Kad jemputan perkahwinan dah siap!

Assalamualaikum cinta.♥

Tahun baru, semangat pun baru. terus hati ini berkobar-kobar untuk teruskan sisa-sisa hidup ini dengan orang yang tersayang. ehem! orang yang tersayang haruslah kedua ibu-bapa mek cah dan adik beradik sendiri.




sekarang untuk fokus untuk kad jemputan perkahwinan. tajuk dia memang gimik sikit *macam mek cah nak kawin. kuikui* tapi jangan terkejut kerana bukan pemilik blog ini nak kawin ke apa. cuma perkongsian design kad jemputan perkahwinan yang cute dimata mek cah. Lagipun boleh dah untuk ushar Kad jemputan perkahwinan ni. Ahakss tak salah kan. hehe *Ayat gedik, poyo je*!!.=)




Design yang kreatif pasti menjadi pilihan semua terutamanya pasangan pengantin yang bakal berkahwin. haruslah bijak memilih dan sesuai dengan bajet yang diperuntukkan. So bagi mek cah. kad ala-ala picha ni turut menjadi pilihan sebab nampak sangat romantikan. :) 




Yang ini pula lebih kreatif kerana disediakan kalendar untuk tarikh perkahwinan. simbol "LOVE' membuatkan sesiapa yang pandang akan jatuh hati begitu juga dengan pemilik blog ini. hehe




Yang ini nampak simple tapi menarik sangat. sesuai untuk low bajet dan suka kan benda yang simple. Yang penting setiap mata yang memandang pasti juga akan jatuh hati.


Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud :
" Datanglah menunaikan jemputan apabila kamu dijemput kepadanya "
- Daripada Abdullah Ibni Umar r.a.

Lagi terjah "Busana pengantin dan tunang" untuk cuci mata. Sekian sahaja perkongsian kad kawin yang simple, comel dan bla bla. Yang penting dalam sebuah perkahwinana ialah akad nikah, kad jemputan sebagai penyeri sahaja. Tak kira comel ke apa janji pasangan itu hidup bahagia hingga keakhir hayat. Insyaallah. ♥

Thanks for reading.
 

Nota kecil : Nak benda macam INI boleh?. Insyaallah. :P



--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

68 ulasan:

  1. ingat orang tu yang nak kawin hehehe

    BalasPadam
  2. giler comel!! tapi lambat lagi lah.. hihi..

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. kan2. rasa nk mcm ni je utk kad kawin.:)

      Padam
  4. Ingat tuan blog ni yang da nk kawin heee.. u cute gurl hehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau nk kawin awal2 lg kita bgthu awk.:P

      Padam
  5. kad kahwin yang love tu cantikkk.. siap ada kalendar lagi.. wahwah.

    BalasPadam
  6. bce tajuk entry igtkn awak yg nak kawen..hee..kawen nnt jgn lpe jmput :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe jemput boleh. awk tu datang ke x?hehe

      Padam
    2. mestilah datang.... mesti tambah lawa ble dh pkai bju penganin nnt...nk kwen nnt bgtw ea ;)heeee

      Padam
  7. eh, ingatkan awak yg nk kwin.hikss~
    sy dh fikir design kad, tapi xd jodoh lg.urmmm tolong carikan leh? :p

    BalasPadam
  8. selamat pengantin baru eheh! buat gempak eh mek cah <3

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq tq tq. nnti dtg kenduri kami erk. ahaks. :P

      Padam
  9. ingat awop doh takdi,hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe bukey sayo la awop. ore lain lah.:P

      Padam
  10. Huish buat gempak je....igt td mek cah nye kad jmputan td..tipah tertipu

    BalasPadam
  11. wewittt! blh dh tu slow2 pilih kad mana yg berkenan..hehe

    BalasPadam
  12. cantik. bleh tempah ni. hep3 ;)

    BalasPadam
  13. ok suka yg ada calendar tu, nak buat jugak lah :P

    tapi untuk tarikh penting spjg sem ni. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha ingat tarikh untuk tuttt. jgn lupa jemput kita tau. :P

      Padam
  14. cute miut lah kad nyer !! trase tak sbar nk kawin ^^ ngee ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. ngee. kalau kawin jgn lupa jemput kita.:P

      Padam
  15. cntiknyr!
    ingatkn hanis yg nk kwin...hehehe

    BalasPadam
  16. cantikkan kad kahwin skg. dulu2 pakai kertas A4 biase jer. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah dulu mcm tu. nnti sekrg pun blh. nnti mek cah buat. kes nk jimat. ekeke

      Padam
  17. bc tajuk entri, terus rasa excited! Wah, dah nak kawin ke? Tmpang gembira :P. Rupe2 nye blom la. hehe

    BalasPadam
  18. eh ingat tan blog nak kawen..
    gempak la tajuk..
    selama ni sy silent readers,,hihi
    ni baru terberani nak komen..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. owh dah terjah blog awk. hehe org klantan jugak eh.:P

      Padam
  19. buat debo je... hahaha ingat empunya blog ni nak kahwin.. ahaks.. comel2 kad tu, tapi bila difikirkan, buat yg havoc2 pun org buang juga akhirnya.. huuuuuu simple sudah

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la. buat simple sudah cuma utk org tertentu je bg yg lawo2. ihikk.:))

      Padam
  20. tunggu org tu bgi kad..bila eh dear :P

    BalasPadam
  21. Nanti kalau nak kahwin nak buat kad kahwin mcm zahiril dan shera tu
    nampak mcm masterpiece dan unik... :)
    papepun terkejut jgk ingatkan nak kahwin rupanya...haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha jgn terkejut sbb entri ni entri gedik sikit. lolz.:)

      Padam
  22. dia punyer tajuk... bikin saspension btoi....

    BalasPadam
  23. kelopak kelopak kelopak dinding dinding dinding

    eh bau nasik minyak dari blog ni lah!

    BalasPadam
  24. betul la.. ingatkan budak comel blog ni yang nak kawen... rupanya baru nak usha2 kew.. bilakah hari bahagia tu ye.. tak sabar nak tgk.. (^_^)

    BalasPadam
  25. yang last tu memang simple. rasanya ok sangat tu..

    rasanya ramai lelaki-lelaki yang agak terkejut dan kecewa bila tgk tajuk entri ni rasanya..hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe jgn terkejut sbb aura nk kawin xde lg. hakss xde apa2 pun.:)

      Padam
  26. klu akak, biar la simple..tp kiut..hehe

    BalasPadam
  27. ingat awop nak kawen... haha..kawen nanti jgn lupa ajak

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau ajak belum tentu awop datang kam. hewhew

      Padam
  28. kalau tuan punya blog nak kawen xajak pon nak pegi jugak..buat muka xmalu makan free..heheh

    BalasPadam
  29. Balasan
    1. owh jiran dtg komen. hoho padahal wat kad kawin ats kertas jah. kuikui beli cap mydin. kawin bajet. mihmih

      Padam
  30. ingatkan adik yang nak kawin..hu hu hu...tapi kad jemputan tu seyes comey2...

    BalasPadam
  31. baca tajuk mmg suspen, ingtkan td tuan nyer blog nih nyer kad jemputan heheheh... zmn skrg nih ada mcm kad, sume terpulang kt bajet je...

    BalasPadam
  32. xpa mek chah..pilih kad kahwin awal2.
    borong bnyk2 kat tesco kb pastu pilih hok mana comey..huhu

    BalasPadam
  33. kfoine kak. Mie ingat akak pnye kad kawen laa. buat suspen je. baru je nk comment ckp jgn lupe ajak Mie k. hikss :p

    BalasPadam
  34. kompom nnt kawin insya Allah tiru design2 kat atas...so comel...hihi

    BalasPadam
  35. cantiklah mek cah..:)nnt dah nk khwin boleh pos kat kita sekeping ok..:d hahah

    BalasPadam
  36. cantek semuanya..tapi mesti bajet mahal giler..

    BalasPadam
  37. fuhh......lega..ingat admin yg nak kawen..kihkihkih..

    BalasPadam
  38. my first here..

    Comel la mek cah nih.. :)

    BalasPadam
  39. amboi mek cah, dah tengok kad kahwin dah...bila nak dapat satu kad dari mekcah nie... :p

    BalasPadam
  40. wah sume cantik2,,ngtkn mekcah punye td, debar pulak tetiba rasa,hahahha

    bg saye kad biarlah simple, yg pnting senang dbaca n smpai mklumat nya

    BalasPadam
  41. takpela amik berkat ye dop...=p nanti kawen jgn lupa jemput ea...

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...