Photobooth Untuk Majlis Perkahwinan

Assalamualaikum cinta.

Malam ni feeling love gitu sebab dah dua malam duk ushar google cara nak buat photo booth yang cantik dan menarik di hari perkahwinan nanti. opss jangan kata hazanis dah nak kawin, ini semua sebagai tambahan ilmu dan maklumat untuk perkongsian bersama. mana tahu timbul idea untuk buat satu photo booth yang cantik di hari perkahwinan atau pun sebarang majlis yang bakal menjelang tiba.



mungkin wujudnya photo booth dapat memberikan kelainan di hari istimewa. okay ushar dulu gambar, lepas tu kita cari idea macam mana nak buat semua ni. Yang otak kreatif mungkin kacang je bagi korang, tapi bagi otak tepu macam hazanis ni ambil masa untuk belajar. Lollz

Pastikan sebelum tu baju pengantin dah siap tempah okay, bagi bakal pengantin elok sangat terjah entri ini. "Baju pengantin 2013", "Busana pengantin dan tunang", & "Busana pengantin edisi peplum". Mungkin dapat membantu sahabat semua. 


theme photo booth garden memang cantik sangat. sesuai yang ingin tampak kelainan di hari bahagia. jumpa gambar ni di google, style English memang kebanyakan macam ni. tapi ada juga pasangan malaysia kita yang buat theme macam ni. berduit, mampu lah. teheee sewa taman KLCC lagi meletop. Mihmih 




Photo booth simple macam ni sepertinya memerlukan budget yang rendah. just sediakan kerusi yang ohsem dan sediakan backdrop wallpaper untuk memastikan dibahagian belakang kelihatan cun! humm simple tetapi menarik kan? oh idea dah datang. winkk lagi pun memerlukan ruang yang kecil sahaja.



yang ini pula memerlukan kertas ataupun tissue khas. so yang kreatif boleh cuba buat sendiri. cuma budget untuk beli peralatan untuk alah belakang tu. lozz lepas tu tempek kat dinding rumah. siap! erk?ingat senang ke. jom cuba buat. :)

haaa, idea macam ni bagus. sediakan belon banyak-banyak lepas tu tiup dan letak atas lantai tempat shoot. oh indahnya dan sweet gitu. budget pun tak banyak. dari menempah pelamin beribu-ribu baik sediakan sedikit budget untuk buat photo booth ni. so bila kawan-kawan datang diorang boleh bergambar di photo booth kan. nak bergambar atas pelamin memang tak sempat la kan kawan-kawan anda itu. grrr


Owner blog ni sangat lah cantik. banyak maklumat berguna dalam blog beliau. jemput terjah tau. opss selamat pengantin baru akak.



yang last sekali theme vintage, mempersonakan sebab menggunakan color pastel. alololo sangat comel, macam bersemangat pulak nak buat photo booth untuk hari perkahwinan nanti. angan-angan, entah jadi ke tidak. hoho akan tiba saaat itu, tunggu dan lihat. 


cun tak?buat bakal pengantin hope dengan entri ini mampu membantu dan menambahkan idea untuk majlis perkahwinan korang. buat perancangan dengan bijak dan yang paling penting jangan membazir. terima kasih buat google kerana gambar anda wujudnya entri ini.
Thanks for reading. hikss salam. xoxo.

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

45 ulasan:

  1. suka photobooth tp kena ada bajet lebih nnt, insyaallah =)

    BalasPadam
  2. simple sahaja tapi sangat-sangat comel..^^

    BalasPadam
  3. photobooth cantik. lagi cantik kalu buat sendiri. jimat bajet. pergi ikea cari barang murah ikea pun bole. ambil inspirasi dari ikea. walah!


    Entri Baru Update: BFF Ke 200

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasal.. borong kat ikea best jugak. buat sendiri lebih jimat.:)

      Padam
  4. awesome kak! bleh doh planning ni. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe palnning lmo2 xpo.asal puah hati dih?:P

      Padam
  5. Moga dapat suami kaya. hik hik hik hok. XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. hik hokkk dayang cantik. senang je dapat.:P

      Padam
  6. hehehe..xsabar nak kahwin..opsss

    BalasPadam
  7. nice nice mmg suke sgt ngan idea2 photobooth haha nk kawen esok jugak la camni! ;D

    BalasPadam
  8. xsbr nk kawin ni yea..sabar k..idea2 photobooth simple tp menarik..

    BalasPadam
  9. Memang cun dan sangat kreatip... ;)

    BalasPadam
  10. cutenya..hehe..btw nice blog..klu sudi jenguk blog sy pla http://dibawahcahayalampu.blogspot.com..terima kasih^_^

    BalasPadam
  11. Bukan setakat untuk ahri perkahwinan, utk birthday party or apa2 function pun cun kan buat photobooth ni.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi betul.. bertunang skrg pun buat photobooth jugak.:)

      Padam
  12. cantik tp xtelintas plak nk buat..huhu

    BalasPadam
  13. banyak guna duit ni.haish xmampu eden ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kosnya murah kot kalau buat sendiri berbanding sewa. hihi

      Padam
  14. cantik,, suka idea photobooth ala vintage..and ada baloons..ahh berangan je kejap hehe

    BalasPadam
  15. umi sy oyak doh nok nikoh nge kawen wak veso jahhhh,tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sy nok gop ado photo booth gini,haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi saya pun nak buat gop awop. xkirooooo, sbb nk bergmbor nga saeng2 kea..hihi

      Padam
  16. cantik2 n sweet :)

    done follow u :)

    jemput join 3 ga nie :-
    1.http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html
    2.http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/2nd-giveaway-by-ira-syiqin.html
    3.http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/09/september-giveaway-by-kasihlestariabadi.html
    ***hadiah menarik menanti anda :)***

    BalasPadam
  17. cakap nih kreatif and cute, aku na coba buat sendiri dirumah. terima kasih sudah share info yang bermanfaat untuk membuat nih photo booth

    BalasPadam
  18. cantik la..tgh usha2 ni cara nk buat..nk try buat sndri

    BalasPadam
  19. cantik sangat. Suka idea yang simple tapi awesome!

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...