IKEA : Mini explorace


Assalamualaikum cinta.

Hari sabtu lepas bersama ina keluar ke stesen bas seksyen 17, shah alam untuk tukar tiket balik kampung. Tup tOp alang-alang dah keluar maka dengan itu kami nekad untuk ambil kesempatan ini untuk melencong ke tempat lain. Misi kami ialah Keey-el!!. Lolzz kami menjadi himlirr seketika. ahakss perjalan kami ialah :


Puncak Perdana-> Seksyen 2-> seksyen 17->
seksyen 2-> Pasar seni-> Damansara (IKEA)->
Damansara (IKEA)-> setia jaya->seksyen 2-> Puncak Perdana.


Fuh memang letih dan pening turun naik bas tapi hati gembiro kerana dapat pengalaman baru. Selama 3 semester di uitm puncak perdana baru tahu cara ke IKEA @ THE CURVE dengan menggunakan perkhidmatan awam iaitu bas. Hukss selama ni pergi dengan kereta je kan tapi kali ni mengambil risiko untuk mencuba perkara baru. Alhamdulillah semuanya selamat walaupun agak rushing untuk balik ke kolej. :P


Bila selamat sampai terus kitorang tuju ke arah yang paling utama. Tentulah surau ! sebelum nak jalan-jalan haruslah menunaikan solat terlebih dahulu takut terlepas kerana ralik'. lOLZZ


Lepas solat terus jalan-jalan di The curve dan ternampak lah benda yang cute ni. kalau dulu pergi The curve hanya lah duk diam-diam dan perhatikan orang lalu lalang. "The Curve : hanya ini yang mampu.". Ini adalah pendrive yang sangat cute terdiri daripada design DSLR, Angrybird, dan bla bla. sangat chomel, so si ina rembat 1 yang design DSLR tu untuk harga rm49-8GB. :P


Bergaya dengan sudu cap IKEA memang awesome. Lolzz tapi memang best datang kat sini sebab tak habis duit. kalau pergi Times Square sudah pasti RM100 melayang entah kemana tapi kat sini selamat je duit tu sebab hanya bergambor, shopping tidak. :P


Ini ialah bebulu dari IKEA untuk dijadikan sebagai alas kaki ataupun permaidani. memang sangat cantik tapi sedikit geli bila dipegang. Muehehe Kisah IKEA yang lain boleh terjah sini "IKEA : Perkara normal".:)


Ini ialah ina aka junior mek cah. huhu haruslah berterima kasih buat ina kerana sudi jadi jurugambor dihari tersebut. tanpa dia memang tidak akan wujud picha ni semua. wiwit!! 


Bunga dari IKEA pun hendak dipegangnya. setiap kali ke sini memang dah pasti gila gambar. Dah tak de kerja lain kan. Nasib baik la orang tak ramai sangat so sifat malu hilang disitu. ahakss Tapi untung sekiranya gila gambar dan dapat menang duit RM5000. Alah macam yang INI.


hye makan budak kata harimau kat belakang tu. ihikss kami berkawan rapat so mek cah selamat disitu. macam best je dia baring dekat cadar yang ohsem dari IKEA tu. Oh jelesss sedikit. 


Berlagak ala-ala berada di hotel 5 bintang tapi ini IKEA je. Tapi kalau diberitahu berada dihotel yang bertentangan dengan KLCC korang percaya ke tidak?. Lolzz


setelah letih bergambar haruslah bergegas pulang ke kolej. Oh turun naik bas dah menjadi perkara normal. yang penting belajar perkara baru. Alhamdulillah dah pandai berdikari. so buat kawan-kawan blog nak ajak mek cah 'derak' buliss la inbox deh. Bhahahahha POYO!.:)

Thanks for reading.

P/S: ehem mek cah tahu diri ini semakin gemok. sadiss betul! tapi untuk hiburkan diri jom tengok dan layan video INI . =.='


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

24 ulasan:

  1. wahh kuat teh mekcah berderak..hihi:D

    BalasPadam
  2. Nasib baik bergambar tak kena bayar. Kalau tak, mau habis RM100 tu. hee~

    BalasPadam
  3. kalau kita lg sanggup naik kete kot drp naik bas.. hoho
    kita baru tau awok student uitm puncak perdana..
    kita study kat puncak alam je

    BalasPadam
  4. @azalia hjsalleh
    hehe saya xde kereta so bas la pilihan terakhir..owh punck alam amik kos ape?dekat dah tu..:)

    BalasPadam
  5. nampak cam best je Ikea

    BalasPadam
  6. hahahhahaha..tak pernah naik bas rupanya dia..hehehehehe..

    BalasPadam
  7. selalu jugak buat cengini....ada rasa adventure sikit...*konon hehehe*

    baca ni...
    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/whatchuwant-is-back-with-big-surprises.html

    BalasPadam
  8. wahhh.. kuat brjalan betol mek cah nih :P meh sini jalan kat blog sue sambil grab EOS lip balm yg tengah hangat sekarang.. rugi tau kalau takde koleksi ni lagi.. limited :)
    http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/10/grab-this-eos-lip-balm-spheres-now.html

    BalasPadam
  9. haii...
    study kt Uitm Puncak Perdana yerr.. akak tinggal kt townhouse blkg uitm tu jer..

    BalasPadam
  10. sebelum awop nak kelik (kiro abih study la ni) mesti date nge awop dulu,kalu dop bilo plop tahu nok date samo...tapi this month or next month maybe busy sikit....

    BalasPadam
  11. Ehek, akak makin gemuk? Tak perasan pulak.. Hek2x ^_~

    BalasPadam
  12. nakkk snap pakai bajuu smee nnti tao tao . heee ^^

    BalasPadam
  13. nnti kte snap snap pakai bju smee ehhh . heee ^^

    BalasPadam
  14. sronoknyer...klu ke TS mmg, 100 cpt je lesap..haha
    bergmbr je kn...:p

    BalasPadam
  15. oo..ingatkan student palam..hehe

    BalasPadam
  16. kena gaya semua jadi indah .. mix n match personaliti dan fesyen tip top .. apa lagi nak komen .. bila jalan semua indah lah ..

    BalasPadam
  17. ohh pendrive tu sangat comelssss secomelsss mek cah ;)

    BalasPadam
  18. Mcm mana naik public transport ke ikea? Boleh explain tak? Thanks :)

    BalasPadam
  19. Tgh search naik public transport ke ikea.....hu3

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...