Peluang bersama Dara.com

Assalamualaikum cinta.

Kalau dulu selalu je berangan menjadi salah seorang gadis yang menghiasi ruangan dara.com. ini semua poyo kan! bukan berangan nak jadi doktor tapi berangan nak jadi gadis dara.com. Majalah fesyen yang cute miut menjadi kegilaan remaja sekarang ni. begitu juga dengan mek cah walaupun usia dan menjangkau 24 tahun di entri ini "Doaku di usia 23 tahun. Amin". hoho masih berlagak gadis remaja. mihmih mungkin selepas ini bertukar kepada majalah NUR pulak kan. Teringat kenangan ini "Aku masih Dara VS Dara.Com". =.='

Nak dijadikan cerita, mek cah dan miera ke testshoot dara.com di karangkraf, shah alam. Maklumlah belajar di Shah Alam harus lah ambil kesempatan ini. Masa tu tak fikir panjang. rasanya dari bulan 10 tahun lepas lagi. dah lama kan? Ingatkan mek cah memang di reject terus dan tak termasuk dalam senarai gadis pilihan. hoho memang tak harap pun dapat, sekadar mencuba.


telefon berdering dan nombor yang tak dikenali diangkat , mulanya teruja ingatkan nombor yang nak offer kerja ke apa tapi rupanya dari Kak Liza,karangkraf. Owh okay, masa tu tak terfikir pun ada berita ni. bertarikah 13.2.13 akak liza call dan beritahu berita tu dan tarikh untuk shoot gadis tutorial tudung ialah 15.2.13. nampak sangat rushing disitu. so makanya masa tu memang tak boleh bagi keputusan.

selepas berbincang dengan mak dan kakak, katanya ikut suka hati. tapi berbaloii ke? okay, nampaknya mereka tak menyokong mek cah gara-gara terpaksa ke shah alam semata-mata untuk shoot dara.com. *kalau masih di shah alam dengan lajunya mek cah pergi, hehe*


kesimpulannya, peluang terpaksa dilepaskan walaupun itu merupakan mimpi mek cah selama ni. lolzzz , insyaallah ada lagi rezeki lain yang Allah akan bagi. tunggu dan lihat je. sekarang fokus berniaga kecil-kecilan dan mencari kerja yang sesuai je. kalau sudi jom shopping disini dengan harga yang murah "Fesyen jubah terkini hanya RM79 termasuk postage". Alhamdulillah, baju kurung peplum di entri ini "Baju kurung peplum dari blog hazanis" mendapat sambutan. Lebih seroNokk terjah SINI.

Thanks for reading.




--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

37 ulasan:

  1. takpe la awop..... ado lagi tu satu hari...... go mek cah go :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpola awop. tu bukey dunia saya kot. hehe.:)

      Padam
  2. Rezeki ada di mana-mana...mek cah mmg comel!^_^

    BalasPadam
  3. insyaAllah...akn datang rezeki lain tuk photoshoot, maybe boleh jadi cover majalah dara n nur :D

    BalasPadam
  4. takpe sayang. rezeki Allah tu luas. kadang-kadang apa yang kita mahukan belum tentu yang terbaik untuk kita. mungkina ada lagi yang lebih lebih lebih bagus menanti awak di luar sana!

    BalasPadam
  5. wahh..untung la tuan punya badan..lepas ni saing2 fatin liyana ler..bgus2 moga usaha mu berterusan..chill

    BalasPadam
  6. alahaiiiii. xpelaaaaa mekcah. ade lg pluang len lepas ni. insyaallah =) org comey mcm mekcah ni mmg org tercari2. ngeee >.<

    BalasPadam
  7. ala, sayang..xpe lps ni cuba lg yea..:)

    BalasPadam
  8. xpe mekcah, ade rezeki nanti.. betul jugak kata mak tu, berbaloi ke? .. next time mybe rezeki lebih besar..kan? :)

    BalasPadam
  9. tahniah! peluang tu dik..boleh kembangkan lagi bakat yang ada untuk peluang lain pula pasni. mana tahu tak? :)

    BalasPadam
  10. alaa..jangan sedih2 ye..takpe..mungkin lepas nih ade 'durian runtuh' yang menanti..insha allah..

    BalasPadam
  11. Xp mek cahhh. Rezeki ada d mana2. IAllah. Next peluang ada nanti. :)

    BalasPadam
  12. lps ni mesti dpt peluang lg punya
    cayoook nis

    BalasPadam
  13. Semoga allah memberikan rezeki yang melimpah ruah buat mek cah :)

    BalasPadam
  14. xpe rezeki tu kalo ade x ke mana...

    *wahh da jdi bisness women... gambate!!!

    BalasPadam
  15. salam...
    untungnya...
    hehehe

    BalasPadam
  16. insyaAllah rezeki ada di mana2.. yg penting usaha..hehe.. syngnya mek cah tak shoot ngan dara.com..

    BalasPadam
  17. hoho.. xpe mekcah.. lepas ni mungkin majalah lain pulok? kan?? heee..

    BalasPadam
  18. sabar ye akak.. walaupun ekyn rasa mcm rugi.. tp rezeki Allah xterduga.. insyaAllah bnyk lg rezeki kt tempat lain :)
    gud luck for your bisness, *klu ade duet da lame ekyn beli baju akak jual tu* sobs (T_T)

    BalasPadam
  19. tak apalah.. bukan rezeki awklah nmpknya..insyaAllah, peluang mcm tu pasti akan dtg lagi.. ;)

    BalasPadam
  20. wah boleh masuk majalah tu...buat impian nak majalah lain pulak manatau doa ramai-ramai hehe..go mekcah! :)

    BalasPadam
  21. insyaallah pasti de rzeki lain yg ngah tggu mek cah..

    BalasPadam
  22. its okay la , next year cuba lagi :D

    BalasPadam
  23. wah, untunglah. bakal masuk majalah la hazanis ye. :)
    tahniah.

    BalasPadam
  24. prnah trlintas kt fkiran mek cah jdi cover utk majalah. x pe,insyaallah rezeki dtg lgi lps ni ;D

    BalasPadam
  25. tak pe. ade rezeki lain nnt tu.

    BalasPadam
  26. salam..
    kite tag awak, join eih :)

    http://akusukaduapuluhsatu.blogspot.com/2013/02/1st-ga-by-nyna-barbie-giveaway.html

    BalasPadam
  27. cuba lagi cuba lagi cuba lagi..
    jgn putus asa..Go baby Go !!
    hehe

    BalasPadam
  28. xapa, insyaallah ada rezeki tu nanti .. :)

    BalasPadam
  29. hihi.sayangnye.tapi xpe.insyallah nanti Allah gantikan lg dgn yg peluang yg lebih bermakna.. :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...