Raya Korban saya

Assalamualaikum cinta. :)

Raya tahun ni tidak berkesempatan untuk melihat lembu yang menjadi mangsa untuk disembelih. Tup top makan yang dah masak menjadi daging. hehe tidak sempat untuk ambik gambar disaat terakhir lembu hidup di atas dunia ini. Lolzz Gara-gara asyik beraya di rumah jiran maka mek cah dan adik terlepas untuk melihat darah lembu yang keluar semasa disembelih. Oh tragisnya. warna darah merah pekat. T.T


Kenangan aidiladha setahun yang lepas disini "Aidiladha part 1::: raya dengan anak-anak…alhamdulillah" & "Aidiladha part 2::: Beraya di rumah kosOng!!". Raya tahun lepas terlebih over sedikit kerana belum matang. Malu sekejap. hukss menang benda INI boleh la mek cah lebih melaram di aidiladha. Lolzz Tahun ini disambut dengan biasa-biasa je lagipun kakak dan abang ipar yang tinggal di Sabah tak balik maka kurangnya meriah disitu. Huksss

Ambil mood memasak terlebih dahulu dengan cara bergambar. ngee
Aktiviti utama bila tibanya aidiladha terpaksa menjadi juru dapur dan chef jemputan di rumah atuk. Lolzzz tolong apa yang patut kerana pada petangnya akan diadakan jamuan makan untuk mereka yang menjadi ahli dalam acara penyembelihan lembu. *betul entah bahasa mek cah ni.Ngee* Jamuan makan hasil daripada lembu yang disembelih tadi dibuat kerana telah menjadi tradisi dalam keluarga kami setelah ibadah korban dilakukan. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. :)

Raya ke-3 juga berlalu dengan menghadiri majlis perkahwinan sahabat di waktu UITM Machang dahulu. Tahniah buat linda dan psangannya. semoga bahagia selalu. Kebanyakan kawan dah kawin tapi kadang-kadang terlintas juga di fikiran bilakah giliran mek cah ni. hoho gedix seketika. Lolzzz


Hari yang berlalu, aidiladha disambut dengan sederhana. Terima kasih ya Allah kerana memberikan ku kesempatan untuk merasai aidiladha tahun ini. semoga masih diberi kesempatan untuk menyambut aidiladha ditahun akan datang bersama orang yang tersayang. Amin

“Tiada amal anak Adam yang lebih disukai Allah pada hari Aidiladha melainkan ibadat korban. Sesungguhnya binatang yang dikorbankan itu akan datang pada hari kiamat lengkap dengan tanduk, bulu dan kukunya. Sesungguhnya ibadat korban ini diredhai Allah sebelum darah binatang itu jatuh ke bumi. Maka hendaklah kamu berasa lapang dada dan reda akan ibadat korban yang kamu lakukan.” (Hadis riwayat At-Tirmizi)

Terima kasih sudi baca.

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

40 ulasan:

  1. cun nye,,=)

    eh samelah,kdg tepikir gak bile giliran diri sndiri,hahah gatai

    BalasPadam
    Balasan
    1. mood gatai sentiasa ada. :P

      Padam
    2. Cantiknya. Takpe, jodoh akan datang bila tiba masanya

      Padam
    3. insyaallah semoga jodoh tu cepat datang. :P

      Padam
  2. raya yang simpel je mek cah kali nie..^^

    BalasPadam
  3. akak sangat lawa. selamat hari raya korban. walau pun dah lepas :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat hari raya korban jugak untuk awak.:P

      Padam
  4. amboi mek cah..xsabar nak kawin ke??hik3..jgn marah..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah xsabar sebab umur dah tua ni.hukks mesti jay xpercaya kan.:)

      Padam
    2. macam mek cah sorang je..Jay pun dah tua dah..:)

      Padam
  5. wooo. pakai seluar levis masa rayo sambil melapah lembu pun stylooo oo. hehehh

    BalasPadam
    Balasan
    1. hikss yg tu xleh bayangkan. muehehe

      Padam
  6. di tag :)

    http://aindzaya.blogspot.com/2012/11/6-perkara-tentang-saya.html

    BalasPadam
  7. mek cah yg cun..

    Ramai dah kahwin dizaman muda..
    Dah jodoh..
    Rasa jelous pulak..

    BalasPadam
  8. salam...mek cah pkai inner jenis cotton kan? ngan shawl jenis apa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasslm...mek cah pakai inner yg jenis cotton shawl pun jenis cotton. :)

      Padam
  9. sesungguh Allah telah menciptakan awak secantik2 manusia.. bertuah awk dear... btw, singgah bls kunjungan...dah follow sini jgk..thx sudi singgah blog x seberapa sy tu..slm kenal.. :)

    BalasPadam
  10. yg pnting tuan blog comey..hehe

    BalasPadam
  11. hai..jalan2 terus sampai blog neh...slm ziarah...

    BalasPadam
  12. tak lama lagi giliran awak pulak ye?hehehe :P

    BalasPadam
  13. Kak Nis cantik. Rindu Kak Nis. Rindu nak jumpa lagi. Rindu nak sembang sama sama lagi. Rindu...... Rindu serindu rindunyaaaaa... K ternyanyi pula ;-P Selamat Hari Raya AidilAdha .

    BalasPadam
  14. nyue singgah & jadi follower yg ke 2377..fuhh...ramainya...salam perkanalan..nyue org kuala krai..

    wahhh...cun la..hehhehe

    BalasPadam
  15. Tahniah dan selamat pengantin baru kepada kawan sis tu ye.. sis ni cukup cantik la, natural je muka sis.. no heavy mekup but sgt comel.. *faint* hehehe

    BalasPadam
  16. da kawin.. thniahh.

    insyaallah, nt sampai lar mase nyer tuk mek chah kwin plop.. hee

    selamat hari raya aidiladha, nk wish jugok even da lepas.. hehee

    BalasPadam
  17. salam aidiladha ~biarpun dah terlewat..hihi...

    p/s : hazanis duk wakaf bharu kat mana dear? jaa duk bunohan..

    BalasPadam
  18. btw jaa dah follow and letak link blog ni kat bloglist kelate jaa...hihi.. happy blogging!

    BalasPadam
  19. raya tahun nie sy raya perantaun je

    skrg baru balik hehe

    BalasPadam
  20. you have such a nice blog !
    btw I'm holding a giveaway of 4 clothes for free in my blog,how about joining my GIVEAWAY? it would be an honor if you join :))

    Journal J ft. Cloth Inc giveaway

    BalasPadam
  21. you have such a nice blog !
    btw I'm holding a giveaway of 4 clothes for free in my blog,how about joining my GIVEAWAY? it would be an honor if you join :))

    Journal J ft. Cloth Inc giveaway

    BalasPadam
  22. you have such a nice blog !
    btw I'm holding a giveaway of 4 clothes for free in my blog,how about joining my GIVEAWAY? it would be an honor if you join :))

    Journal J ft. Cloth Inc giveaway

    BalasPadam
  23. you have such a nice blog !
    btw I'm holding a giveaway of 4 clothes for free in my blog,how about joining my GIVEAWAY? it would be an honor if you join :))

    Journal J ft. Cloth Inc giveaway

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...