The Curve : hanya ini yang mampu.


Assalamualaikum L.O.V.E...=)

wow!!..mahalnya barang-barang kat sini...okey hanya mampu melihat..tempat ini tidak sesuai untuk yang bernama mek cah!

Yang sebenarnya mek cah dan rakan-rakan seangkatan seperti markonah meletop dan emy sangat suka jalan-jalan..hoho just jalan-jalan dan tak suka sangat shopping..lagi-lagi kalau tempat seperti The Curve ni...kalau nak shopping pun bergantung kepada harga barang tersebut..kami mengakui kami tak suka beli barang mahal-mahal hanya yang termampu jer kami beli..owh kalau macam uptown Seksyen 18, Shah Alam tu memang kami suka la shopping kat sana..tapi kalau shopping pun pasti beli 1 or 2 barang je...hewhew bukan banyak pun, tak mampu lah nak keluarkan duit beratus-ratus ni..kami bukannya anak datuk...Lolzzz

so bila sampai sini kami hanya melepak di sana sambil cuci mata , so The Curve : hanya ini yang mek cah mampu....hanya cuci mata dan klik-klik!!..kadang-kadang ada jugak artis yang suka lepak kat sini...pernah la sekali terserempak iqram dinzy sedang lepak di satu cafe tu...*lupa lak nama cafe tu*..=.='


yiyyyha!!..okey ni la aktiviti yang paling membosankan bila sampai di  The Curve ni....tapi yang menariknya The Curve, Mutiara Damansara ini bersebelahan je dengan IKEA...antara The Curve dan IKEA mek cah lebih memilih IKEA...dah banyak kali kot mek cah sampai sana...tapi tetap tak membosankan sebab boleh snap, snap..hehe nak tahu cerita tentang IKEA terjah la entri ni 'Berdating di IKEA & the Curve - Part 2' & 'Berdating di IKEA & the Curve - Part 1'.......... so kalau dekat The curve ni memang bosan sangat jadi cari sofa pastu duk diam-diam dan terus buat muka 100% boh'san...Agagaga


kalau sampai kat sini di waktu malam memang suasananya sangat cantik...Opss sekurang-kurangnya mek cah dah kenal apa itu The Curve selama belajar di Shah Alam....uhuksss yang penting Times Square, Sungai Wang, Masjid India lebih menjadi pilihan hati kalau nak shopping....bhahaha...=_='

Thanks for reading..


p/s::Opss ada satu website ni yang menyediakan baju-baju yang preloved..semuanya cantik dan harga lak memang murah woooo...Kalah benda INI wooo!!

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

36 ulasan:

  1. Shopping memang best yang tak best bila tengok price tag*sigh. Student apalah sangat yang mampu kan anis.

    BalasPadam
  2. hehe ^^ comel nye :)

    ulya tak penah smpai sne lagi punnn
    :(

    BalasPadam
  3. @fifie
    emm betul tu fifie..bila tgk price tag tu la buatkan rasa sedikit kecewa...student kan kena berjimat beli so beli hok made in thailand pun jadi lah kes muroh sikit..selesa jugop dipakai..hiksss..:))

    BalasPadam
  4. @Ulya
    hehe kalau ulya duk shah alam blh la dtg sini...lgpun tempat org apa lah sgt...best tempat sndiri jugak..:)

    BalasPadam
  5. haz suke g ikea makan meatball! heheh

    BalasPadam
  6. haduuu..ilir tepak worih kito jalam2..

    BalasPadam
  7. HAHA! dapat cuci mata pon jady r..

    BalasPadam
  8. akak. nak ikod shopping . hihi.
    nnt bawa mie mgenali shah alam dangan jayanya okay . hahaha ^___^

    BalasPadam
  9. kalu g pavi lagi lah xleh bli gapo2 jugop. huhu
    keno kijo dulu lah,baru bleh beli di tmpt gitu.kan mekcah? huhu
    selamat berpuasa mekcah:)

    BalasPadam
  10. my favorite place..sebab dekat dengan rumah ^_^
    recently followed your blog..cantik cantik semuanya sama macam tuan blog ni :)

    BalasPadam
  11. kak anis..bkpo comey sgt nih??? alohlaaa...nk no tepon aummmm <3

    BalasPadam
  12. jalan2 cuci mata mmg best! tp kalo shopping super duper best! kan kan kan hehe

    BalasPadam
  13. hehehe.. saya tak pernah lagi sampai ke the curve tu. apa lagi IKEA.. nama je duduk kat Selangor..hehhee... awak, kalau awak nak pergi shopping raya, saya nak ikut boleh?hahah :P

    BalasPadam
  14. salam..

    nice blog. ni sy balas blogvisit yg awk blogwalking hr tu.

    akak rasa awk ni sangat pandai posing dan kalo setiap entry diserap2 kata nasihat pun orait gak, sbb cah ni ramai follower.. eecece :D

    anyway, good job!! ^-^

    BalasPadam
  15. awak cantikkkkk.. suke tgk, bila lah dpt jumpa face to face.... :(

    BalasPadam
  16. bagusnya dia tak suka shopping. untung laa sape jadi suami nanti. bhahaha!!! =D

    BalasPadam
  17. biaselah ...cuci mata jer tgk barang-barang ... nak beli tak mampu ..so tgk jer ..tapi yg penting enjoykan

    BalasPadam
  18. @haz
    meatball sedap...tp kita tak boleh makan byk sgt nanti perut boncit..hiksss..:P

    BalasPadam
  19. @JIJI YU
    ilir skali skalo jah terr woriss...huhu

    BalasPadam
  20. @Ameerul Ashraf
    haha cuci mata perut pun kena isi gop..:)

    BalasPadam
  21. @Lyaa Suriany
    hehe duk kg doh la kak lya..bilo xtahu blh g derak nge kak lya pulop..:)

    BalasPadam
  22. @Mimieesyeerro
    mimie, nnti sampai shah alam kita pi sama2 eh...kita jln2..:)

    BalasPadam
  23. @laskar pelangi
    pavi xpernah sapa lg...haishhh tempat ore kayo2 tuh..hikss

    BalasPadam
  24. @nuruashia
    mek kito pakat tukar no tepon duo..:P

    BalasPadam
  25. @Diera Tekikushika
    kalau duit berkepuk2 lg best shopping..:)

    BalasPadam
  26. @starzieti
    akak shopping raya kat kbmll jah dik..:P

    BalasPadam
  27. @Boni Kacak
    lorr maknanya saya langkah bendul la ni..awk pun xpernh sampai lg...huhu

    BalasPadam
  28. @indah-chan
    insyaALLAH dalam masa yg sama akan sya selitkan kata2 nasihat....tp diri saya sendiri pun tak ternasihat..hikss

    BalasPadam
  29. @Nicaa
    nica, meh shah alam kita jumpa jom..:))

    BalasPadam
  30. @Aku Penghibur
    yeah!, yang penting enjoy...hewhew

    BalasPadam
  31. uptown shah alam pilihan yang lebih baik utk bershopping.

    BalasPadam
  32. kalau la duit boley fotostat mcm 2 je.....

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...