Review : Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy

Assalamualaikum cinta.


Kalau dulu tak pernah terfikir pun untuk menjaga penampilan diri lebih-lebih lagi tentang penjagaan kulit dan kesihatan diri. biasa lah umur remaja dan bakal ehem ehem tentulah inginkan kulit yang cantik. tipulah jika seseorang wanita itu tak nak cantik kan, tentu lah semua nak. itu dah lumrah hidup namun ianya perlu di tambah dengan keperibadian yang terpuji. eceh! sekian tazkirah untuk hari ini.






Bermula dengan degree mek cah dah mula makan vitamin c dari Blackmores setelah terpengaruh dengan kakak sendiri. Alhamdulillah terasa okay sangat bila makan vitamin ni. cuba lah tengok entri ini "“Contest skin care & Health Care by Qma”". Terasa ada perubahan "Disebalik Wajah-wajah 2011". Eceh!♥



Namun sekarang ini keluaran VITAMIN C 1000MG PAHANG PHARMA mendapat sambutan hangat kerana kesannya yang positif kepada pengguna. Alhamdulillah semua pihak berpuas hati. Oh vitamin, i love it, just telan je. ♥




Antara fungsi VITAMIN C 1000MG dari keluaran PAHANG PHARMA (NO KKM :MAL06051404X) ialah :

* Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh

* Megecilkan pori2 kulit

* Menaikkan seri muka

* Memberikan warna kulit yg sekata & cerah

* Melembabkan kulit secara menyeluruh satu badan

* Memulihkan rekahan pada tumit kaki & siku

* Merawat jerawat di wajah & badan

* Mengurangkan jeragat pada muka

* Melindungi daripada pembekuan darah & lebam.

* Mengurangkan parut jerawat & kesan luka

* Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu

* Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selesema

* Membantu mengurangkan tahap kolesterol & tekanan darah tinggi

* Mengurangkan gejala-gejala lain alergi

* Meningkatkan penglihatan

* Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih

* Membantu sistem peghadaman

* Amat sesuai untuk Orang yg mempunyai masalah resdung.

* Ibu mengandung juga boleh amalkan.

* Boleh menambahkan susu badan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak 



Vitamin C juga membekalkan vitamin yang mencukupi untuk badan disamping mnghilangkan parut jerawat serta memutihkan, lembabkan kulit.walaupun kulit dah sihat dan cantik,dah tak payah pakai heavy make up bila keluar. Ini semua kerana VITAMIN C. Oyyyeah!






KEBAIKAN VITAMIN C:

-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri

-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata

-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema

-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut

-Anti penuaan dan anti kedut

-Mengatasi masalah resdung dan alahan

-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar 

adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi

-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti






-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis

-Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress

-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi

-Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya

-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas

-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia

-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah

-Merawat jangkitan saluran kencing

-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain

-Dijual hanya oleh pengedar sah sahaja, Jangan takut atau ragu dengan Vitamin ini

Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.

SANGAT SESUAI UNTUK:
*wanita dan lelaki,umur 12 tahun keatas
*ibu mengandung
*ibu yang menyusukan bayi (menambahkan air susu)
*boleh diambil ketika haid
*mereka yang mengambil supplement kolagen dan glutathione (mengoptimumkan fungsi dan serapan bahan tersebut oleh badan)
*mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit
*perokok (mengurangkan penyerapan nikotin)
*mangsa kemalangan yang cedera/pembedahan, melecur

CARA PENGAMBILAN:
-Telan 1 biji tablet vitamin C setengah jam selepas sarapan atau sebelum tidur.
-Amalkan minum banyak air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin serta membolehkan penyerapan vitamin secara optimum oleh badan.

KANDUNGAN SETIAP TABLET:
sodium ascorbate - 563mg
calcium ascorbate - 605mg
vit c - 1000mg
zinc - 5 mg
citrus bioflavonoids standardized extract - 100mg
hesperidin - 30mg
rutin - 50mg
grape seed extract - 5 mg
rosehip fruit extract - 5mg


contact : +60108931044
harga : RM57/100 biji

Tengok lah pengguna VITAMIN C yang kulit mukanya glowing dan cantik setelah menggunakan produk ni. nak tanya rahsia inilah jawapannya. Nak tahu cara pengambilan yang memberikan kesan yang cepat, rujuklah artikel ini 'Cara Pengambilan Vitamin C 1000mg Pahang Pharma'.Thank for reading si cantik semua. *Vitamin C penting untuk badan*.

............................................................................................................
Jemput LIKE page ni "Hazanis Fashion" untuk dapatkan fesyen dan baju kurung peplum terkini. Insyaallah akan di upload dari masa ke semasa. Lebih mudah & cepat!♥



--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

56 ulasan:

  1. nina start ambik vit umor 25. huuuuuu... baru ada kesedaran kannn

    BalasPadam
  2. baguskan vitamin c.ganti tenaga kepada kita hari2.xkan punya kita makan buah setiap hari.nak senang,telan vitamin :)

    BalasPadam
  3. Macam best.... Saya dah 30 thn tp x amik apa2 suplement lg.... :(

    http://hudamj.blogspot.com/2013/03/siakap-goreng-dengan-sos-butter.html

    BalasPadam
  4. vitamin c ni memang elok pun untuk kulit muka yg bermasalah.. hehe

    BalasPadam
  5. hebat ni..kena mkn vitamin...:D

    BalasPadam
  6. Vitamin C memang tak dapat dinafikan boleh kasi kulit cantik..masalah utama ayu,,tak berdisiplin nak makan ubat bagai...hehe,,xhabis pun satu botol kui3

    BalasPadam
  7. wahh..berseri-seri muka nampaknya..

    BalasPadam
  8. macam mana order ni? nak cuba lah. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe boleh contact Syahida Syapikah (Tudung pink) - 0193764609. :)

      Padam
  9. kte pown makan sebab ada resdung teruk :)

    BalasPadam
  10. kurang vitamin c punca kulit bermasalah

    BalasPadam
  11. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=153899754777578&set=a.153064381527782.1073741828.152530061581214&type=1&theater

    BalasPadam
  12. vit ni ad stok lg x?

    BalasPadam
  13. Salam.to those yg btanyakan lokasi sy, mmg sy jwb di perlis sbb belajar di perlis tp bukan org perlis.Postage service di uruskan oleh makcik n partner sy di sana.Maaf kami mmg xbuat COD service.:)

    Syahida syafiqah

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg ni ori ke x ek.knape harga jauh sgt beza dgn iklan blog ni.mane satu yg blh pcaye ni ek.knpius nape jauh sgt beza

      Padam
    2. Bleh..bgi no hp..x...nk ty harga..la

      Padam
  15. saya pun sedang makan Vit ni...n memang sangat2 berkesan.... saya ada resedung....cumanya bila makan jer Vit C ni....mula la bersin sebabnya, Vit C ni telah mengeluarkan segala penyakit resedung ni dengan cara bersin ni la...tak tahan ooooooooo........ tapi kerana nak sembuh...so, kena la bersemangat wajar tuk tahan juga makan Vit C ni... memang berbaloi sangat2 tau sekali gus dapat kulit yg cantik n mulus. hihihihiiiiii... Tak rugi pun dan harga memang berpatutan sangat2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sy pon ada resdung, terbalik pulak since sy mkn vit c dr pharma nih sy dah xbersin lagi, kalau dulu setiap hari sy bersin dah selsema disebabkn resdung sangat tidak selesa, tapi sekarang sy sihat je xda masalah lagi dgn resdung. ;)

      Padam
  16. Saya merupakan salah seorang pengguna Vit C ni dan sedang mengamalkan nya. Saya ada resedung dan Al Hamdulillah dgn mengamalkan pengambilan VIt C ini, bersin dan hidung berair setiap pagi dah berkurangan dan sekarang ni saya tak lagi memang tisu setiap masa. Kesan Vit C pada saya, setiap kali saya mengambil Vit C ini saya pasti akan jadi bersin dan itu lah caranya tindak balas Vit C pada yg ada resedung. Amalkan selalu n In syaa Allah, lama kelamaan bersin tu berkurang dan terus dh tak ada... macam saya ni la...hahahha... selain itu, kulit saya bertambah cerah dan tiada lagi kulit kering... seronok kan dan memang puas hati... harga tak mahal pun dan berbaloi - baloi... rugi tau tak cuba... Selain itu juga, amalkan lah meminum air suam yg banyak... selamat mengamalkan yyerrr.... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awk beli yg mane ye sis.harga berapa

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
  17. Kate shari 1 bji.tp np 30bji sparuh bln je?

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg ni ada 100 biji tahan 3 bulan lebih :)

      Padam
  18. nape sy mkn vit C ni byk gile jrwt kuar eh? sampai skrg x surut2. sbulan dh. b4 ni ok je

    BalasPadam
  19. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  20. saya baru beli vitamin C pahang pharma ni kat farmasi. vitamin C 500mg 100 biji, RM 20.60. x sabar nak tgk hasilnya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Farmasi mana ye awak beli.. saya cari jugak dekat farmasi tapi tak jumpa

      Padam
    2. farmasi mne bro?

      Padam
    3. tu 500mg mmg murah .. yg ni 1000mg mahal sikit .. kndungn mg yg berlainan .

      Padam
    4. btl sis. yg ni 1000mg sbb tu mahal sikit. lau 500mg mmg murah. :)

      Padam
  21. Sy pon mengamalkan vit C ney 1week dah nampak kesan wauuuu...amazing...suka suka suka....skrg dh masok 3week mmg perubahan sgt memberangsangkan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah gembiranya ramai berpuas hati dengan vit c ni. :)

      Padam
  22. memang sangat berkesan ye. mhon jangan tak percaya. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab tu muja sekarang makin cantik. :P

      Padam
  23. Assalamualaikum hazanis, saya ada create segment baru http://mimiebella91.blogspot.my/2016/01/first-mini-giveaway-by-mimiebella91.html harap empunya blog sudi support.. TQ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumussalam. Saya terjah sekarang :)

      Padam
  24. Balasan
    1. Waalaikumussalam. ada ready stock je awak. :D

      Padam
  25. kalau nak oder dari awak holeh tak..hihihihihi

    BalasPadam
  26. kalau nak oder dari awak boleh tak..hihihihihi

    BalasPadam
  27. Balasan
    1. Waalaikumussalam. ada ready stock je awak. :D

      Padam
  28. Salam..masih ada stock tak lagi.mcm mana nk oder?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasslam ada je stock sis. whtsappp +60108931044 :)

      Padam
  29. Vit c ni boleh x bg selera mkn bertambah dan bg badan berisi cikit..sbb sy kurus..so nk tmbh berat bdn skaligus bleh mencantikkn kulit wajah n reresdung sy..tlg jwb admin..

    BalasPadam
  30. baru saja beli tp kedai tu letak harga pd botol rm90. sy minta kurang dia bg rm75..kat sini harga rm57...tertipu sy ermmmmm

    BalasPadam
  31. btol2 jdi ke...taw tak2 ape2 produk y blh tumbuh rmbut...sbb dh mcm2 produk try ...xtumbuh pom rmbut..ad org sugges ambik vt nie dgn gne seri rambut...agk2...bksn tak ye...

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...