok nye jln2.ely lame dh xgi the mines

    BalasPadam
  6. wahhh best pulak kan.. nak merasa juga g sana tapi tunggu la.. nak seberang lautan dulu.. heheheh.. (^_^)

    BalasPadam
  7. bak kate awie... ni sumer poyo jer... poyo!!! hahaha

    *rajin btol dr mines ke TS bru gaji ke?? hehehe

    BalasPadam
  8. kurusnya awak mekchah :)
    yang penting cantik dan comel :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. awak salah lihat. kita gemok la awak. hummm

      Padam
  9. nak pegi jugak!
    bila ntah dpt sampai sana sobs T__T

    BalasPadam
  10. mines la antara tmpt yg dkt ngn umah..slalu g cni..
    tp xpernah pn nek bot tu coz kadang2 sungai tu berbau

    BalasPadam
    Balasan
    1. xnaek bot pun xpe sbb masuk dlm tu pun dah puas hati.:)

      Padam
  11. bus shopping campus sue mmg selalu pergi situ, kat situ je lah tempat student limkokwing lepak .. btw, dah try takoyaki kat the mines?? sedap ! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe takoyaki mcm best je. pergi skali lg kna try lah.:)

      Padam
  12. awopppppppp,last saya sampai kat sana masa darjah 6,hahahaha....tatau la dah banyak berubah ke belum mines tu

    BalasPadam
  13. mmg cntik....tp x pena pegi...
    hurm,, mcm pena tgk kat movie x silap stileto semerah cinta y bot2 2..teringin pla nak pegi...

    BalasPadam
  14. huarghhh!! nak pegi naik bot tuh! :D hehe.. bestnyer The Mines nii.teringin nak naik bot tuh ^_^

    BalasPadam
  15. Fiq panggil Mines serdang...ker ada tempat lain ek? huhu..
    selalu klu nk beli baju or cari gadget, harus pergi situ..huhu

    BalasPadam
  16. tak paham ape yang best kat mines~

    BalasPadam
  17. rajim naik sekali jah bot kat mines tu.. hehehe


    yakkk.. ore kelate kito ko.. hahaha

    BalasPadam
  18. Following you ...
    wah seronoknya dia berjalan2 =)

    BalasPadam
  19. Bestnyaa..Eyz blom ada kesempatan nak pg the mines..nak pegilah tahun depan..hihi

    BalasPadam
  20. salam mek hazanis :)

    ayie rasa mcm pernah pergi tempat tu...ada laluan air utk bot dlm tu kan? memang besar tempatnya :)

    p/s: selamat tahun baru 2013 :D

    BalasPadam
  21. the mines ni tpt lepak akak masa kat upm n keje kat serdang dulu..mmg best kat sini..lemon grass cafe ade lagi tak?

    muka awak iras farah lee :)

    BalasPadam
  22. hehe..hari2 turun tren ktm tu nmpak the mines sebab dekat dengan tempat study :D

    BalasPadam
  23. huhu awok tu, kite pon bru pergi the mines khamis lepas. haah mmg best pon lepak situ sbb bnyk tempat utk makan2. hehe.

    kite sempat naek bot dri the mines ke KTM.

    BalasPadam
  24. gmbr 2nd last cm xok la...ni msti letih sgt bwk brg bnyk..

    BalasPadam
  25. tak penah lg smpai mines ni.... tp tgk awk p cm best jek.. huhu

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...