Seharian di Pulau Pinang...Awwww!!...Best..=)


Assalamualaikum wbt semua...

alahaiii, hari nie baru terdetik dan timbul kerajinan untuk up entry baru...hoho baru la kononnye kan.....padahal dah basi kot....entry hari tu Cuti semester telah bermula...say horeyyy-horeyyy.... janji nak update tapi tak update lagi kan....Lolzzz busy la sangat.....busy dengan apa entah....

bila da balik kampung automatik aku menjadi pembantu peribadi mak aku...ehehe bila aunty dan sepupu aku tahu aku balik, apa lagi mula la diorang mengada-ngada suh bawa mereka semua shopping...so aku menjadi driver yang tak bertauliah...aku tak kisah untuk tolong mereka semua sebab masa diorang susah kita kena tolong la kan..dan insyaALLAH bila aku susah time diorang lak tolong aku...baru la ikatan persaudaraan tak putus....

ehem, ehem sekarang tengah kalut dengan persiapan perkahwinan akak aku...si kakak lak serahkan 80% persiapan kepada kitorang...alamak chapett oh, nanti aku nak claim duit upah jadi pembantu beliau...jadi pembantu mak aku tak kisah sangat..yang jadi pembantu kakak yang aku kisah....mintak gaji kak...hehehe

dah , jom kita layan picha masa aku gi penang hari tu....actually, benda nie dah lama plan dengan member aku si Shafa, tapi.........tetibe jer mak dia tak kasi pergi sana...so terpaksa la ku pergi sorang-sorang...ehem, ehem janji ada orang ambik aku bila sampai kat sana..hehe lagipun aku tengah tension dengan  assignment   bagai..so aku perlukan sedikit ruang untuk hilangkan semua tu...Ecececece, balik dari sana baru bagitahu mak aku...nasib baik la  bOs aku tak marah....^^


disini aku nak buat pengakuan yang sebenornye aku tak pernah lagi menjejakkan kaki di Pulau Pinang....so hari tu merupakan hari pertama aku berada disana....hoho jakun??...yurp travel sorang-sorang memang best..banyak pengalaman yang aku dapat..yang penting belajar berdikari...so dari Puncak Perdana----> Seksyen 2-----> seksyen 17------>Pulau Pinang...Alhamdulillah aku sampai dengan selamatnya walaupun tu merupakan kali pertama aku naik bas dari shah alam ke  Pulau Pinang ....^^


Alhamdulillah bila sampai sana ada yang tolong ambilkan....lega rasa hati..so kitorang pun ke Queensbaymall untuk dinner la konon...ececece perkena  Kenny Rogers Roasters  memang tak menyengat..aku rasa Mcd lagi best...dah la masa tu mood kureng...sabor jelar..tak pasal-pasal makan tak habiss...T___T


muka tengah nak marah la konon..T__T


tada...singgah Pantai Bersih untuk mengirup udara pagi yang nyaman...Alahai nyamannye....suka dengan bunga tu....^^


nampak tak pelabuhan kat belakang tu..nama apa entah pelabuhan tu.....kat sini boleh la tengok kapal/feri yang besor..haiyaaa, memang aku tak pernah tengok semua tu sebelum nie....=)

gembira -gembira jugak tup top jadi trauma lak bila tetibe jer heel aku putus...hoho ingat lagi tak dengan entry yang nie Tragedi la konon....Trauma Okey!!


Yeah, sekarang masa untuk naik feri ke Pulau Pinang..hehe duk atas kereta dan tunggu jer feri tu berlabuh kat pengkalan..disebabkab bosan menunggu lama so aku ambil kesempatan untuk snap satu, dua...hoho untuk kenangan kan...Lolzzz

sumber:Google


ahaksss..guna tangan sendiri untuk snap picha....sekarang masa untuk tidak pedulikan orang sekeliling..padahal penumpang atas feri nie ramai...ecece semua wat hal masing-masing...^^


Yeah, dah nak sampai..^^


muka kegembiraan la konon...:P


hari terakhir sebelum balik puncak....perkena laksa penang, dah lama aku cari laksa nie..masa nak balik baru jumpa...haishhhh....sedop jugak laksa nie.....huhu cepatnya masa berlalu..yelar..semalaman jer kot aku kat sana...tak boleh lama-lama sebab banyak lagi assignment yang tak siap...enjoy, enjoy jugak, keje sekolah jangan lupo..Aggagaga

Bubui....^^

p/s::like kalau anda nak kawin ----> Ridzwan Rashid Photography ...




--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

10 ulasan:

  1. hai awak..penang ng tempat kita kejap jeee.heee

    BalasPadam
  2. cantiknyer awak ni......sejuk mata memandang....

    BalasPadam
  3. chanteknyerr kamu ^^ mai la lwt my blog ,http://dariilhamkehati.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. anis aniesa::la yeke??laen kali leh la jumpa lau kita pi sana lg..:)

    BalasPadam
  5. Kalau tahu ada di Penang, mahu disambut beriring bersama. Tapi, apakan daya.. :)

    BalasPadam
  6. I LOVE PENANG MUCH !
    untungla kaka kan .. :) *jeles*

    BalasPadam
  7. alolololo comey nye dye... hazanis memang duk penang ke ? teringin nak jumpe dak comey nie.. ^^

    BalasPadam
  8. penang mmg best sbb pantai banyak :)

    BalasPadam
  9. bestnye dpat jenjalannnnnn. :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...