Bayaran Pertama Dari Google Adsense RM591.71

Bayaran Pertama Dari Google Adsense Mek Cah dapat pada 22 Oktober 2015 yang lepas. Memang agak tidak percaya akhirnya dengan menulis blog dapat membuahkan hasil. Walaupun nilainya tidak seberapa tetapi sekaligus Mek Cah dapat RM500 lebih. Humm boleh buat bayar bil bulanan kereta. No shopping okay! . Masa mula-mula apply Google Adsense hati berdebar-debar takut tidak lulus memandangkan ramai yang cakap memang agak sukar untuk mendapatkan akaun Google Adsense. Percubaan permohonan buat pertama kali telah berjaya. 

Setelah sebulan menunggu Address (PIN) yang dihantar kerumah ianya sampai jua. Jadi haruslah semakin gigih dalam menulis blog.  Terima kasih kepada Google Adsense kerana memberi peluang kepada blog ini merasainya sumber pendapatan dari Google Adsense. 

Bayaran Pertama Dari Google Adsense
Sebelum menggunakan Google Adsense Mek Cah pernah menggunakan Nuffnang yang sejujurnya banyak berjasa kepada Mek Cah terutamanya memori 'Cashout Nuffnang RM1272.67'. Sekarang khabarnya Nuffnang agak kedekut. Opsss! yang tu semua blogger boleh fikir. Jadi terus cuba menggunakan Google Adsense dan sebelum itu Mek Cah juga pernah menggunakan Innity dan telah beberapa kali mendapat bayaran darinya yang secara automatik masuk ke dalam akaun CIMB. 

Bayaran Pertama Dari Google Adsense

Bayaran Pertama Dari Google Adsense
- Contoh Google Adsense Personal Identification Number (PIN) - From Mr Google
Melihat nilai USD yang Mek Cah dapat hari-hari memang agak sedih jika dibandingkan otai Mek Cah iaitu bekas bos Mek Cah sendiri. Sedikit sebanyak Mek Cah belajar darinya, itu pun ilmu yang diajar hanya 20%, selebihnya Mek Cah kena lah explored sendiri. Opsss!, siapakah bekas bos Mek Cah biarlah rahsia yang penting beliau berjaya mendapat USD200 setiap hari. Kaya weh!

buat duit dengan google adsense

Itu sahaja cerita Bayaran Pertama Dari Google Adsense, apa pun setiap orang mempunyai rezeki berlainan. Jadi bersyukurlah dengan setiap apa yang kita dapat. Alhamdulillah. ◕‿◕✿

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

23 ulasan:

  1. Bestnya. Alhamdulillah...rezeki. Tahniah ☺

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah sis. Walaupun tak sehebat sifu lain. :)

      Padam
  2. alhamdulillah...tak pernh lagi apply google adsense

    BalasPadam
  3. alhamdulillah byk tu... ni yui apply mmg tak lepasl ah..hihihi

    BalasPadam
  4. WAHHH!! congrat!! bestnya!!!..
    berapa bulan tu ye baru dpt usd100?
    i dah 3 bulan ada akaun adsense.. baru beberapa puluh.
    Tapi alhamdulillah.. syukur sangat...
    semoga kita terus dimurahkan rezeki dengan berblogging.

    BalasPadam
  5. berapa lama kumpul nie mekcah? sebulan kee? masyukk gak kita apply google ads x pernah lepas hahaha..

    siapa boss yg dapat 200 USD sehari tuu? WOW !

    BalasPadam
  6. tahniah..ajarla mekcah cane nk dpt google adsense tu...

    BalasPadam
  7. Wah.. bestnya! nak dekat RM600! Tahniah! :D :D

    BalasPadam
  8. tahniah nis!!! nik pun dok tunggu bayaran pertama adsense.. excited giler dia. hehehe

    BalasPadam
  9. Tahniah! Saya bertahun guna tapi x pandai naik. Hahaha... X tau macamana nak naikkan $ tu. :D

    BalasPadam
  10. Hebat. Berapa lama agaknya dari mula pakai untuk sampai ke first payout adsense ni? Jemput ke blog saya kalau sudi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. lama jugak. kena banyak bersabar. :')

      Padam
  11. Sedikit perkongsian.....untuk paymen google adsense baik guna western union...takde caj pengeluaran...boleh cash kat bank di malaysia..
    saya cash out google adsense kat bank rakyat je...:)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...