RESEPI

TRAVEL

TIPS

Tutorial pakai selendang

by - 9:00 AM

Cara pakai selendang menjadi salah satu keyword utama singgah ke blog ini. Alhamdulillah dengan perkongsian bersama cara memakai selendang dapat membantu muslimah masa kini untuk berfesyen tetapi menutup aurat. Happy sangat sebab melalui perkongsian ini sedikit sebanyak menambahkan pahala mek cah. krik menjadikan inspirasi kepada muslimah untuk tampil bergaya. Lihat entri ini "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab", tersangat muslimah. Mihmih Mungkin 'Fesyen Cara Pemakaian Selendang 2016' yang terbaru ini mampu membantu korang lebih bergaya sambut Aidilfitri nanti. 


Tinggal beberapa bulan sahaja lagi umat islam bakal menyambut bulan Ramadhan. mesti ramai kaum wanita mula sibuk mencari baju raya, tudung raya , kasut raya dan semuanya mestinya nak baru di sebabkan Raya!. opss pesanan untuk wanita di luar sana tolong jangan boros sangat yup, kesian kat cik abang anda. Mihmih




so sedikit tutorial cara pakai selendang di sediakan sendiri oleh mek cah. hope sedikit sebanyak membantu muslimah untuk berfesyen. tutorial sebelum ini "Cara Pakai Selendang dari Hazanis". Maaf sekiranya ada kekurangan sepanjang tutorial ini di buat. mek cah masih baru . langkah pengayaan selendang tak sempat nak buat so di harap melalui gambar korang dah mampu memahaminya. sekiranya tak faham step yang mana satu boleh bagitahu mek cah tau. :)

singgah entri ini juga untuk lihat "Cara pakai selendang seperti Diana Amir". siap ada video lagi tau, tapi bukan video dari mek cah. bagi bukan penggemar selendang boleh lihat tutorial penggayaan tudung bawal dari Aidijuma sendiri iaitu di entri ini "Cara pemakaian tudung bawal". Lagi satu entri ini memukau si penggila tudung bawal ""Tribal chic by Aidijuma".

Bambammmm Hazanis. -.-'
tudung 2 dalam 1 ini mek cah design sendiri. lebih kurang tudung bawal tapi boleh di gayakan sebagai tudung tiga segi, halfmoon ataupun selendang biasa. Berminat nak order dan request color pun boleh. hihi buat koleksi raya apa salahnya, dan yang pasti tak mahal harganya tidak melebihi RM30 termasuk postage tau. Berakhir sudah. Maaf sekiranya ada kekurangan. Gaduh-gaduh buat entri ini sebab esok nak bertolak ke Kuala Lumpur atas urusan kerja. 

Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di:♥ 
SMS/WHATSAPP : 010-8931044 
Facebook: Hazanis Blogspot
email: hazanis88@gmail.com 

Salam. 

You May Also Like

38 kata-kata indah...

  1. Replies
    1. xthu la pehe ko dop step hop saya buat ni...aiyaakk

      Delete
  2. comel dan sangat simple gaya pemakaiannya... great piece of sharing dear...

    ReplyDelete
  3. Mek cah, bagus la toturial ni. cover bahagian dada n belakang kan ....

    ReplyDelete
  4. Jom visit & follow blog saya di http://mommysuci.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. org kalu dh teror kan, mcm senang je... kalu yg tak biasa bershawl mcm akak... mau terbelit leher

    ReplyDelete
  6. cantik3x..thanks sharing..hehe

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum awak. cantiknya! nice tutorial. sheila dah lama tak pakai shawl sejak mengandung ni. malas.. hehehe singgah menabung sambil follow. hihi rini baru button followers boleh berguna dengan jayanya ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sis..boleh pakai time raya pun boleh..sekali sekala kan..hikss

      Delete
  8. aniss,nanti share lah bebanyak lagi gaya selendang and tudung ehh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah sis.. kalau ada kesempatan nis buat lagi cara yg lain.:-)

      Delete
  9. awak design sendiri tudung ? hebatnya.. nanti mesti tudung nie popularr.. nama apa tudung nie. hazanis ke ? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha menganjing teruss... beli kain buat sndiri ja hafiz. blh ler beli satu utk kasih.krikk

      Delete
  10. mcm tu la..tudung kasi labuh..comei ttp dihati..
    deabak.. ;)
    ader whataspps tak??hak2..

    ReplyDelete
  11. cantik..labuh je. sejuk mata tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tq sis. btw mesti ramai dah skrg tahu mcm mana nk pakai selendang. :)

      Delete
  12. Naty ada jual baju kurung utk hari raya cecepat update taw

    ReplyDelete
  13. nop beli ehhh tudung tu...
    comammmmm! muahhh!

    ReplyDelete
  14. Simple n nice. labuh pun labuh. Suka tengok! =D

    ReplyDelete
  15. Mek cah.. cantik lah pakai tudung gitu :) Nak cuba tapi tak paham tutorial.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak paham, dekat mana nak pin.. yang first tu sebelah pendek kan? dan cara nak lilit.. part tu tak paham..

      Delete
  16. lelaki boleh cuba bila bosan2 ni...haha

    ReplyDelete
  17. Simple yet nice. Sesuai sangat untuk muslimah. Model pun comel sangat2 (^^,)

    ReplyDelete
  18. belakang nya guane dik?labuh ngak?hihi..kalau labuh leh le try.

    ReplyDelete
  19. senag dan ringkas..cntik plak tu dan tutup aurat..=)

    ReplyDelete
  20. cantikkk,,bahagian belakang labuh jugak ke sis? :)

    ReplyDelete
  21. kak, ad yg xpham ckit, yg step 2 tu mcm ne??

    ReplyDelete
  22. Senang je buat kalau saya jenuh juga nak melilit

    www.annur-shoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Hazanis, kalau jenis fesyen ni, lebihan tudung dibelakang tu labuh tak?

    ReplyDelete

siapa komen, dapat bunga ♥