Inspirasi Veil nikah 2013

Assalamualaikum cinta.


Hati tengah berbunga-bunga masa buat entri ini. lolzz bukan setakat berbunga-bunga tapi campur dengan gedik sekali. okay! itu lumrah sebagai manusia yang inginkan keindahan dalam hidup. perkahwinan merupakan saat indah yang paling tidak dapat dilupakan.Lebih-lebih lagi wanita semestinya ingin kelihatan cantik di hari bahagia nanti. chewah! macam mek cah lak nak kawin. owh tidak! ini sekadar inspirasi untuk kita semua, mana tahu timbul idea selepas tengok gambar yang awesome ini nanti. okay lebih lengkap kalau ada "Photobooth Untuk Majlis Perkahwinan". 




Rasa nak nangis je tengok veil nikah ni semua. cantik okay! bakal pengantin boleh menjadi veil ini sebagai inspirasi untuk perkahwinan nanti. just abaikan ini semua style minah salleh yang seksi dan seksa gituw. inspirasikan veil nikah tu sudah la yer. kekalkan imej muslimah yurp! :P


the gorgeous 2013 Spring Sareh Nouri Bridal Collection. It is dreamy and romantic, yet modern. This collection is inspired by a vintage fairytale with a touch of sparkle. Pairing the collection up with beautiful veils and headpieces from Enchanted Atelier’saccessory line pretty much seals the deal on our love affair with this collection! Have a peek at these images from their 2013 look book and see for yourselves! -  info- http://onehitchedlane.com



Manakala entri ini juga mampu menjadi inspirasi kepada bakal pengantin untuk menggayakan shawl halfmoon yang simple dan penuh dengan manik, kiranya sesuai dan sangat cun digayakan semasa majlis pertunangan ataupun majlis kawin nanti. "Cara pakai tudung halfmoon". sila terjah okay! :)



Okay memandangkan blog ini juga pernah ada entri pasal baju pengantin apa kata korang terjah entri ni "Baju pengantin 2013", "Busana pengantin dan tunang" & "Busana pengantin edisi peplum" mana tahu membantu korang sedikit sebanyak dalam mencari ilham untuk kelihatan jelita di hari bahagia korang. Ya Allah, indah kan saat itu. :')


Pegh! sangat stylo, buat mek cah jatuh hati dengan cara photoshoot diorang. semuanya nampak cantik dimata. veil yang cantik penyeri bakal pengantin perempuan. kalau yang jenis creative boleh sahaja buat sendiri kan. kalau yang mampu buat style ni memang cukup cretive! okay nak order la macam ni. mihmih




Akhirnya, fesyen muslimah Irma Hasmie lebih cantik dari semua model di atas. suka tengok veil Irma Hasmie, sangat cantik dan setiap yang memandang pasti jatuh hati.tudung pula menutupi bawah dada. like jetak!. tak percaya boleh lihat entri ini "Gambar Majlis Perkahwinan Irma Hasmie Dan Redza Belah Lelaki", "Majlis Pernikahan Irma Hasmie dan Reza Syah". "Gambar perkahwinan Diana Amir dan Muhammad Habib Bullah" juga boleh dijadikan inspirasi buat semua. Yeah! dah ada idea?? kawin jangan lupa jemput owner Love is Cinta lak. hihi 

happy skodeng. papai.


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

27 ulasan:

  1. wahhh..cantik sungguh veil yang mereka sediakan...

    BalasPadam
  2. Yeah irma punya paling cantik

    BalasPadam
  3. a'ah. irma punye mmg cantik ah :)

    BalasPadam
  4. Lawa Irma Hasmie. Betapa indahnya inspirasi boleh disesuaikan mengikut keperluan :)

    BalasPadam
  5. cantik . esh, kalau mek cah nikoh ni mesti cantik . bile nak nikoh ni mek cah?

    BalasPadam
  6. nice sharing, bagus la utk yg nak kawin @ tunang..hehe lebih-2 lagi time cuti-2 sekolah ni..

    BalasPadam
  7. haha.. ingatkan awak nak letak gambar awak last sekali. rupanya gambar irma hasmie haha :P

    BalasPadam
  8. mmg cantik. cuba sis intai2 fb Zahra Veil. So far design hasil kerja tangan dia mmg terbaikkk....sesuai untuk muslimah masa kini.

    BalasPadam
  9. lah ingat mekcah yang nak kawin dah..melepaslah ni..:)

    BalasPadam
  10. cantik-cantik inspirasi veil nikah 2013 ni suke suke..

    BalasPadam
  11. Niz... ingatkan org tu yang kahwin... hehehe...
    Asyik org lain jer kahwin ni... awk tu biler...?

    BalasPadam
  12. seriusly sgt cntik tau. veil yg panjang2 pn leh dipakai pada yang bertudung klu ikut design. xsmstinya utk yg xbertudung kan, akak? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betull.atas kretiviti seseorng jugak.:)

      Padam
  13. cantiknya...suka sangat rekaan baju pengantin muslimah yang trendy tpi still memenuhi adat ketimuran :)

    BalasPadam
  14. Tudung nikah dan veil irma hasmie memang cantik.

    Putih bersih. Terbaik

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...