Tips penggunaan maskara yang betul

Assalamualaikum cinta. :)

Haish mood nak cantik hari ini, so entri pun tentang make up gitu. hehe dah lama rasanya tak berkongsi tips dengan korang semua. Last tips ialah "untuk seorang isteri dan bakal isteri". Nampak sangat mood kawin dah ada dalam diri ni. Yelar sejak akhir-akhir ni suka sangat berkongsi kisah perkahwinan mereka yang telah bergelar suami isteri. Addess 


so kepada korang yang suka make up kecuali lelaki la kan boleh la tengok tips ni. Terjumpa tips ni dalam pamplets Avon, sangat berguna untuk kita semua walaupun tuan blog sendiri kurang pandai pakai maskara ni. Tapi pastikan maskara yang berkualiti dan tidak mudah comot tau. :P

Gunakan pelentik bulu mata
Untuk kesan dramatic, panaskan pelentik bulu mata dengan pengering rambut selama 3-5 saat sebelum menggunakannya. Pastikan ia tidak terlalu panas, lentikkan bulu mata sebelum dan selepas sapuan mascara.

 
Sapukan secara pantas
Pastikan sapuan dilakukan berulangkali secara pantas sebelum lapisan pertama kering agar ia tidak mengumpal.

Jangan mengepam!
Mengepam mascarakeluar masuk dari tiub membolehkan udara masuk dan mngeringkan mascara secepat mungkin.
 
Pastikan ia kering
Tunggu sehingga 5 saat agar mascara kering sebelum mengerdip mata. Kerdipan dengan mascara yang basah akan mengotorkan mekap anda. 
 
Nota kecil : Yeah selamat men'jangok'kan diri la deh. hehe  sesekali berlawa-lawa apa salahnya kan asalkan tidak berlebih-lebihan sudah.:)

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

20 ulasan:

  1. yeahhh ! entry nie membantu org seperti sye yg gilakan mascara !

    BalasPadam
    Balasan
    1. opss gila tahap mana tu awak?:P

      Padam
    2. Huhu... jgn tahap dewa udah ler..

      Padam
    3. haha tahap dewa tu mcm mana pulop?

      Padam
  2. sangat entry wanita.. i like !!

    BalasPadam
  3. wahhhhh dah ada seri2 nak jadi pengantin ni... hehehehehe
    saya suka eyeliner je.. maskara tak pandai nak pakai.. :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe xpe, lama2 awak akan suka keduanya.:)

      Padam
  4. nice tutorial makeup. hihi xsuka pakai maskara biarlah diri ini memakai bulu mata asli. hahah , ayat xboloeh belah doh. hihi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bulu mata yg asli lagi cantik bersri. agaga memang xperlukan dah maskara.:P

      Padam
  5. sy x reti langsung pakai mascara semua ni huhu

    BalasPadam
  6. Wahhhhh tahnkyouuu for the info! Saya pun gilakan maskara :P

    BalasPadam
  7. saya ingat nak try kat misai saya la.. tgk apa jadi.hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha melentik habis lerr misai boni. ekekeke

      Padam
  8. heheh nice sharing,,=) dulu penah pakai tapi lom kering dh kedip2, trus kotor,,terus trauma nk pakai smpai skrg,kekeke

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...