Tips Make Up Ala Korea

Hello Cinta.

Alhamdulillah, raya pun dah berlalu so sekarang fokus untuk blog kesayangan pula. tiba-tiba semangat menulis dah kembali lagi-lagi bila bercakap tentang make up. wanita.... memang ada yang minat giler dengan make up. okay macam mek cah memang suka make up tapi tak suka yang terlalu tebal dan pastinya nak kelihatan simple je. kita tengok selebriti korea memang nampak natural kan diorang make up. Ni gara-gara terpengaruh dengan drama korea. Tskkkk cantik sangat!. T.T




Style make up atau solekan ala Korea merupakan ikutan rata-rata wanita di Malaysia. Solekan yang mudah dan ringkas ini amat sesuai untuk wanita yang sibuk dan ingin kelihatan cantik secara semulajadi. Jadi, bagi anda yang ingin keihatan menarik tanpa perlu bersolek tebal, ikuti panduan mengenakan make up ala korea seperti yang dinyatakan berikut;

1. Simple touch

Perlu diingatkan bahawa make up atau solekan ala Korea merupakan style solekan yang ringkas dan nipis. 

2. BB Cream


BB Cream merupakan ‘tool’ atau keperluan yang terpenting sekali. Ia berfungsi untuk menutupi segala masalah pada kulit muka anda dan memberikan tona yang sekata. BB Cream juga menjadikan wajah anda kelihatan ‘glowing’. 

3. Eyeliner coklat


Seterusnya adalah penggunaan eyeliner berwarna coklat untuk penampilan yang lebih natural atau semulajadi. 

4. Fake eyelashes


Selain itu, style make up ala korea juga tidak menggunakan sebarang eyeshadow atau pembayang mata sebaliknya, cukup dengan penggunaan fake eyelashes.

5. Lipstick

Akhir sekali, pemakaian lipstick dengan teknik gradient lips atau two tone lips yang cukup popular. Wanita-wanita korea biasanya memilih warna-warna seperti pink dan peach untuk memiliki bentuk bibir yang mungil! 


Ingin kelihatan seperti artis Korea kegemaran anda? Ikuti panduan ini dan dapatkan segala keperluan make up anda di ZALORA Malaysia hari ini juga! ZALORA menawarkan koleksi produk kosmetik tempatan dan antarabangsa yang terbaik dengan harga yang amat berpatutan.

Papaii.

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

30 ulasan:

  1. macam mana eh nak pakai tudung macam kak hazanis ?
    ada tutorial tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala xpandai nak buat tutorial awak.:(

      Padam
  2. mekcah mekap gane-gane pun maintain lawa comel gojes meletup doh... hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ngayimmm siyapppppp deh..ambakkkkk diooo. T.T

      Padam
  3. dah mcm korea dh dy..heheeh.. Cun!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iskkk yg komen entry ni apa kurangnya. :)

      Padam
    2. Iskkk yg komen entry ni apa kurangnya. :)

      Padam
  4. Merohh nye bibir mek cah weyyy ><

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum anis, lawanya dia.. macam patung je.. hehehe selamat hari raya aidilfitri anis. maaf zahir dan batin ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam. hehe selamat hari raya maafzahir dan batin.;)

      Padam
  6. Thanks for the tips Hanis.. Akak pun klu makeup simple je skg.. Eyeshadow & blusher mmg x pakai.. Just pakai eyeliner & eyebrow liner kaler brown je.. Pastu just apply lipstik collagen.. Tp x nmpk korea pun sbb kulit tak bape nak cerah.. Herhuuu...
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  7. Comell je..
    mekap simple pun totap cung..

    MJ da malas nk mekap2 bgai.. huhuu teruk kan.. apa kata mek cah tlg mekapkan plak la kot2 mood nk melawa mai

    BalasPadam
  8. Hahha. Comelnya anis nii!

    BalasPadam
  9. Solehah mekap lagi simple. Just pakai bedak compact dan gincu je. Haha :D

    BalasPadam
  10. kak hazanis tak pakai mekup tetap lawa.. huaaaaaaaaaaaa jeles

    BalasPadam
  11. Wow, memang nampak korea lah! Di tambah pula dengan tudung.. Subhanallah..

    BalasPadam
  12. cantiknyaaaaa ((=

    Salam perkenalan ^__^
    http://inikisahaku-hairani.blogspot.com/

    BalasPadam
  13. Hye dik,if ade nk letgo prelove bawal.laju2 contact me ye mazue_d@hotmail.com

    BalasPadam
  14. dulu tak ske mekap . tapi sejak 2 menjak ni suka pulak nak bermekap . hehe

    BalasPadam
  15. comeiii....
    salam perkenalan :)

    BalasPadam
  16. wow, nice sharing!! semoga bermanfaat entry ni kepada semua... =D
    Jemput singgah blogwalking blog saya http://ariescape.blogspot.com/

    BalasPadam
  17. pinknya bibir mereka semua nih. hehe

    BalasPadam
  18. wah terlihat lebih cantik ya..
    moga artikelnya juga bermanfaat untuk orang lain ya...
    oya kalau untuk trend kaos kaki wanita muslimah saat ini seperti apa ya..
    kalao ada yang tau bagi infonya ya...

    BalasPadam
  19. tipsnya keren
    terimakasih ya telah mau berbagi dengan kami..
    untuk tren kaos kaki muslimah saat ini yaitu motif hena yang membuat penmpilan wanita lebih cantik ...:)
    salam sukses

    BalasPadam
  20. cam muka emma maembong lak. comel

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...