Review : Oldtown White Coffee, Kelantan

Hello Love.

Oldtown White Coffee, Kelantan- Alhamdulillah, perut kenyang. Hati pun senang. Biar melayang puluhan ringgit demi perut kesayangan ni. Okay dah lama tak bercerita tentang tempat makan menarik di Kelantan. opss korang mungkin dah terbiasa dengan Oldtown White Coffee kan? tapi di kelantan baru je dibuka di Wakaf Che Yeh. so tak ramai rakyat kelantan tahu tentang kewujudan tempat makan yang boleh di katakan menarik dan unik. Tetapi tempat yang selalu menjadi pilihan hati ialah "Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan, Kota Baru Kelantan" sebab harganya murah dan sedap. mengikut selera orang Kelantan.


Jarang sekali nak review tentang tempat makan sedap di Kelantan, tapi disebabkan mood malam ni terlebih rajin maka cepat-cepat menaip supaya mood ni tak hilang. Punca nak cuba makan di Oldtown White Coffee ni disebabkan adik mengidam "OLDTOWN™ Enriched Chocolate Freezy™" RM9.50 gara-gara melihat gambar minuman ini di instagram. Okay rasanya tersangat sedap. Harganya pun sedapkan. -.-'


Semua picha dari camera OPPO tau, "review : oppo R1" Ehem,So lepas dari pos barang customer "hazanis fashion" dan ambil adik dari sekolah maka kami pun singgah makan. Niat dah memang nak makan kat situ. Opss adik mek cah bukan budak sekolah tau tapi sebagai guru ganti. Winkk! sila terjah entri ini "Baju raya 2014", untuk koleksi dari hazanis fashion.

So sampai je kami order 


Ini menu pilihan adik mek cah, katanya rasa lebih sedap berbanding masa makan di Secret Recipe KBMALL hari tu, yeayyy adik mek cah nak datang sini lagi bila dapat gaji dan belanja mek cah pulak. Opss thanks lala.

Tom Yam Crabsticks Meehoon - RM8.50


Signature Asam Laksa - RM8.50

Yang ni kali ke-2 mek cah cuba Asam Laksa di Oldtown white coffee. kali pertama di Mid Valley masa dating dengan Mek Onie kalau tak silap. haishh rindu! so yang ini menjadi menu pilihan mek cah hari ni.


 Enriched Chocolate Freezy - RM9.50
Orange Smoothie - RM6.90

Total : RM36.75 (Tax RM3.34)

Ramai yang masih ragu-ragu dengan status halal Oldtown White Coffee kan? untuk penjelasan boleh terjah page ini "Oldtown White Coffee terima sijil halal".

Salah satu petikan ialah:

"Kami mahu mengembangkan asas pelanggan Islam kami kerana sebelum ini, 80 peratus daripada pelanggan kami di Malaysia terdiri daripada bukan Muslim.
"Kini, semenjak jenama kami telah di iktiraf oleh Jakim sebagai halal, kami berharap untuk menarik pasaran masyarakat Islam pula," kata pengarah eksekutif Oldtown White Coffee Bhd Clarence D' Silva pada satu sidang media hari ini.

Review : perkhidmatan yang memuaskan, bila masuk je ada pelayan akan menyambut korang dengan senyuman, penyediaan makanan pun cepat, cuma frust jugak sebab order untuk Orange yogurt Smoothie tiba-tiba habis so terpaksa tukar kepada Orange Smoothie RM6.90 sahaja. Haaa lupa yang ada salah seorang staff mereka tengok kami macam tak puas hati je. Mungkin sebab kami suka tangkap gambar kot. lolzzz ikut suka hati orang la kan. okay nanti nak datang lagi kat sini untuk lepak-lepak je. just order Enriched Chocolate Freezy RM9.50 je boleh tak? lepas tu duduk lama-lama untuk download movie. lolzzz


okay , kepada korang yang duduk kelantan boleh la plan makan kat sini. banyak lagi menu pilihan yang menarik yang boleh korang cuba. jom bangunkan ekonomi kelantan. Mihmih so perut pun kenyang, happy reading lah.Krik

Follow Instagram @hazanisblogspot. papai.


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

43 ulasan:

  1. BAb air tuu yg best tgk...xpnh try lagi..leh try2..besok..hohohoh.....kuat berjalan2 mek cah...

    BalasPadam
  2. Ohh kalau tak silap kat kubang kerian dulu ada . Tapi sekarang dah tutup . Hehehe maaf silap tekan send tadi padahal belum siap taip

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi xpe.. owh kat kubang krian ada eh dulu. tak perasan lak sbb nis bukan kaki makan. skrg baru nk cuba makan2 tempt best. hehe :)

      Padam
  3. hazanis org kelantan ker?selalu baca blog ni...silent reader...ari ni br trgerak nk comment...situ just nearby umah akak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah ore klate sis. sis ore wakaf che yeh ke?:)

      Padam
    2. ha'a...org wCY..huhu..ermm..tp duk penang..br 2 bulan duk cni sbb br keje after abis degree last dec..nanti blk KB blhla ajak adik pi tgk baju hazanis fashion utk raya..heheheh

      Padam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. Alahaiii lapar terus tengok makanan. T__T.

    BalasPadam
  6. selalu jugak makan sini time lunch hour n supper mmg murah.. dekat KT ada 1 je rasanya. itu pun baru bukak tahun lepas n sy x pernah pun lagi cuba dekat situ HAHAHA!

    BalasPadam
    Balasan
    1. murah ke?nis rasa mahal lah. jarang2 boleh la makan kat sini. fuhh. nasi ule budu lagi sedak. hiksss

      Padam
  7. dah lama sis x makan kat sini..
    suka sangat kaya butter toast tu.. sedapnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kaya butter toast ?best ke?kena cuba ni. :)

      Padam
  8. alahai..terliur tgk..by the way..awk sentiasa cute..hihihi

    BalasPadam
  9. x penah masuk lagi tempat nie.. hehhe... kene try nie ;)

    BalasPadam
  10. Asam Laksa OldTown memang sedap...dah cuba di OldTown Queensbay, Penang.

    BalasPadam
  11. Jelirooo molep tomyam crabstick terrr

    BalasPadam
  12. Tempat faberet ena lepak kat Tg.Malim ni bila ada banyak duit. hahahahahah. Apapun, comel sungguh kakak hazanis ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha kan. tp mahai jugak lah. ala ainaa apa kurngnya cantik cun tinggii. perfect. :)

      Padam
  13. Saya suka makan di Oldtown White Coffee. Banyak makanan dan minuman sedap-sedap di sana. Harga berbaloi juga. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe belum try lagi menu lain. ada masa blh try yg lain.:)

      Padam
  14. Respect kak Hazanis.
    Semua komen direply.
    Feel free singgah my blog :)

    BalasPadam
  15. Respect kak Hazanis.
    Semua komen direply.
    Feel free, singgahlah my blog :)

    BalasPadam
  16. hahaa.. xpnah lgi try, xpe, blik kg t, kna jelajahh lagi neh .. haha

    BalasPadam
  17. Ya Allah, time puasa lak tgk entry ni...uwaaaa :'(

    BalasPadam
  18. Ini bikin ahkak jelly nih sbb xmkn kt oldtown nih

    BalasPadam
  19. salam ukhuwah dari saya :)

    BalasPadam
  20. Sedapnye nampak crabsticks tu.... pedas tak tomyam tu?

    BalasPadam
  21. Balasan
    1. muja. esok kita review seoul garden punya. hehe

      Padam
  22. Dr pasir puteh ke KB jauh kakloh tu..sejam jgak klu naik turbo.. Haha.. Biasa make d Restoran anak rhu. Sdap jgak. Hehe

    BalasPadam
  23. owh..owng kelatn jugo ko..samo la kita...dafiz keltan kok lanah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. lol.. org x tnye pun mu asal mane tapi jawab sekor.. sian molek.hahaha

      Padam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...