Rasa letih dan bersalah


Asssalamualaikum dan salam jumaat buat semua.♥ 

Letih, rasa tak cukup tidur, rasa bersalah giler-giler dengan rakan blogger, stalker dan mengenali diri ini. Minggu ini merupakan minggu yang sibuk, walaupun dah habis belajar tetapi tetap rasa sibuk bila perlu menjalankan tugas sebagai seorang anak dan adik yang baik dan bertanggungjawab. so minggu ni merupakan minggu jadi anak yang baik bila dah 2 hari berturut-turut terpaksa temankan dan jadi driver mak ke Pasar borong. mihmih.♥  

sebagai seorang adik yang penuh rasa tanggungjawab maka sentiasa menemani kakak kesayangan yang sarat mengandung dan bakal melahirkan anak "Alhamdulillah, bakal bergelar Mok Cik!". memandangkan suaminya berada jauh di Kota Kinabalu. terjah entri ini kalau sudi "Malam akad nikah....Alhamdulillah, akhirnya menjadi milik Nur Adli". Insyaallah akan ALLAH permudahkan urusan dan selamatkan lah kakak dan bayi dalam kandungan tersebut. semalam kecoh satu rumah bila kakak tiba-tiba rasa sakit dalam pukul 3.30 pagi macam tu. terpaksa bawa kakak ke hospital takut masanya telah tiba untuk melahirkan anak. sekarang detik menunggu saat baby dilahirkan.♥ 


sebagai seorang fresh graduate maka perlu bertungkus lumus mencari kerja supaya cepat kawin. lolz .walaupun dah mention dekat entri ini "muka macam ni layak ke bekerja" akhirnya jawatan tu terlepas kat orang lain disebabkan mek cah terlambat. so kena cuba apply kerja lain.=.='


Yang terakhir sekali, rasa bersalah sangat-sangat dan do'oh do'oh dengan sahabat blogger, facebook, twitter kerana tidak sempat membalas komen, like, blogwalking, tweet tweet dan seangkatan dengannnya. memang rindu nak aktif seperti biasa. Aaaaah! maafkan mek cah, diharap walaupun mek cah tak update blog seperti selalu , korang masih sudi ke blog ini. *Ayat sedih*. sampai masa akan mek cah terjah balik blog korang. Janji ditepati. Eceh! maafkan dahku. 

semoga semua yang berlaku ada hikmah dan ganjarannya. Thanks for reading.♥


35 ulasan:

  1. Balasan
    1. Target nk cepat..tp kena keje dulu .hehe.:-)

      Padam
  2. Itulah kehidupan, pasti rakan2 blogger boleh memahami, krn kita semua sama. Pengurusan masa perlu diutamakan.

    Time is the school in which we learn, time is the fire in which we burn.
    ~ Delmore Schwartz

    Hootoh Tudia baru aje baca Keji Berahi Buruk Maksyuk | Puisi Malaysia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ah kan Semua blogger punya komitmen masing2.kelas Kato2 demo .:-)

      Padam
  3. pasni jd babysitter plak kn mek cah :)

    BalasPadam
  4. Apply je sampai dapat,doa,pastu tawakal
    klu kjer jauh2 skit pun boleh,tpi mintak restu family dlu..ok!!

    hah! dah komen da..kang bunga tu bgi byk2 skit sbb nak bgi kat smeone..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq2 atas nasihat 2.nak bunga apa? Byk bunga ni.huhuu

      Padam
    2. haha..bunga citra lestari..hehe...
      bgi je bunga ape2..janji fresh

      Padam
  5. jaga molep deh baby tu,hikkkk ....awopppp,cepat2 cari kijo,nok tgk awop kawen,kikikikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah. tgh mencari la ni awop.:P

      Padam
  6. mek cah..boleh tujuk macam mana mek cah pakai tudung macam gambar mek cah pakai tudung pink.

    BalasPadam
  7. tak po kak..phm doh....dey grade gak, cbuk dgn kijo umah pulak..key nak nikoh cepat...haaaa nak nikoh tu, jgn lupa jemput deh....

    BalasPadam
  8. tak ur time okay si gadis yang comel.... hehe tahniah sebab bakal nak jadi makcik.. hikhik syoknyaa dapat anak buah baru... huuuuuu

    BalasPadam
  9. semoga cepat dpt kerja dan boleh melunaskan niat2 yang terpendam tu

    :)

    BalasPadam
  10. Tahniah dah jadi aunty, mesti best kan. Huhu fie kalau nak dapat anak sedara fie yang kena kahwin dulu

    BalasPadam
  11. Gambar Mek Cah slh fokus pulak.

    Apa kata keje sebagai full-time blogger? :p

    BalasPadam
  12. congratz.....
    welcome to the work world. best of luck k.

    BalasPadam
  13. All da best.. Smoga success slalu..

    Aku ada bwat katun utk u..
    Tapi mcm tak berapa okey..hihi
    Cinta Hazanis Vector Illustration

    BalasPadam
  14. Laa, awat awak lambat submit keje yang awak dapat tu. rugi la cmni...

    BalasPadam
  15. awak,sy jumpa kt fb ad org pakai pic awk

    BalasPadam
  16. biasalah first week cuti memang busy. heee

    BalasPadam
  17. waaa... bakal jadi makcik. senorok!
    semoga sumenye baik2 saje, insyaAllah

    BalasPadam
  18. takyah keja. kahwin terus. habis cerita. hehe

    BalasPadam
  19. letih kena rehat... bersalah kena mintak maaf...

    BalasPadam
  20. tudiiiiaa..dah jd makcik..ehhe...selamat mek cah...ehhee...xpa..kami still jalan2 hntr cupcake skat blog mekcah.:D

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...