Baju kurung peplum dari MinimaLace Boutique

Assalamualaikum cinta.

Oh tidak! kali ini dah jatuh hati dengan koleksi Baju kurung peplum dari MinimaLace Boutique. Mulai hari ini perlu menabung untuk mendapatkan baju tersebut, seyess mek cah cakap semuanya cantik-cantik. Koleksinya setarap dengan Minaz Boutique di entri ini "Minaz boutique : Tampil elegen ke majlis walimatulurus". sama-sama cantik dan menawan lagipun baju kurung peplum telah menjadi kegilaan remaja dan wanita sekarang, maklum la barang yang cantik dan berkualiti semua orang suka benda INI. Eh! siapa yang dah ada untung la. so 
Terjah entri ini untuk koleksi tudung raya lak "Tudung raya 2013" dan "tutorial pakai selendang dari hazanis sendiri". 





High Quality Georgette Chiffon

untuk bakal pengantin baru juga boleh terjah sini "Busana pengantin edisi peplum ", pelbagai jenis design peplum yang sesuai untuk digayakan dihari pertunangan dan perkahwinan korang. semuanya cantik-cantik. Lagipun semua ni merupakan fesyen terkini dan semua yang berkaitan peplum makin meletop. sedangkan mek cah sendiri sukakanya.




Material : High Quality Chiffon + Full Bridal Lace.



Gambar ni merupakan MinimaLace measurement chart untuk rujukan buat pelanggan. so sebelum membeli korang boleh tengok chart ini dan boleh pilih size yang paling sesuai untuk korang. tak de lah korang akan tersilap masa membeli nanti. 


Model yang menggayakan koleksi dari MinimaLace Boutique cantik sangat. sesuai dengan baju kurung peplum ini. Bagi pemilik blog sendiri sudah tentu koleksi ini mampu digayakan dihari pertunangan ataupun kenduri perkahwinan. sangat simple dan cantik.





Material yang digunakan pun sangat berkualiti dan berbaloi lah dengan harga yang ditawarkan. dalam hati ada cita-cita nak buat baju raya. Amacam meletop tak? kepada yang dah berkenan boleh la terjah dan LIKE sekarang.mana tahu boleh grab satu untuk koleksi peribadi. Opsss jom tengok SINI juga.


Email : minimalace@yahoo.com


Thanks for reading.xoxo.

p/s: mohon pengunjung ke entri untuk koleksi hari raya 2013. Insyaallah, pasti suka. "baju raya 2013" & "Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2013.

121 ulasan:

  1. ouh! memang cantik yang amat!! serius serius!! farah datang terjah hazanis sini!! ^_^

    BalasPadam
  2. serius teringin nak ade satu koleksi pelum kurung..tapi tak terbeli lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe sama la kita. yg mahal macam ni kena kumpul duit dulu. hehe.:)

      Padam
    2. Mahal tu berapa? nk menabung jgk kalau smpai ratus2..hehe

      Padam
    3. Nak beli.. Tapi wet2 xcukup.. kene tgk jer dulu... dh ckp wet er.. per lgiee.. kebas ler satuuu...

      Padam
  3. alaaa mek selalu buat kita jeles. semua badan slim... hmm nanges sat :(

    BalasPadam
  4. ish~ cantiknyaaaa~ geram je tengok!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la. kita pun geram. jom buat baju raya. hehe

      Padam
  5. Balasan
    1. aah sis. pakai ni kat sekolah confirm anak2 murid tgk sis xberkelip.hehe. :P

      Padam
    2. Brp mahalnya dear...

      Padam
  6. cantiknya peplum kurung tu. terima kasih hazanis sebab sudi kongsi dengan kami semua. saya memang tengah cari peplum kurung yang nampak high quality utk majlis tunang nanti. InSha Allah.. setakat ni ada juga order peplum kurung(belum siap) tapi macam tak sesuai pula utk majlis tunang. erm, susah la nak explain. huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2 sis. memang cantik kan peplum ni. untuk majlis tunang memang sesuai kalau yang ni. jnji high quality. lgpun kalau yang ni simple n cantik. boleh tambah manik2 sendiri.:)

      Padam
    2. terpikat dengan design warna royal blue tu. kalau tambah manik2, lagi cantik kan hazanis? :)

      Padam
    3. betul3. manik leh tambah sendiri.:)

      Padam
  7. turqoise pink tu lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

    BalasPadam
  8. skrg lyene tgh kumpul duit nk beli peplum lace..jatuh cinta..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hikss saya pun. leh wat baju raya.:)

      Padam
  9. Comel2 semua gaya peplum nie..dah jadi trend 2013 dah..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu dah wujud . skrg lain meletop. hehe

      Padam
  10. mohon hazanis pakai baju ni, mesti lagi cantik. hee

    BalasPadam
  11. cntiknya!! suma cntik! harga mcm mna mek cah?

    BalasPadam
  12. cantiknyaaaa yg kaler turqoise tuu hihi :D

    BalasPadam
  13. cantik..nak beli satu kot..salam perkenalan..:-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. silakan.hehe salam perkenalan jugak.:)

      Padam
  14. sesungguhnya peplum pilihan hati kakak... ekekekeke... ^_^

    BalasPadam
  15. cantikk..setarap Minaz? material ok? pernah terkena shopping online material mcm kain langsir kelas je uwaaaa sedih

    http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    BalasPadam
  16. waaah... hmm cantik-cantik yeee..

    BalasPadam
  17. singgah..

    jemput join giveaway saya and sekali gus tolong saya sebarkan giveaway pertama ni :)

    thanx sweety!

    http://qiztinaa.blogspot.com/2013/01/bellara-giveaway.html

    BalasPadam
  18. Wa,,cantik2..ley wat bju tunang ye.simple n sweet je:-)

    BalasPadam
  19. seriusly design "First Edition" diorang cantik2 belaka. tapi wlupn cntik, solehah tetap akan pilih warna pink.haha xminat wrne lain :p

    BalasPadam
  20. Cantik2.. dh lama nk cari baju mcm nie

    BalasPadam
  21. cantik sangat2. dan for sure harga dia pun cantik jugak hee

    BalasPadam
  22. hai dear,,,
    kamooo dapat award Blogger paling Comel dari saya... jom lawat belog saya..kalau sudi join la..
    http://liezacom.blogspot.com/2013/01/nak-bagi-award-blogger-paling-comel.html

    BalasPadam
  23. apesal baju dia sume cecantik neh?? hisshhh x senang duduk da, mata da tekebil-kebil tengok baju tu sume! =)

    BalasPadam
  24. wah serius cantik! thanks 4 share :)

    BalasPadam
  25. cantik mmg cumel sgt2.... tp sesuai lah utk org kecik molek cam awak tuh

    BalasPadam
  26. waaaaaaaaa...cantik giler!!!

    BalasPadam
  27. cantik sangat. kita dah like fb dia. geram tengok! :)

    BalasPadam
  28. Geramnya tengok...cantik sangat!!!!! =D

    BalasPadam
  29. Letaklah no fon

    BalasPadam
  30. nak beli kena pre order ker?yang skirt tu leh tak custom made?pjg sgt tuk saya yg bdn kecil and rendah nie..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. skrg dah xpre order. terus beli. hehe blh je kecil pun. amik saiz xs. kita pun rendah gak.:P

      Padam
  31. Minimalace (ML) ada butik x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. belum ada lg. just on9 butik je.:)

      Padam
    2. Berapa hrga bju peplum Kat atas wrna biru..
      2tngkat

      Padam
    3. Nak tumpang tnya
      Peplum wrna biru to
      Berapa hrga dia...
      Yg 2tngkat tu

      Padam
  32. peplum ni guna kain berapa meter iye? kalo 4 meter cukup x? n sesuai x untuk remaja?

    BalasPadam
  33. saye nk tumapang tnye.. peplum ni gune kain berapa meter iye? kalo 4 meter ok? n sesuai x untuk remaja? tq jika sudi menjawab! ^_^

    BalasPadam
  34. yang warna biru tu berape..jual on9 ke..

    BalasPadam
  35. Salam...

    Kat mana nk cari butik nie kat JB

    BalasPadam
  36. Salam...hai...
    cantik lh warne turqoise tu..
    bpe hargenye...mcm ne nk order..

    BalasPadam
  37. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  38. cantik banget bajunya....boleh 1 buat saya?di jual gak?

    BalasPadam
  39. bp hrga ni?saiz zs ade x?

    BalasPadam
  40. jtuh cinta pd bju krung peplum ni sbb frst time tg0k bkal kkak ipar pkai time mjlis prtunangan, c0mel sgt2..hehe..cantik2 bju peplum yg hazanis kongsi ni teringin nk mmlikinye suatu ary nnti..:)

    BalasPadam
  41. bape rege peplum kurung nie?

    BalasPadam
  42. cantiknyaaa! terpegun kejap >.<"
    kalau pakai tuk convocation day kite nanti sesuai tak???

    BalasPadam
  43. Brapa hrga peplum wrna biru ne.
    Yg 2tngkat to..
    I nk beli..
    Utk di jualkan

    BalasPadam
  44. Brapa hrga peplum biru

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blh terjah pge minima lace butik tau .:-)

      Padam
  45. Mcmna nk bli ni....brminat coz kt cni xde yg cun3

    BalasPadam
  46. pnt google cri y simple n nice seperti y dibygkn...finally jmpe jgk..cntik..

    BalasPadam
  47. woww nice !! will check your fb page :-)

    p/s: bercadang utk beli utk raya nanti.

    BalasPadam
  48. salam.baju ni ada lg x.?

    BalasPadam
  49. Dye x leh pos kew

    BalasPadam
  50. Blh cy th...yg corak bunga kat tgn warna merah...bj 2 warna apa...lawaaa...nk beli tp xth warna pe

    BalasPadam
  51. berapa sepasang???kalau borong 5 helai??

    BalasPadam
  52. harga sehelai berapa klu borong 5 helai berapa rm??

    BalasPadam
  53. ada butik ke untuk dikunjungi? or just online

    BalasPadam
  54. Cmne nk oder?minat sgt design peplum

    BalasPadam
  55. no fon awak betui ka???awat sy nak watsapp xley...nak tnye pasai baju tu...

    BalasPadam
  56. ada saiz xl x?

    BalasPadam
  57. cantiknyee..jemput singgah blogshop sy..sy jual peplum jugak..:)

    BalasPadam
  58. cantiknyaaa...jemput singgah blogshop sy ye..sy jual peplum jgk..:)

    BalasPadam
  59. stress! baju cntik2 sume ntk slim.hm

    BalasPadam
  60. nk ni..cmne nk order?

    BalasPadam
    Balasan
    1. http://www.facebook.com/MinimaLace1

      Padam
  61. Cantek2 semuanya...Nice! Really Nice;)

    tripletblume.blogspot.com

    BalasPadam
  62. sangat cantek sekali i like

    BalasPadam
  63. mmg cntek...nak tau hargaaaaa.....hik3

    BalasPadam
  64. berapa harga ?

    BalasPadam
  65. Woww! cantiknya.. rasa nk beli lh.. berapa hrga nya?

    BalasPadam
  66. i nak order la dear for my sis wedding this july.. can email or wassap me 017-3165967.. asmasolawati@ymail.com.. ASAP k dear.. thnq so much! asma

    BalasPadam
  67. kalau nak order ni mcm mne ek ??

    BalasPadam
  68. Di mana ye butik ni?? saya nak cari n nak beli la..

    BalasPadam
  69. Nk odr utk ry 2013 ni.tpy mcm mn nk wat tmphn.. Klu stll ad sto plz mcj ke 01124327893 tq

    BalasPadam
  70. memang mantop

    BalasPadam
  71. ada saiz budak tak...12tahun..

    BalasPadam
  72. ada stock lg tak? brp harga ek?

    BalasPadam
  73. Masih blh oder ke peplum chiffon tu?

    BalasPadam
  74. fuhh..cantek. Tahu adik gua..habis la gua nanti..

    BalasPadam
  75. fuhh..mmg cantik giler...suke sgt ngn colour2 bju 2 sume...

    BalasPadam
  76. Sy nk no fon. Sb xde fb lorh.

    BalasPadam
  77. Sweet la kaler die

    Mari tengok kain Songket Moden dari Bangalore India di http://sareemaz.blogspot.com/

    BalasPadam
  78. baju tu nak beli dekat mana?
    teringin nak satu..

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿