RESEPI

TRAVEL

TIPS

Busana pengantin edisi peplum

by - 3:37 AM

Assalamualaikum cinta.

Tahun 2013 adakah tahun untuk kita semua yang masih bujang untuk berkahwin? Ada yang dah habis belajar? Boleh dah memulakan langkah dengan mencari baju atau busana pengantin yang sesuai digayakan di hari bahagia korang. Kalau tak nak kawin lagi pun, ushar dulu pun jadi dah kan. 
Jangan lupa terjah entri ini juga "Photobooh untuk majlis perkahwinan". Mana tahu mampu membantu pasangan yang bakal raja sehari nanti. Opss jom kawin! ada benda INI baru best!. Lolzz. 





Peplum semakin popular dan terkenal setelah wujudnya banyak peplum dresses sampaikan baju pengantin juga boleh ditransformasikan sebagai peplum wedding dresses. sememangnya ianya menarik dan telah menjadi trend zaman sekarang. Kalau yang bertunang pun mesti nak yang style peplum kan. Dan mungkin design busana pengantin di entri ini "Busana pengantin dan tunang" telah ketinggalan dengan fesyen terkini. Tapi yang pasti semuanya cantik!





Gambar baju kurung peplum ini sangat cantik dan sesuai digayakan di majlis pertunangan malah mampu dipakai dihari perkahwinan. walaupun kelihatan simple namun ianya sangat cantik bukan. Design ini lebih kurang dengan koleksi di Minaz boutique dengan entri sebelum ini "Minaz boutique : Tampil elegen ke majlis walimatul". Keduanya cantik, kalau nak kawin atau tunang pasti bakal pengantin pening kepala untuk memilih baju sesuai untuk dipakai dihari bahagia. Lebih lengkap sekiranya pasangan tersebut ada INI.

 
Peplum sememangnya cantik dan membuatkan seseorang itu lebih bergaya, kurus dan tinggi! Tapi yang paling penting semasa memilih atau membeli peplum pastikan ianya tidak terlalu ketat dibahagian dada. Oh sungguh tak selesa kalau ketat dibahagian tu kan. *harap para gadis sahaja membaca entri ini*. Lolz Jom dapatkan produk Emilay untuk kulit sihat "Review: Emilay Whitening Softgel". Insyaallah memberi feedback yang positive okay. murah sahaja RM40 termasuk postage. :)



seyess! yang design ni cantik tapi lebih cantik kalau berwarna putih. Sebelum membuat entri ini terlebih dahulu mek cah telah membuat research dan terjumpa entri yang menarik tentang PEPLUM dari sahabat baru dalam dunia blogger iaitu yuhaisya. so terjah entri beliau berkaitan peplum di sini tau http://yuhaisya.blogspot.com/2013/01/peplum.html.

Thanks for reading.

You May Also Like

59 kata-kata indah...

  1. sumpah cntik wrna hitam tu..jum kahwin la..:D..khwin muda ni byk mnfaat..ahaks!

    ReplyDelete
  2. sgt cantik .. auww nak takda calon pun :D

    ReplyDelete
  3. ok, baju nikah nk buat style mcm ni..mekaseh bg idea.. hehehe

    ReplyDelete
  4. peplum mmg cantik fesyen skrng dah kembali ke fesyen dulu plak.. ala2 saloma g2..
    tp kalau silap pilih peplum yg chuby akan nmpk lg chuby kan dik hahaha

    ReplyDelete
  5. hidup PEPLUM !! yeahh hihihi .. pic yg no 3 tu macam baju kawin blogger namee lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hidup dan terus hidup!. eh tetiba je. aah kan lebih kurang sama.:)

      Delete
  6. cantiknya baju peplum tu..boleh la masuk dalam list utk buat baju kawen...hehe

    ReplyDelete
  7. geram tgk org pakai baju peplum nih, lg2 yg kurus kering...comei sgt

    jd nyer akak yg gemuk nih pun try gk lah bt sepasang tp nyer org yg jht baju tu tak reti bt jd lah buruk huhuhui... akka nk pakai pun lum ada hati lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe xpe kak. semua sesuai pakai peplum ni yang penting ada yg style singat n labuh. boleh pilih yg labuh. :)

      Delete
  8. yg putih tu cntik n simple! sukanya... yg putih satu lg sekali ngan reben tu pon cntik n comel jgak. sukanya!

    ReplyDelete
  9. whoaaa...pepLum Lagi cantek! tp Sya berisi.xconfident nk pkai peplum.. =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun sebab tu kena cri peplum yg longgar sikit. nanti nampak ketat.:(

      Delete
  10. gmbr yg no2 tue super awesome...rasa mcm nak kahwin ag sekali huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaa peplum!! ena masih mmbujang dan masih belajar... hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikss dan yang membujang itu jugak lah yang bakal memakainya.:)

      Delete
  12. salam mek cah :)

    cantik2 busana tu...klu mek cah yg pakai memang sesuai la.

    ReplyDelete
  13. Hye dear...

    Yuyu rasa the second pic tu cantik sangat. Nanti Yuyu nak try tempah baju camni la... Cute and simple kan.

    ReplyDelete
  14. nanti akak kawin pakai mcm nie tau.. ;)

    ReplyDelete
  15. ya Allah
    cantiknya baju ni semua ni, Nisa! :D
    thanks sebab publish entri ni
    kina dah dapat idea
    ehem ehem! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem ehem maknanya kina dah tak lama lagi nak tuttt?jangan lupa jemput nisa tau.:P

      Delete
  16. adeh.. tapi sayang dah terbacanya..

    memang tak dinafikan peplum ni ketat kat bahagian dada.. saya selalu tgk gadis pakai peplum yang ketat ni.. tapi bertudung.. macam tak kena pulak.. tapi apa2 pun, rekaan peplum ni memang cantik sangat..

    ReplyDelete
  17. salam kenal!
    cantiknya peplum..but apakan daya not suit with me.. :( kena pulun diet la if nk pakai jugak..huhu..

    jmput follow,
    http://anotherstepofus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. cantik cantik cantik kawin kawin kawin hahaha

    ReplyDelete
  19. macam tahu2 je orang nak bertunang nak baju style peplum. hihihi.. saya pun nak plan pakai peplum utk majlis tunang. peplum ni bukan saja sopan(peplum panjang boleh tutup punggung) malah comel kalau sesuai dgn si pemakainya.

    ReplyDelete
  20. second tu lawanyaaa mek chaaahhh :)
    nk kawennnn je ase tgk baju tuuuuu ahaks :P

    ReplyDelete
  21. haah.. peplum cantik sangat n ssuai pakai tunang n nikah.. heee

    ReplyDelete
  22. hazani tak nak cuba pakai ke? hehe

    ReplyDelete
  23. peplum... memang kegilaan kakak sekarang ni... ^_^

    ReplyDelete
  24. peplum sngat cantik, bru mencuba-cubakan diri..hehe

    ReplyDelete
  25. Cantiknya ! K memang gila tengok baju pengantin sekarang ni :D

    ReplyDelete
  26. suka peplum rasa macam princess2 hehe http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Thank u dear hazanis sebab letak gambar peplum Wonderbutik kat sini!
    Jom klik sini, masih boleh order lagi :)

    ReplyDelete
  28. akum, saya sedang mencari baju pengantin fesyen terkini.. n sy berminat utk membeli.. disini ada menjual baju pengantin x? klu ada whatsapp or msj sy di 019 5551530

    ReplyDelete
  29. mana nk sewa or tempah baju peplum mcm nie?
    bleh suggest butik x?

    ReplyDelete
  30. cantik lorr..tunang saye yg siggest tengok dekat sini...fesyen back to 60's...hihihi..brape RM sepasang busana pengantin peplum ni..arr..

    ReplyDelete
  31. cantek nyer baju2 kat ats uh..sesuai sgt wat kawen n tunnag <3

    ReplyDelete
  32. salam
    sy nak order mcm yg kat atas tu,..bunga merah kain coklat
    call sy 017-2444279 or email-suziela_87ziela@yahoo.com.
    terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak blh contact disini tau:
      http://wonderbutik.blogspot.com/

      Delete
  33. Salam, yang second picture to my sister punya baju nikah. Hehehe. daripada aleng tohara. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aleng tohara katne ye? cantik..apa materialnya?

      Delete
  34. kaler purple 2 cantik la..bole sewa ke?heheh..

    ReplyDelete
  35. sukanya baju 2nd pic tu.. mn nk dpt ea hazanis..?

    ReplyDelete
  36. cantik 2nd pic.. mn awk dpt ea hazanis.. sy sgt berminat..

    ReplyDelete
  37. pm pls... bju peplum putih tu..

    ReplyDelete
  38. salam sis gambar yg ke2 tu boleh dapatkan dgn sis jugak ke?ke dr butik mna?

    ReplyDelete
  39. peplum putih yg kedua tuh lawa laa . kat mane bole dapat yee ?

    ReplyDelete

siapa komen, dapat bunga ♥