Disebalik Wajah-wajah 2011



Assalamualaikum wbt...

tahun 2011 telah pun berlalu...
banyak perkara manis dan pahit telah aku alami...
kalau nak diceritakan memang tak habis la kan......yang berlalu meninggalkan seribu satu kenangan..maknanya 2011 tidak akan kembali lagi.....umur semakin tua, dan semakin banyak dosa yang kita buat..yer dok???ecececece jadi ustazah la plop kan.....
Yurppp!!..so sama-sama lah kita muhasabah diri sendiri.....


hujung tahun 2010 aku mula berblogging....
mula-mula tu memey aku tak aktif dalam bidang nie..nak update blog pun malas...agak-agak dalam 2 minggu sekali aku update blog..nak tahu sebab apa aku buat blog??haksss sebab aku gedixxx....Lolzzz tak der lah, blog yang mula-mula aku baca blog si Irine Nadia Marcello  ...hoho sebab dia chumel dan ada lagu Dadali-disaat aku mencintai dirimu dalam blog beliau....dari situ la aku mula jatuh cinta dengan bidang nie....walaupun aku tak aktif sangat tapi aku nak jugak adow blog.,...dengan itu lahirlah blog Love is Cinta...macam tak percaya jer aku ada blog.....Erk????walaupun follower tak seramai follower si irine budak chumel tu tapi aku tetap bersyukur sebab masih ada yang sudi blog aku yang tak seberapa nie...Alhamdulillah....:)


*Awal 2011 dan pertengahan*

perasan tak wajah aku masa awal 2011???
hohoho...ada kelainan sikit kan???masih ku ingat ramai yang mengatakan aku budak chubby...sebab pipi tombam!!....okeyh aku akui memey aku gemOk......yang paling ketara korang boleh tengok pic yang pakai tudung warna biru tu...bOlat bebenor pipi tu...macam nak pecah daaa...Lollzzz nape tak percaya ke????hahaha sila tanye member terdekat aku......ehem tapi sekarang entah la....aku dah mencapai berat badan 
ideal yang aku suka!!!oyyeahhhh!!...Like jetak dan alhamdulillah
 kerana leh rasa gak kurus sikit..

mungkin ada hikmahnya masa aku sakit di awal sem 2011....emm seminggu tak makan nasi sebab sakit gigi...hoho jangan gelak okeyh!!...sakit sebab gigi geraham bongsu tumbuh dengan tidak betul!!....so gusi aku terpaksa dibedah untuk membuang gigi geraham bongsu yang tumbuh tidak betul itu...masa operate tu hanya ALLAH yang tahu....dah la ma dan abah tak der di sisi..tapi semuanya berjalan dengan lancar...sem lepas jugak la aku banyak skip kelas sebab selalu jer sakit-sakit....T______T

Now i'm free!!

*hujung tahun 2011 dan awal tahun 2012*

ALHAMDULILLAH....sekarang pun dah banyak berpantang, tak boleh makan benda keras-keras dan lagi satu aku dah kurangkan minum ais....sekarang banyak minum air suam/kosong....hoho walaupun kadang2 bila kat kedai makan aku malu untuk order air suam tapi aku 'jenis xcaro kokre' janji aku dapat menjaga kesihatan aku nie...wink wink...**

papai...

p/s: mencarut, merabai ditengah malam nie kan..nampaknya nak subuh dah...ehem lepas subuh baru tidur...aci tak???:P


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

15 ulasan:

  1. kak hanis mmg nmpk kurus la berbanding awal tahun 2011. wlaupun kak hanis dh xtembam tapi kak hanis tetap comel cantek menawan. hehe bukan nak bodek mintak pape. just nak bagi tau saya suka tgk kak hanis. ;)

    BalasPadam
  2. miss:::auwww....okey2 akak tahu adik xder niat nak bodek punya....emm kan betul sis gemok dulu..kesan sakit ggigi la kak berjaya turunkan berat badan...wink win...:P

    BalasPadam
  3. ape maksud engko dgn benda2 keras..cer habaq meh ka ceq sket

    BalasPadam
  4. tahun 2011 comel. tahun 2012 mesti makin comey an. :D

    BalasPadam
  5. wah! yeke gara2 sakit gigi leh kurus nie.. erkk..wan skg ni ngah sakit gigi gak :\ ada chance nak kurus ke ek ehehee..

    BalasPadam
  6. U R really beautiful. mcm kak fatin liyana je :)

    BalasPadam
  7. akak sentiasa cantik lah.no lah, takde tembam sgt pun.. don't worry! maintain cantik!

    BalasPadam
  8. yes sakit gg mmg azab

    lgi2 berlaku mase besday..ceit

    BalasPadam
  9. bulan lpas gg bonsu sy tumbuh..n mmg sakit sgt2..haha..tpi nasib tak sampai kne bedah.. :)

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...