Koleksi SMS Ucapan Selamat Hari Raya 2013

Assalamualaikum cinta.



Alhamdulillah, cuma tinggal berapa hari lagi umat islam di seluruh dunia bakal meraikan Aidilfitri yang mulia. terasa sedih pula untuk meninggalkan bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini. Namun persediaan menyambut Adilfitri tidak di lupa dari segi biskut raya [ENTRI] , baju raya [ENTRI] , tudung raya [ENTRI] , dan bla bla. heee so zaman hantar kad raya dah berlalu, sekarang dalam dunia teknologi maka ramai menjadikan SMS sebagai platform untuk memberikan ucapan selamat hari raya kepada kawan-kawan dan kenalan mereka. ianya mudah dan cepat. Mungkin antara ucapan ini yang sesuai diberikan kepada sahabat korang. ucapan selamat hari raya dari hazanis. Takut terlambat dan tak sempat update blog. mihmih. Salam aidilfitri. *perkara paling best di SINI. Nak menangis pun ada. :'(






Ketupat pulut di atas para,
Hendak direbus di tepi perigi,
SMS dihantar pengganti kad raya,
Tanda ingatan tak luput di hati.
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Mohon maaf Zahir & Batin. 



Mä$äk £èmäñg $àmßil bdiri, 

hèndäk makäñ di Aidifitri,nàk häñtär käd räyä posmén däh cuti, 

SMS sahäjä dapat ku bèri. 

Bùkän lùpä trädi$ì täpì ìkùt tèknøløgi térkiñi yangg ädæ d ùjùñg järi. 
SELÄMÄT HÄRI RÄYÄ ÄIDI£FITRI MAÄF ZÄHIR BÄTiÑ….. 

“Biar hati sejernih air, jgn pula dipenuhi lumpur, kalau salah saya belum berakhir, diharap diampun dgn rasa bersyukur”.”Jika budi dipenuhi ikhlas, jgn ia disulam tuba, jika ada salah yg belum dibalas, harap diampun di hariraya”. “Biar amarah disunting senyum, ibarat pekerti disulam kasih, diharap dihalal makan dan minum, ibarat rezki yg tidak disisih”. SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN. 

Ramadhan telah kita tinggalkan, 
hampir menjelma syawal mulia. 
Aidilfitri berbahang gembira, 
di sambut dengan rasa suka. 
Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, 
maaf zahir dan batin 

Tiba kita di musim perayaan,
Ramai juga yang shopping sakan.
Salam lebaran daku ucapkan,
Di hari raya saling bermaafan.
Salam aidilfitri, maaf zahir dan batin. 

Di Aidil Fitri Mulia, 
Maaf Dipinta andainya TERkasar Bahasa TERsilap bicara TERmarah yg x kena TERtanya yg x tentu hala TERsasul yg x sengaja TERpukul kat mana2 TERpinjam harta benda TERmoody x semena2 TERumpat bila2 & macam2 lg yg TERsalah & TERsilap. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI 

Ada ketikanya…
MATA silap memandang,
TELINGA slh mndengar,
LIDAH trlnjur brkata,
FIKIRAN khilaf mnafsir,
& HATI silap mnduga.
Mohon maaf atas segalanya,
Salam AidilFitri. 

Sepuluh jari tersusun rapi, 
Bunga melati pengharum hati, 
SMS dikirim pengganti diri, 
Memohon maaf setulus hati, 
Mohon Maaf Zahir Dan Batin. 

Malam-malam lihat lampu jalan,
tengok-tengok hantu raya,
hati-hati diatas jalan,
supaya selamat pulang beraya. 


jambangan indah lagi berseri, 
menjadi hiasan di aidil fitri, 
sms ku kirimkan pengganti diri, 
tanda ingatan tak lupa dihati 

bulan ramadhan bulan yang mulia,
di sambut dengan hati yang gembira,
kini syawal semakin menjelma,
tangan ku hulurkan maaf dipinta…

Cincin disarung hati berdebar 
Jarinan lembut wajah terhias 
Ramadan disambut penuh sabar 
Aidilfitri disambut dengan meriah 

Buah pauh ditengah bendang
Jadi dagangan ditengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita 

Sungguh rendang pohon rumbia 
Tempat persinggahan sianak kera 
Ketupat rendang sudah tersedia 
Jemputlah semua menjamu selera 


Nak Koleksi SMS Ucapan Selamat Hari Raya yang lebih banyak pilihan boleh terjah entri ini "Koleksi SMS Ucapan Hari Raya". 
Thanks for reading.xoxo


30 ulasan:

  1. Slmat hari raya in advanve mek cah..

    BalasPadam
  2. nak bunga gak la.. haha. selamat hari raya tuan tanah! heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat hari raya fatin.:-)

      Padam
    2. cinta hazanis.. dh lama tggu awak follow sayer. heee

      Padam
  3. Terima ksih for sharing, nanti nk dekat raya, boleh amik text kt sini.

    BalasPadam
  4. Menyampah pulak tengok tulisan yg ada bentuk2 tu :p

    BalasPadam
  5. .i. .i.
    * l.l _£_ l.l *
    .l.l_(“”””‘)_l.l.
    :l.:.:.:.:.:i:.:.:.:.:.l:
    HiDP iNi iNDH JKa SGÄLÄNya KRN
    , w ,
    c(_)_)I
    slm aidilfitri.Smg lbrn ini dlmphi rhmt n hdyhNya.maaf zahir n batin.

    BalasPadam
  6. .i. .i.
    * l.l _£_ l.l *
    .l.l_(“”””‘)_l.l.
    :l.:.:.:.:.:i:.:.:.:.:.l:
    HiDP iNi iNDH JKa SGÄLÄNya KRN
    , w ,
    c(_)_)I
    slm aidilfitri.Smg lbrn ini dlmphi rhmt n hdyhNya.maaf zahir n batin.
    drpd Hisyamuddin Ghazali sekeluarga :)

    BalasPadam
  7. terima kasih.

    BalasPadam
  8. Selamat hari raya si hazanis cantik.. ena suka tengok hazanis.. hehehe

    cantik sangat gambar raya tu

    BalasPadam
  9. ni smua cikpalk orang punya . huhu . xd yg lain dah ke

    BalasPadam
  10. ni ciplak orang lain punya . huhuhu . xidea dh ke .

    BalasPadam
    Balasan
    1. ciplak ber kreditt to original. haaaa ok apa. naikkan traffic blog org tu. lolzzzz

      Padam
  11. Ewahh..
    Salam Aidilfitri...
    Thanks for sharing :)

    BalasPadam
  12. selamat hari raya aidilfitri mekcah.. maaf zahir dan batin :)

    BalasPadam
  13. Amboi kemain banyak gila koleksi pantun. Btw, Selamat Hari Raya sis :)

    BalasPadam
  14. Anak ayam pasang pelita,
    Kucing ketawa bagai nak gila,
    Ayam dgn kucing tu takda kena mengena, Saja nk ucp 'Slmt Hari Raya'
    Sup peq0t ,
    Sup tulang ,
    Dalam d0k seb0t ,
    Raya menjelang .
    Di pagi Syawal muka berseri,
    Selamat Hari Raya Aidilfitri.

    BalasPadam
  15. selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin kepada seluruh muslimin & muslimat....

    BalasPadam
  16. Ramadan pergi syawal berganti,
    Kini tiba raya dinanti,
    Tetamu datang silih berganti,
    Layanan mesra senang dihati.


    BalasPadam
  17. Salam lebaran,
    Ampun dan maaf andai ada salah silap :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿