Alhamdulillah, bakal bergelar Mok Cik!



Assalamualaikum L.O.V.E...:)

Senyum sampai ketelinga gara-gara gembira bila mendapat khabar yang kakak kesayangan bakal bergelar ibu..al-kisah, beep!!..ada mesej masuk ' salam sah...mu nak bulih anak sedaro doh...he3'.....Ya ALLAH menitis air mata mek cah bila baca mesej tu...betapa gembiranya nak dapat anak buah....betapa besar pemberianmu kepada keluargaku....selama ini mek cah hanya dapat pegang baby yang mak mek cah mengasuh tapi insyaALLAH pada masa akan datang mek cah dapat merasai mendukung anak buah sendiri....Akhirnya mek cah bakal bergelar mok cik...bhahahaha..=_="


so tahniah buat kakak mek cah kerana akan bergelar ibu.....dan ucapan tahniah jugak untuk abang ipar kerana bakal bergelar bapa...hoho masih ingat lagikah perkahwinan mereka "Malam akad nikah....Alhamdulillah, akhirnya menjadi milik Nur Adli.."..masa tu mek cah menjadi pengapit yang tersepit "Kisah pengapit yang tersepit"...sungguh sedisss kerana banyak tanggungjawab yang terpaksa di pikul ketika majlis berlangsung..Jadi tetiba rasa 'bilakah turn mek cah untuk merasainya'..Perghhh lambat lagi kot..Hummm tapi tak pe, dapat pegang anak buah sendiri pun jadi lah...T__T

tak sabar rasanya nak dapat anak buah ..tak kisah la dapat baby laki ke perempuan janji  lahir dengan selamatnya dan sihat tubuh badan..Amin~~ so nak belikan baju, nak itu ini dan itu ini..Oh banyak benda yang mek cah dah plan bila kakak mek cah melahirkan anak nanti.......itu rahsia..:P

Doa Nabi Ibrahim a.s (Surah Shaffat: Ayat 100) 
Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku anak yang terhitung dari orang-orang yang soleh!
Amin..thanks for reading..=)

p/s::Bakal menjadi Mok cik terMUDO..bhahaha..

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

29 ulasan:

  1. bestnye dia.. dni lak menghitung hari detik demi detik nak menimang anak sendiri hehe

    BalasPadam
  2. tahniah mek cah, nk dpt ank buah... :)

    BalasPadam
  3. wauu..thinah bakal mok cik!=D

    BalasPadam
  4. Bestnye nti dpt anak sdare..hihi
    Nok jdi mok cik jgok..;)

    BalasPadam
  5. wahhhhhhhhh,mekcah nak buleh anak buah dahhhh,tahniah jugak deh :D

    BalasPadam
  6. @Ardini Humaira
    akak dini lg untung..dapat timang ank sendiri..:P

    BalasPadam
  7. @Hazwani Harun
    Blh nak jd mok cik...mehnak panggil MOK CIK...hehe..:P

    BalasPadam
  8. @onie
    terimo kasih mokcik ONIE...kehkeh

    BalasPadam
  9. wah.. tahniah ye awak... tapi saya tk dapat tangkap la maksud bulih tu. apa maksudnya tu ye?

    BalasPadam
  10. @Boni Kacak
    bulih tu maksudnya boleh ataupun dapat la awak..:)

    BalasPadam
  11. TAHNIAH NISSSSSSS
    bakal jd mok cik

    BalasPadam
  12. tahniah...
    semoga menjadi mokcik yang berjaya..
    hehehehe..

    BalasPadam
  13. wa..tahniah..bakal mok cik nii..:D

    BalasPadam
  14. alhamdulillah.. congrats =)
    kalau dpt anak sendiri mesti lg best =)

    BalasPadam
  15. Wowwww alhamdulilah. Tahniah kakak cantik! Hmm nanti anak buah nak panggil kak apa ni hehe?

    BalasPadam
  16. ehehehe..mmg best sys once dpt taw akn jd mkcik...cm nuru dlu ahh...mlompat tp jln..nseb bek xkne lngr ehhehehe...
    papepon congrate :)

    BalasPadam
  17. @azalia hjsalleh
    klu nk dpt ank sendri itu lmbt lagi..sob sob

    BalasPadam
  18. @Hak Milik Saya
    mesti ank buah pnggil mok cik sah..hehe

    BalasPadam
  19. @NURUASHIA
    hehe tu la kan...mek cah nasib baek xjtuh katil...hehe happy sgt..:)

    BalasPadam
  20. lepas ni panggil awok mok cik je lah kan hhaha kita dah lama jadi mok cik wok

    BalasPadam
  21. layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

    hamper barangan bayi pada harga berpatutan untuk bakal anak buah tu

    maaf tumpang iklan

    (alat senaman untuk kempiskan perut/ kurus pun ada..kembali kurus slps besalin nti)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...