Makan durian di tepi jalan...Betul-betul holliooy...


Assalamualaikum L.O.V.E...:)

Ehem harus lah merajinkan diri untuk update entri baru setiap hari......kenapa dan mengapakah??sudah tentu mek cah bosan dan kesepian tinggal dirumah sorang-sorang sebab semua adik-beradik mek cah tak der kat rumah...masing-masing ada kerja, sorang kakak tinggal di labuan dan adik perempuan sorang tu belajar di UNISZA....kalau ada diorang tak der maknanya mek cah rajin update blog ni..Oh sunyinya, bila la mereka nak balik....hoho nak gi shopping baju raya pulop...^^


Ceritanya sudah lama, makan durian ditepi jalan masa mek cah belajar di Puncak Perdana hari tu...gambar tu semuanya bertarikh 23 hb 6 2012...Oh sekarang dah cuti semester dan berada kat kampung pun...so ceritanya orang lalu lalang kami tak hiraukan disebabkan terlalu mengidam durian....hewhew aksi makan durian dilakukan bersama mereka iaitu housemates mek cah....Tadaaa ct aisyah, zulfa dan cik bee..kitorang hanya berempat sahaja..Pada mulanya nak shopping di Mydin Seksyen 18 Shah Alam jer...tup top bila berjalan-jalan terjumpa lah satu gerai yang menjual durian..memang meleleh airliur kami menengoknya...so apa lagi dah la duk Shah Alam, balik kampung pun entah bila..lagipun susah nak jumpa durian kat sini....jadi kami pun beli.....bhahaha..=='


Dengan itu ''bang, durian RM10 makan kat sini..emm kalau boleh makan dalam van durian abang pun tak per sebab kitorang malu"....Muehehe tau pun malu..Lollzz, tapi jawabnya bang tu ''maaf dik, kunci van duk dengan kawan abang jadi adik makan kat sini jelar yer''..hahaha terpaksa la kitorang makan kat situ jer dah la tepi longkang...aiyyo disebabkan mengidam punya pasal...Agagaga


Oh ya mek cah kelihatan bolat disitu...alahai nie kes makan banyak la nie..kejap bolat kejap keding apa la nak jadi dengan mek cah nie...makan ikut suka hati bila dah tibanya bolat stress la jawabnya fikirkan cara nak kurus balik..hoho macam sekarang ni la duk rumah asyik nak makan jer....T__T


Orang yang lalu-lalang pun kami tak hiraukan, ada kami kesah??janji dapat mengisi perut yang tengah mengidam..lagi-lagi isi durian yang betul-betul mengancam....Aummm, tapi itu semua kenangan bersama sahabat 3D08, untuk sekarang mek cah tak perlu makan durian di tepi jalan dah sebab sekarang kat kampung mek cah musim durian...so makan kat rumah jelar, tak pun makan dalam kebun durian baru betul-betul fresh...tapi orang kata "seulas durian ibarat satu pinggan nasi"...kalau sebiji durian??..nampak gayanya memang kolestrol betul lah makan durian ni....makan skali sekala tak per jangan selalu tau...^^

thanks for reading...=)

p/s::best jugak makan durian tepi jalan ni.......sekurang-kurangnya ada pengalaman manis bersama mereka semua....eceh!!..kenangan bersama housemates yang lain pun pernah tercipta disini "Gara-gara Battleship"..=)


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

25 ulasan:

  1. sempoi makan durian..style btw :)

    BalasPadam
  2. baiklah.. awak sangat kejam!! awak berjaya buat saya terliur..hahaha

    BalasPadam
  3. teringin nak mkn durian jgkk.smpi skrg xmkn2 lgi.sobs sobs ;(

    BalasPadam
  4. celonotnye makan duyan. dni dah 7bulan tak pekena taw :D

    BalasPadam
  5. emm sedapnya..tapi yus xmakan durian plak..

    BalasPadam
  6. iiihhh mesti sedap kan dear...
    but gadis tak sukaaa...
    bauu daiapun hah tak sukee..pening

    BalasPadam
  7. ok la tu, kalau ktorg plak makan kat carpark office.hehe. sbb bos slalu bg durian, so kena mkn kt carpark so takda bau durian sgt.hehe

    BalasPadam
  8. mek cah kite nak jugak durian tuh

    BalasPadam
  9. Wahh, mekcah pun peminat tegar durian ye ? hehehe..sampai sanggup makan kat tepi jalan..hehehe :)

    BalasPadam
  10. saya mampu makan 2 ulas je :P

    BalasPadam
  11. @Nbila
    sempoi sbb mengidam sangat...:(

    BalasPadam
  12. @Boni JLL3
    haha...yelar tu....pdhl kat kg byk kn....:)

    BalasPadam
  13. @Ardini Humaira

    rugi tau xmkn....lgpun durian ni bermusim..time ada kita mkn jer..:P

    BalasPadam
  14. @ucupiza
    rugi la yuz xmkn..nikmat tau..hikss

    BalasPadam
  15. @Gadis Gingsul

    rugi tau gadiss...durian sodap sgt..:P

    BalasPadam
  16. @Cheetah
    untung la bos selalu bg so xpyh la beli..hikss

    BalasPadam
  17. @arifah
    hehe sanggup sbb mengidam sgt...:)

    BalasPadam
  18. @Lyaa Suriany

    blik kg la kak lya....musim duye nih...hihi

    BalasPadam
  19. @onie
    onie..saya thu awok jnis make sikit..:P

    BalasPadam
  20. ish, sedapnya tgk awk makan durian.. ni yg teringin ni ;)

    BalasPadam
  21. Lagi pasal kena hack :)

    http://www.zulhairiseman.net/blog/khas-untuk-abang2-kakak2-defacer/

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...