Saya pun nak kawin!


Assalamualaikum cinta. :)

Walaupun minggu ini merupakan minggu/bulan kesibukan yang berada pada tahap paling maksimun namun sanggup curi-curi masa untuk luahkan rasa hati untuk malam ini. Erk?? Umur dah makin meningkat dewasa so perasaan gedik untuk berkahwin pun semakin bertambah. hoho lagi-lagi bila tengok kawan-kawan kawin. Yang dah bertunang pun ramai. Haishh ni yang makin tergedik-gedik nak kawin. Tapi bila difikirkan balik masa belajar ni belum sesuai lagi untuk pikul tanggungjawab semua tu. yelar, bila dah kawin tentu kena fokus untuk suami dan belajar. mana sempat kan, nak bahagikan masa lagi , lagipun duit tiada. muehehe. Tapi :

Tiada pengantin lelaki. Lolz. :P
“Apabila telah berkahwin seseorang hamba itu, maka dia telah memenuhi separuh agamanya. Maka bertakwalah dia kepada Allah pada separuh yang belum disempurnakan lagi.”- Hadis Rasulullah SAW

So entri meluah perasaan jer, jeles dengan kakak yang dah kawin. ehem entri ni tau "Malam akad nikah....Alhamdulillah, akhirnya menjadi milik Nur Adli.." & "Kisah pengapit yang tersepit". Haish akan terima masanya. InsyaALLAH tapi kalau yang dah kawin dan baru nak kawin semoga berbahagia bersama orang yang tercinta. Picha zaman dulu-dulu masa kakak kawin iaitu 13.03.12. *baru upload gambar*. Lolzz malas nak simpan picha ni lama-lama. sekarang dah nak dapat anak buah dah pun. Alhamdulillah ehem cepatnya masa berlalu kan. so mek cah Chau dulu, kena siapakan kerja sekolah,. baca sini untuk tengok baju pengantin "Busana pengantin dan tunang". Salam. ^^

Main belasah je bila edit. Kan pelik bebenor dah jadi muka mek cah tu. T.T
Nota kecil :  Best kalau dapat benda INI tak percaya tengok la sendiri . oh bestnya.kemah keming!. :)

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

81 ulasan:

  1. hehe sabar2 naaa.Insya-Allah Hazanis akan kawin nt.tapi biarla Solehah yang kawin dulu tau.haha :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. yelar-yelar, kita tunggu solehah kawin dulu erk. xjemput siap la. :P

      Padam
  2. sama la ngan kiter , umur dah meningkat tp tak kawen lagi , kawan2 sume dah kawen , ada anak lagi .. jeles ! huwaaa . hihi :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. huwaaa kita kena sabar tau. insyaallah tak lama dah tu. :P

      Padam
  3. memahami sgt perasaan ni...dh sampai masa...kawen la ek...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe nasib baik ada juga yg faham. :P

      Padam
  4. Wink2!
    Kakak kawen,bestnyaaaaa;')
    Kita mesti kalut bersama..Hihihi.

    BalasPadam
  5. baru plan nak masuk meminang,,,, dah gabra len macam -.-

    BalasPadam
  6. saya pun nak kawin. hehehehehe tp ngah kumpul duit :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti kawin jgn lupa ajak tau. :P

      Padam
  7. hahaha jom kahwin mek cha!! yay...
    x de tips la sbb kak pon x boley nk kuruskan badan ni huuu
    tips mengemukkan ada lew nak x hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. awak lau dapat tips untuk sihat pun okay dah. :P

      Padam
  8. kite pun nk kawen gakkkkkkkkkkkkkkkk.. hehehe

    BalasPadam
  9. uhuk! nak kahwin jugak tapi foverer alone -_-. ahahaha.
    tips tuk kurus takde, sbb sye semua makan :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam izaah dah kurus. nk tips boleh?:P

      Padam
  10. haha nk khwin nnt halo2 yek =p mane twu leh smpai tmpat mek cah,hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. okey nanti kita jemput. ekeke. :P

      Padam
  11. hanya Allah yang tahu bila kite bersedia nak kawen..

    BalasPadam
  12. Cepatlaaa kak Hazanis kawen :P Hikhik . Aamiiin aamiiin :DD

    BalasPadam
  13. amboih mekcah..dah xsabar nk kawin ek..hehe...tips nk kurus jgn sentuh nasi..just mkn lauk je..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeah! terima kasih utk tips tu. ^^

      Padam
  14. ape rahsia...sy nak chubby gak heeheh

    BalasPadam
  15. nak kahwin? dah ader calon ker :)... tapi pic awak kat atas tu cute sangatla

    BalasPadam
  16. comel blog.. tapi mcm hang skit la...
    apapun, nice entry... sabo dik. time single ni lah nak fikir semua2 tntang diri sendri. dah kawen mcm akak ni, time utk fikir serba serbi... =)

    BalasPadam
  17. ek..sama la kita..ade keiniginan tu.. dan nk mintak tips kurus jgk.hahaha

    BalasPadam
  18. nk kawen jugak :) takpe...klu blom read jgn..kang tak tertanggung..blaja dlu ea..

    BalasPadam
  19. semua dah pakat-pakat certia pasal kawin ni..hehe..dah sampai musim kawin2 kot..hehehe..

    BalasPadam
  20. Oh my ely pun xsaba.hik hik.tpi nk kena abeskn study ni dulu.xpe kte dpt something after sabar menanti iA lebih manis :-)

    BalasPadam
  21. mane gambar baby nye?hahaha..
    nanti abes study cepat soh bf masok minang yepp... :P

    BalasPadam
  22. xpe2..xlama lagi kan akak nak abis blaja dah..kira2 taun depan pun dah boleh dah..hehehee (^_^)

    BalasPadam
  23. takpe. jgn bimbang. akak yang akan kawin dulu. haha XD

    BalasPadam
  24. saya pon nak kawen gak. tp tak tau bile. haha

    BalasPadam
  25. sama la kite..tgok org kawin,rasa mcm nak kawin jugak je..grr..hahaha

    BalasPadam
  26. nice blog :) 1st time singgah sni// hhee
    selamat bertemu jodoh ;)

    BalasPadam
  27. Nanti fie kawen cah kena mari tu deh. heeee. Comel cah tak payah edit2 doh muka tuh, putih etek.

    BalasPadam
    Balasan
    1. fifie, jgn lupa bg kad jemputan tuh. xbui ngaju. :P

      Padam
  28. dya pun nak kawin jugak!!..haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dya kawin jgn lupa jemput. hikss .:P

      Padam
  29. hehe..t piko nk jadi pgapit ley x??

    BalasPadam
  30. tak ada pengantin lelaki? saya boleh je jadi pengantin lelaki.hahahaaha :P

    tips nak kurus? kena rajin bersenam je ler..hehehe..itu paling mujarab

    BalasPadam
  31. Heheh. Sabar, ada rezeki tak ke mana.

    BalasPadam
  32. entri kitra lebih kurang sama lah! wiwiwiw!

    btw, awak ler lagi cantikkk. comeiiiii jeee. :)

    BalasPadam
  33. Selamat berkahwnn.. (bila tiba masanya nanti).. :p

    BalasPadam
  34. mesti sweet jadi pengantin nnt..;)

    BalasPadam
  35. nak kawen jugak, 2 tahun lagi dh nak masuk zon 30...

    BalasPadam
  36. hehehe sapa lah yg takmo kawin kan dik... cume mungkin lum sampai seru nyer lg kan...

    BalasPadam
  37. Wuu, kak hanisah! Kalau nak kawen tu ajak lah titeww :3

    BalasPadam
  38. Jodoh xkemana..Mase bljr kene fokus bljr..Kawin nie bkn main2..

    BalasPadam
  39. hah, dah kena kahwin tu. ekekek

    tq follow, i am kelantanese also. ^_^

    BalasPadam
  40. kamaingg ekau posing . kalah pngantin
    dh ada tu auraa

    BalasPadam
  41. best kahwin, ada orang jaga,,pahala pun banyak..so tak salah kahwin muda okey dear.. =)

    BalasPadam
  42. cari pengantin laki ore kelate la jugop..senang sain2 blogger pasir putih,kb, pasir mas nak g belarok..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu segan weh nok jemput sep2 blogger nih. insyaallah akan tiba masanya. hehe. :)

      Padam
  43. huhu..terfikir jgk nk kawin tp trasa muda disitu. lgpun, xdk ehem2 lg. :D

    BalasPadam
  44. setahun dua lagi dah boleh kawen dh nie.haha

    BalasPadam
  45. dah ade mood nak kawin tu..kawinkan aje..insya Allah...ade jalan...benda baik ni...ramai yg akan membantu...selamat berkahwin..:)

    BalasPadam
  46. MOGA CEPAT BERTEMU JODOH YER...HEHEHE...

    BalasPadam
  47. nak petua kurus? haha. tnya la jaa ni... jaa ni terlebih kurus sudahhh...hahahhaaa

    BalasPadam
  48. amboi mek cah..dah nak habeskan studi tu....lepas ni boleh la terus ikat lelaki masa depan :p

    BalasPadam
  49. hi slm akk nk tanye skit leh x.??
    sbrnye kite nk blog lh.. but kite x tau wt.. akk leh x tolong wt kn blog ntok kite jugk .. :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...