Biskut Raya 2012

Assalamualaikum L.O.V.E..:)

Lelaki mesti tak baca entri ini..hanya tahu makan je kan??buat nya tidak....Lolzz Semua dah mula busy, kan dah nak raya mana tak nya duk goyang kaki kat rumah je..semangat nak raya harus lah buat persiapan kan...macam mek cah tugas sebagai anak dara ewah!, anak dara gituw..Opsss tugas mek cah adalah buat biskut raya..hoho memang setiap kali raya mek cah yang buat tanpa bantuan siapa-siapa pun...Mak sibuk dengan mengasuh sepupu mek cah, memasak dan merebut pahala di bulan ramadhan lai..hehe jadi tugas buat biskut mek cah yang ambik alih....Kebiasaannya mula buat biskut raya masa 7 hari sebelum nak raya...jadi masa tu lah mek cah mula buat..buat awal-awal takut habis lak kan..

Ini lah biskut pilihan mek cah tahun ini....Alhamdulillah setakaat ni resepi yang mek cah ambil dari pak cik Google smeuanya boleh dipercayai....kira lulus dah biskut yang mek cah buat tu..*Angkat bakul sendiri*..Lolzzz

Biskut Suji Kristal *kegemaran Mek cah*


Biskut tart nenas gulung *kegemaran Mek cah*


Biskut mini donut *kegemaran abang Mek cah*


Biskut kacang tanah *kegemaran abah Mek cah*..:)


Popia nestum madu *kegemaran Mak Mek cah*..:)


Biskut Almond london *kegemaran kakak Mek cah*


Itu sahaja yang mek cah boleh tunjuk..semua picha mek cah cilok dari Google kesayangan...hewhew mana tak sayang semua resepi mek cah rembat dari Google..ianya banyak membantu.,ewah! dan tak semua tu mek cah dah buat...semuanya nampak menyelerakan!!..yang dah buat hanya Biskut mini donut, Biskut tart nenas gulung, popia nestum madu dan biskut Nestum rangup...kalau nak cuba search lah resepi di google..hehe itu sahaja, selamat berpuasa dan selamat hari raya..eh eh saja bagi ucapan raya awal sebab takut tak sempat..:'(

Thanks for reading..

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

25 ulasan:

  1. sedap terr napok.dop pandai buat biskut.kalo agar2 senang jah..hahah..nak senang lagi beli kedai.

    BalasPadam
  2. sapa cakap?? saya baca la entri ni..hehehe

    BalasPadam
  3. @Nick Nashram
    aah nak senang beli..tapi xterasa la mood raya tuh..huhu

    BalasPadam
  4. namoak menarik laaa...mesti sedap...rumah kita kuih raye dah bahis..lhihihi

    BalasPadam
  5. selamat membuat kuih raya! heheh

    BalasPadam
  6. makkkkk sedapnyaaa.hehe
    kite bru nak start buat kuih raya :D

    BalasPadam
  7. Tart nenas gulung.
    *telan air liur*

    BalasPadam
  8. wahh byknye kuih raye, smua sdap2 belaka :)

    BalasPadam
  9. pandai kak wat biskut raya....sero nak wat etek...

    BalasPadam
  10. OMG, everyone dah started to upload gambar kuih raya.. so jealous here, ^__^

    BalasPadam
  11. http://sitinurathirahbahrum.blogspot.com/

    BalasPadam
  12. mohon almat.. nk g raya ni.. hehehehe

    BalasPadam
  13. wah!

    rajinnya nisa buat kuih! :D

    selamat hari raya tau :)

    BalasPadam
  14. dlm banyak2 fifi suka popia nestum. ingat nk buat sndiri gak yg tu.. hehe.

    BalasPadam
  15. selamat hari rya akak cntik ^_^
    kuih on berseri2 cm akak..
    tu blom rse ag..klau da rse, xtau lah macam mne reaksinya..hohoho ^_^

    BalasPadam
  16. rajinnye mek cah buat kuih raya..byk jenis pulak tuu..mesti sedapp! hehe :)

    BalasPadam
  17. waaaa sedapnya kuih rayaaa :)

    BalasPadam
  18. sedapnya.. mek cah bukak la order. saya nak sebekasss je. hehe

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...