Amar Asyraf makin popular dalam Setia Hujung Nyawa

Pelakon yang semakin dikenali Amar Asyraf, 26, hero dalam drama Setia Hujung Nyawa tidak menyembunyikan tentang statusnya, yang beliau sudah pun bertunang pada tahun lepas, pada hari raya ketiga.


"Tidak ada insan suci yang yang tidak mempunyai masa lampau"
"Tidak ada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan"


Amar belum sedia mendedahkan siapakah tunangnya. Dia tidak mahu kisah tunangnya turut menjadi paparan media. “Dia memahami saya dan kami bercinta dah lebih dua tahun,” katanya pasal gadis Perak.
 

Kalau tak percaya pergi jer dekat twitter Amar Asyraf dan tengok kata-kata cinta yang diluahkan untuk tunangnya. sweet betul mereka berdua. :)


Amar Asyraf makin popular dan lebih dikenali dalam drama Setia Hujung Nyawa. *benda INI tidak mampu mengalahkan drama ini*. Fuh! Patut lah entri ini "Drama Setia Hujung Nyawa di TV3" mempunyai pengunjung setiap hari. Wajahnya lebih kacak setelah mengubah imej terkini dengan berambut pendek dan lebih kemas. sekarang dah menjadi kegilaan ramai wanita diluar sana.


Biodata :

Nama: Amar Asyraf Zailuddin
Pendidikan: bekas pelajar Aswara.
Berasal dari Melaka.
Lahir November 15, 1986
Drama dan telemovie : Psikik di Tv1, Kasih Najihah, Nilapura, Dalam Hati ada taman, Penunggu Istana,Dia Bukan Mariam, Kitab Cinta, Qada dan Getaran

Nota kecil : Minggu kini semakin takut nak tengok drama ni. rahsia dah terbongkar dan part sweet dah tak de sangat. Oh stressnya, macam nak jawab exam. Lolz antara INI dengan Amar asyraf mana lagi best!.:P



--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

68 ulasan:

  1. salam mek :)

    ayie teringat pernah tgok muka dia dlm drama nilapura dulu..tapi masa tu dia x berapa terkenal sgt.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wassalm.:)
      hehe pernah tgk gak tp xthu pulop itu dia. hakss kenal pun kes drama ni.:)

      Padam
    2. dia seorang cita dalam hati ada hatam

      Padam
    3. drama cerita dalam hati ada taman? setia hujung nyawa

      Padam
    4. Nama: Amar Asyraf Zailuddin
      Pendidikan: bekas pelajar Aswara.
      Berasal dari Melaka.
      Lahir November 15, 1986
      Drama dan telemovie : Psikik di Tv1, Kasih Najihah, Nilapura, Dalam Hati ada taman, Penunggu Istana,Dia Bukan Mariam, Kitab Cinta, Qada dan Getaran

      Nota kecil : Minggu kini semakin takut nak tengok drama ni. rahsia dah terbongkar dan part sweet dah tak de sangat. Oh stressnya, macam nak jawab exam. Lolz antara INI dengan Amar asyraf mana lagi best!.:P

      Padam
  2. tak penah tgok dia..hehe..first time tgok dlm drama setia hujung nyawa..hahah

    BalasPadam
  3. Tu la mek cah.. xdok dah adegan sweet.. Adegan sedih plok ade... huhu

    BalasPadam
  4. Sehingga Hujung Nyawa..saya tgk..sy tgk..tp smlm miss, tak tau mcm mn L blh pregnant =(

    BalasPadam
  5. mad fikir asraf ni seorang pelakon dari seberang(indon).. rupanya org malaysia, terbaiklah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu artis yang makin menyerlah ni.:)

      Padam
  6. ensemye,hahahah,,
    suke tgk heroin cite ni=)
    kdg2 jek tlayan cite ni

    BalasPadam
  7. xpnh tgk crita nih..best ker...nanti nk try tgk la

    BalasPadam
  8. x sangka minat dia dlm lakonan buat dia jadi terkenal skrang...... syabas sahabat skolahku.....

    BalasPadam
  9. baru kenal thru drama nih sis... ^_^...

    BalasPadam
  10. alaaaa tak tengok drama lah awak... :) btw, i really love artist yang pandai separate peribadi dan kerjaya. good job!


    *bila nak dating ni???

    BalasPadam
  11. ngah part genting skrg
    xtgok part sweet ri tu..emm

    BalasPadam
  12. owh...xstudent aswara rupanya...knal dier strt drama dlm ati ade tmn...tp xbape gemar rmbut dier mse cte tu..tp drama setia hjg nyawa, mmg nmpk kacak gitu

    BalasPadam
  13. hehe lebih elok merahsiakan tunang ni.. ikut ajaran dalam Islam... apapun, hnsem!..

    BalasPadam
  14. "Tidak ada insan suci yang yang tidak mempunyai masa lampau"
    "Tidak ada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan"

    saya suka sangat statement ni.... terbaik

    BalasPadam
  15. Amar hensem sangat suka tengok dia berlakon :)

    BalasPadam
  16. sy xpenah layan crita ni, so blm terjatuh cnta lagi dekat laki ni.. hoho.. pelakon baru ea?

    BalasPadam
  17. AUWW .. mmg handsome amar ni .. muka sweet sgt .. takda control2 tau ..

    BalasPadam
  18. ouhh. retis baru ea ? alaaa..sye tak tengok tv lahh

    BalasPadam
  19. kacak.... pantang nmpak laki kacak yg sweet trus nak jatuh hati terus nak tengok je cerita tu x nak miss... hikhik....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahakss ramai dah yang duk cakap zain kacak. semuanya kerana setia hujung nyawa.:)

      Padam
  20. cerita setia hujung nyawa best sesangat ^^
    :D

    BalasPadam
  21. xperasan plak rupenye dia belakon dlm hati ada taman..rambut tu lain.ahaha..
    zain min ho katenye.ahaha

    BalasPadam
  22. cikgu perempuan pun ramai yang suka amar asyraf ni. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe mesti masa kat sekolah suka bergosip kan.:P

      Padam
  23. best kan cerita nie...huhu...

    BalasPadam
  24. Oughh amar..da brtunang ghupe nyer. Xsempat nk admire lame2..hahahaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe kita frust la dia dah bertunang. wakaka

      Padam
  25. Pemikir suka pompuan dalam cite tu... cute sangat... fuhhhh

    BalasPadam
  26. Xpena t'lpas tguk cita setia hujung nyawa
    nie heheh...cita dea mmg best giler!lh...
    Tmbhn lg dngan plkon llki ny yg hensem giler tue huhuhu Amar asyraf...ur the best lh !

    BalasPadam
  27. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  28. assalamualaikum.. boleh tnye?? kat mane yer tempat honeymoon Zain dan El ?? please... nak tau sgtt!!.. dah puas cari kat google.. x jumpa.. tempat tu cantik sgttt... ada info tak pasal tempat lakonan mereka??

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam. eh kita tak tahu tempat mana diorang honeymoon. tapi kita rasa macam area PD or terengganu je.:)

      Padam
    2. dalm area PD atau terengganu??? huhu... alamak.. nak tau sgt tmpat tu... ni kalu ade info bgitau cepat2 kat sya ye kak.. hehehhe :) sya nak sgttttt tau!! huhuhu...

      Padam
    3. kita pun main teka je awak. tapi kan dalam sinopsis cakap diorang bercuti dekat bali. betul ke?hehe nanti kita siasat eh.:)

      Padam
    4. bali??? tapi.. mmg la asalnya bali.. tapi dorg bercuti kat dalam malaysia je.. hehehe...ermm.. kat mane la tempat dorg pergi ni.. ade sesiape tahu???

      Padam
    5. Bukan dkt gold coast sepang ker?

      Padam
    6. Betol tu, dekat Gold Coast Morib :)

      Padam
    7. gold coast?? seriusly?? wah.. thanks!!! ^_^

      Padam
  29. Sepang goldcost...mmg canting tpt ni

    BalasPadam
  30. saya minat gile cite ni hehe .. dulu minat jugak zain tp skang mcm da minat ikram lak :)
    Jom join Segmen Dialog Zain VS Ersalina Setia Hujung Nyawa

    BalasPadam
  31. Ensem mamat ni... Tp awk lawa la.. Nk bekenalan bleh? Ikhlas.. :)

    BalasPadam
  32. memang sweet kan.. tak sangka warna mata dia coklat,, ke saye yang rabun??? wakakkakakaka

    BalasPadam
  33. Drama Setia Hujung Nyawa mantanp......
    Aku pun suka nonton drama nih and tak terlewatkan setiap episodenya.
    Alhamdulillah TV3 dapat di Indonesia,
    Salam kenal dariku, blognya bagus :)

    BalasPadam
  34. Suka drama ni..
    dah jatuh cinta dengan watak Zain Hakimi..hihi

    BalasPadam
  35. penuh dengan babak-babak romantis dan dramatis..

    BalasPadam
  36. KLU AMAR BETUL2 DGN NELY LAGI BEST...SBB MEREKA SGT SWEET,SEPADAN-SECOCOK,FUH!!!!!ROMANTIK NYE...TPI SYGNYA AMAR DH BERTUNANG...CUBA AMAR BERTUNANG DGN NELY...SY SOKONG SGT2....GRENTI MEREKA ROMANTIK..HEHEHEHE....

    BalasPadam
  37. klau amar lom tunang mesti amar pilih nely sbb nely cantik mcm pinang di belah dua

    BalasPadam
  38. kalau laa amar kawin ngan nely , saye adelah orang yg paling bahagie , saye peminat amar and nely yg paling setia giler , rase nak jumpe face to face plak , cantik tak bhasa malaysia saye , ? Saye dri brunei darussalam yg minat sangatsangat dekat korang I LOVE YOU , kalau ada free time pergi laa kat brunei jumpa fans okey ?

    BalasPadam
  39. assalamualaikum..dtg sini sbb cari info tmpt drama setia hujung nyawa nie g honeymoon ... hehehh tergoda ngn tmpt tue .. cantik ^^

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...