KELANTAN PHOTO CHALLENGE 2014


Cabaran Foto Kelantan 2014, 
Hadiah wang tunai lebih RM12,000.00 mesti dimenangi,!!
Penyertaan terbuka kepada semua.


Kategori : Human Intrest dan landscape
Tema Pertandingan : Seni disanjung, Budaya dikendong, Syariat dijunjung.
Anjuran : Kerajaan Negeri Kelantan 
EXCO Yang Bertanggungjawab : YB Dato' Mej (B) Md Anizam b. Abd. Rahman,
(Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Pelancongan dan Warisan,
Urusetia : Pusat Penerangan Pelancongan Negeri Kelantan,
Tarikh Penyerahan Foto : bermula sekarang sehingga 25 Julai 2014


Rujuk Syarat dan peraturan (Lampiran/DISINI)
  • Hanya Gambar yang dirakam dinegeri KELANTAN sahaja, Disepanjang tahun 2013 hingga 2014.
  • TIADA YURAN penyertaan yang dikenakan.
  • TIADA HAD penyertaan.
  • TIDAK DIBENARKAN ada WATERMARK pada gambar yang dikirim menerusi email,

Email kepada :
photohunt@kelantan.gov.my
photohunt@gmail.com

TARIKH TUTUP 25 JULAI 2014
JAM 12.00 TENGAHARI waktu Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.

OBJEKTIF

  1. Berusaha memberikan publisiti kepada masyarakat luar mengenai usaha murni Kerajaan Negeri Kelantan di dalam tanggung jawab membangunkan sebuah negeri dari kacamata kebudayaan dan kesenian Islam. 
  2. Berusaha menghimpunkan dan mendokumentasi catatan sejarah melalui rakaman foto-foto yang terbaik. 
  3. Berusaha mendedah kepada masyarakat dalam dan luar negara mengenai Kelantan, sebagai destinasi Pelancongan popular dengan Negeri Cantik, Budaya Menarik.

kepada rakan-rakan yang berminat dengan dunia photography dan bergelar photographer boleh lah cuba mencuba nasib dengan Cabaran Foto Kelantan 2014. Mana tahu ada rezeki memenangi hadiah wang tunai yang dijanjikan di samping memberi sokongan kepada kerajaan negeri Kelantan dalam mempromosikan negeri Kelantan kepada negeri luar. Ini kerana Kelantan mempunyai keunikan dan daya tarikan yang tersendiri. Peace. (^.^)//

P/S: Mek cah sayeyy ko negeri kelahiran sdiri. tempat sokmo gih derak ialah Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan, Kota Baru , sedak lajop okay.Kalu ado nikon bulih join doh tapi apo kea dayo tok reti bab editing. lolzzz pahtu tolong support saeng-saeng hok nok join jelar. 

selamat blakooo. krik! 



--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

12 ulasan:

  1. Macam best je ,, tapi ekin dokk Selangor

    BalasPadam
  2. wahhhh..napok gayonye kene balik klate la kawe..huhu
    tenkiu..tenkiu cik anis for da info :)

    BalasPadam
  3. mek cah kan ade oppo. pakai oppo jela ambek gambo wkwkwkkk

    BalasPadam
  4. ASSALAM..
    SY FLLW SINI
    nak bloglist pcuma tak? jom terjah http://akusijebat.blogspot.com/2014/06/anda-komenbloglist-untuk-anda-amacam.html

    BalasPadam
  5. bestnya tp tak dok kelantan..sayangnya..baru nk join. hihi

    BalasPadam
  6. sdap jgop dehh kalu bulehh makeyy nasi ulam cikgu nihh... lamo xmakeyy.. heheeee~
    http://jazmiimukhtarr.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. Bley nk try nasib niee..miahahhahaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba lah. untung ada DSLR. wuwuwu

      Padam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...