Drama Setia Hujung Nyawa di TV3

Drama setia hujung nyawa telah mengisi Slot Akasia TV3 mulai 24 Disember 2012 menggantikan drama Cinta Itu Milikku yang baru sahaja berakhir. Antara pelakon yang membintangi drama 28 episod ini ialah Nellydia Senrose, Amar Asyraf, Ryzal Jaafar, Talha Harith, Raja Ema, Zila Bakarin, Sura Sojangi, Hilal Azman dan Bea Rameshan. Drama ini merupakan adaptasi dari novel tulisan Fatin Nabila



Sinopsis Drama SETIA HUJUNG NYAWA:

Mengisahkan kehidupan Zain yang berubah sekelip mata setelah ditinggalkan kekasihnya, Sofea, seminggu sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan mereka. Demi menjaga maruah keluarga dari dicaci orang, ibu Zain iaitu Datin Adibah mengambil keputusan untuk menyatukan Zain dengan Ersalina yang merupakan anak gadis kepada rakannya, Puan Haliza.

Meskipun di pandangan mata kasar Datin Adibah pertolongan yang dihulurkan oleh Puan Haliza nampak mulia, namun hakikatnya Puan Haliza mempunyai agenda tersendiri apabila dia ingin menggunakan Zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa Ersalina yang kini sedang hamil anak luar nikah bekas kekasihnya.



Pada awal perkahwinan, amat sukar buat Zain dan Ersalina menyesuaikan diri. Tambahan pula Ersalina masih bersikap keanak-anakan manakala Zain pula seorang yang tidak penyabar. Meskipun mereka tidak tidur sekatil dan sering berselisihan faham, namun mereka akan berlagak seperti pasangan romantis di hadapan keluarga masing-masing.



Setelah dua bulan berkahwin barulah Zain dan Ersalina mencapai persefahaman dan cinta mula berputik di antara mereka berdua. Tetapi belum sempat menikmati kebahagian rumahtangga, rahsia kehamilan Ersalina terbongkar apabila dia mengalami keguguran. Zain amat kecewa dan mula melayan Ersalina seperti sampah. Maka bermulalah babak baru kesengsaraan hidup Ersalina.



Sementara itu, Datin Adibah yang tidak menyangka Ersalina tergamak menjadikan Zain sebagai pak sanggup telah menghalau Ersalina dan menghasut Zain untuk menceraikan isterinya. Malah Datin Adibah juga telah memperkenalkan Eriza kepada Zain. Adakah Zain akan terus setia pada Ersalina atau cintanya akan beralih arah pada orang baru iaitu Eriza? Apakah kesudahan bagi cinta Zain dan Ersalina?



Review: Jalan cerita yang menarik seperti benda INI lebih-lebih lagi pengarahnya ialah Rosyam Nor. Banyak pengajaran yang tersirat kita akan dapat dari drama ini. memang terbaik lah drama ni. Pelakon hebat membuatkan lebih teruja untuk menonton. *hensem hero dalam drama ni* .Lolz saksikan drama ini, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam, hanya di TV3! Penonton yang terlepas menyaksikan Setia Hujung Nyawa boleh menontonnya di www.tonton.com.my. Lagi informasi di "http://www.budiey.com/sinopsis-drama-bersiri-setia-hujung-nyawa/". selamat menonton!




--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

47 ulasan:

  1. mcm best..beli novel dia la..hahha..sbb bila dah start kuliah tak dapat nka tgok tv dah..uwaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe tgk kat tonton je awk. kolej kita pun xde tv. :)

      Padam
  2. hahaha nak tgok kt tv takut nanti dah masuk Uni tak boleh nak ikut... suruh kakak beli novel nilah, nanti boleh tumpang...

    BalasPadam
  3. rasanya cerita ni lagi best daripada cerita sebelum ni kan??cerita sebelum ni macam merapu2 je..

    BalasPadam
  4. amar asyraf tu comel jer..kiut miut =)

    BalasPadam
  5. sekarang ni cerita dia da best...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg tengah2 tu takut nk tengok. humm

      Padam
  6. best cite ni..sy dh bc novel dia..memang ari2 layan feeling la time nengok tv..hehehe..:))

    BalasPadam
  7. dah beli novel....baca novel 1st...sebab tak sanggup menunggu utk tau ending ny :) suspen :)

    BalasPadam
  8. x boleh nak ikut sbb anak tgk kartun hu3

    BalasPadam
  9. akak dh terlepas episod awal.. tgk separuh jln dah.. tp cerita ni blh thn best la..

    BalasPadam
  10. la ni semua cerita based on novel khenn? trend. hehehe

    BalasPadam
  11. x penah miss pun tngok citer niew....tp sian lah ersalina tu bila kena halau nanti hurmm

    BalasPadam
  12. laaaa..dye mengandung ke...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aahh tu kesilapan dia. tp kesian la. hum

      Padam
  13. Cerita yg sgt sweet .. Sampai boleh senyum sorang2 .. Zain tu naughty ! Hhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. mesti dah jatuh hatii kat zain kan. tersenyum2 sorang2 bila tgk part diorang. :)

      Padam
  14. nak follow citer ni sebab bbesttt !! hero heroin pun bleh tahan. memandang rupa betul kte nih.. hiks...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hakss cuci mata tengok zain. sweet sgt zain tu. :P

      Padam
  15. mcm mana pulak dye bole pregnent.. sy x baca lagi buku tu =)

    BalasPadam
  16. hhmmm... gitu tupanya jln cite dia.. mama br semalam tertengok cite nih...

    BalasPadam
  17. Best sangat cerita nie, sweet :)

    BalasPadam
  18. yobihhh.. lama jugak tak layan drama jam 7 kat TV3 nii. hihi.. nak tengok ler nanti :) hekhek

    BalasPadam
  19. dsbbkn mai skrg final exam n umah sewa xda tv, g makan malam kt kedai kul 7! haha..
    tgok cter ni...

    BalasPadam
  20. okay! mesti tengok sbb nelydia berlakon. hihi

    BalasPadam
  21. hehe..xtaw cerita ni..tp aritu ade tengok cerita kt TV 3..rasa tertarik..xigt tajuk, tp cerita pasl adik beradik yg masih bersekolah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. baik awak tengok. sweet je diorang.:P

      Padam
  22. Ada layan jugak kadang2..

    Bila baca sinopsis macam best je ;D

    BalasPadam
  23. tak pernah tengok cter ni..haha..

    BalasPadam
  24. saya tengok cerita ni. tak pernah miss lagi. memang best! bila dah tahu sinopsis cerita ni macam tak sangka pula Ersalina begitu. oh tidak! spoil betul. suka tengok Zain dan Ersalina. pasangan pelakon yang sesuai. :)

    BalasPadam
  25. citer nie best sangat..sweet jer dorang..hero pun boleh tahan hensem..eheww

    BalasPadam
  26. suka tgk senyuman Zain Hakimi..gigi dia putih cantikkkk

    BalasPadam
  27. http://www.youtube.com/watch?v=0sRHEHq5UD0

    BalasPadam
  28. mcm bes je..novel tu pon mc bru lg..cpt jgk dah buat drama..xpenah baca lg novel tu, tp slalu nmpak kt kedai..hehe

    BalasPadam
  29. ini citer paling best skali.. hero kacak, heroin comel.. jalan cerita menarik.. tu best sgt2 tu... giler klu x tengok...:)

    BalasPadam
  30. amar ashraf... jatuh cinta plak tengok die dlm citer ni... comel sgt...

    BalasPadam
  31. and love is stupid ... oranghanyut.blogspot.com

    stupid is love ..., still love is cinta !

    BalasPadam
  32. Pahit Manis dalam bercinta ! kalau dah jodoh x ke mana pun :)

    BalasPadam
  33. Pahit mana pun cinta ! kalau dah jodoh tu tak ke mana :)

    # sweet sngat

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...