Outing riang ria raya



Assalamualaikum cinta..^^

Kisah kami keluar bersama kian berlalu. Tiada peruntukan masa yang banyak untuk upload picha kami bersama. Fuii setiap gambar ini hampir mencecah 2.5MB. Terpaksa mencari alternatif lain dengan kecilkan gambar ini. Kalau tak 2 hari 3 malam memang tak siap la upload gambar ni semua. Line broadband maxis kejap biru kejap hijau.ngee Nasib baik la aku ni tak mudah patah semangat. Tarikh gambar ini ialah 13 hb 8, 2012. selepas shoot kami terus ke KBMALL ada majlis IFTAR bersama geng blogger kelantan. Terjah kalau sudi "Iftar: Blogger kelantan". Alhamdulillah apa yang dirancang berjalan dengan baik walaupun dah lama tak posing depan DSLR. hoho memang agak kekok sedikit. :(


Lokasi kami untuk outing ialah Pantai Geting, Kelantan. Aalah bersebelahan je dengan pantai sri 7. Nak tahu kat mana pantai sri 7 baca la entri INI. Gadis berkurung merah itu ialah Mastura, aku kenal mas melalui facebook dan blog. Dan akhirnya kami menjadi satu geng dan masa cuti semester ini kami selalu keluar bersama. Insyaallah esok keluar lagi dengan mas. Kalau korang nak tahu mas bakal berkerjaya sebagai guru kaunseling. Hebat bukan, juga merupakan seorang blogger. Sila terjah blognya kalau sudi "masturarama2.blogspot.com".


Yang berbaju biru lak anis zahirah namanya. Dah banyak kali kot kisah aku dan anis ada dalam blog ni. Dulu selalu je keluar photoshoot dengan anis ni. kalau sudi singgah la ke entri yang ini "Outing suka-suki || Pantai Sri 7" & "Photoshoot Ombak Rindu". Anis juga merupak seorang blogger "http://bilehatikecilkuberbicara.blogspot". Jom ushar si anis omey-omey ni.:P


Ini pulak lokasi Taman Tengku Anis, Pantai Geting Tumpat kelantan. Lokasi ni merupakan kali pertama aku ke sini. hoho nama je orang tumpat tapi sampai ke sini pun belum lagi. Lolzz picha disini mek cah pernah update entri ringkas di entri ini "Koleksi SMS Ucapan Hari Raya" & "Salam Aidilfitri 2012 ". semuanya tentang raya!.


Apa yang pelik kami tidak berpakat tau untuk pakai baju kurung. hehe sampai-sampai je "eh sama la baju kita, tapi warna je lain'. punya la semangat nak shoot tema raya. alih-alih shoot biasa-biasa jer sebab kekurangan wardrobe. Kalau ada pelita lagi best!


Yang tinggi sekali duk depan, yang sedang-sedang duk tengah. Aik! yang kecik duk belakang!. awat terbalik nih, sepatutnya yang kecik duk depan la kan. hoho sistem apa ni? kalau dulu-dulu zaman sekolah yang paling kecik duk depan. hehe mek cah la tu yang kecik. ngeee


Duduk bersipuh ala-ala gadis melayu terakhir. lozzz agak-agak masuk gadis melayu confirm mas dan anis dapat. opss aku tolong vote je. peace!


Payung besar gedabak! kepunyaan si photog. Nasib baik photong yang ni sporting. payung cap panasonic menjadi mangsa untuk kami berebut!. Aish, yang paling gagah dimenangi oleh mek cah. Muahaha


Memang penat posing dalam bulan puasa. oh memang dahaga sangat. nasib baik ketahanan badan ni kuat. eceh! memang dah tak larat, so posing sambil duduk pun jadi lah kan. Semua picha ni tak di edit tau! Original punya ma!, cuma tambah watermark hazanis je. hehe lepas shoot terus bergegas ke KBMALL untuk berbuka. Aumm!

Cerdit to photog : 

Mastura:

Anis zahirah :

Thanks for reading.


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

24 ulasan:

  1. mek tak cakap pun kan ada iftar bersama dulu..klu tak laju je ain pergi..sedih la gini!

    BalasPadam
  2. ni kalo masuk contest muslimah anggun pengadil pun pening nak pilih pemenang yg mana satu :)

    BalasPadam
  3. fashion hazanis mmg nmpak lain dari yg lain...boleh cipta style sendiri nih.

    btw mnat fatin liyana ke? sbb nmpak mcm ade prsamaan...

    BalasPadam
  4. @Akram
    thnx dtg komen..emm minat gak la FL dlm dunia blog...:)

    BalasPadam
  5. @Ain Dzaya
    ain, sowie byk....iftar wat kecik2 jah..smula kita pakat g deh..

    BalasPadam
  6. @Nick Nashram
    pndai sungguh nick berkata-kata..hoho..:P

    BalasPadam
  7. woah kemain dia..
    raya pun ada photoshot =)
    semua gambar pun cun

    BalasPadam
  8. Cantik-cantik with very good quality photos ^^

    BalasPadam
  9. cun-cun picture.. quality pic yang terbaek..before tue edit or original?? kalo edit?software mane ek??

    BalasPadam
  10. nk photoshoot nge mekceh jugop :)))) huhuhu

    BalasPadam
  11. canteknya !!! jom terjah blog CP jom link ada di shoutbox , hehehe ~

    sini pown ada ..

    http://dariilhamkehati.blogspot.com

    BalasPadam
  12. bestnye dapat berphotoshoot sane sini.. hihi ^^

    BalasPadam
  13. agak2 awak, bila pulak kita berdua nak photoshoot ni ye??hehehe

    BalasPadam
  14. ingat ko gambar pakai baju tulo hok baru ni.

    ruponyo gambar masa photoshot time iftar samo.

    hehehe.

    BalasPadam
  15. hanis..gambar dalam nih mmg cantik...nanti jadi model suka suki utk saya pulak haha next year

    BalasPadam
  16. cantik2 gambar muslimah dalam ni hehe.... Next year jadi model suka suki saya plak hanis yee haha...ceriakan dirimu selalu

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...