Blog Love is Cinta Dicerobohi



Assalamualaikum L.O.V.E...=)

Al-kisah blog mek cah telah dicerobohi oleh mereka-mereka yang mek cah tak kenal...yang lebih tepat lagi dipanggil 'hacker'...ehem kalau korang ada terbaca entri yang ini cyb3r 4rmy...entri berikut bukan mek cah yang buat, masa buka blog untuk up entri baru mek cah belum perasan lagi dengan kewujudan entri tersebut..punya la syOk duk layan blog sendiri tanpa menyedari blog kesayangan ini telah dicerobohi...Lolzzz nampak sangat mek cah sangat lalai kan...ehem masa review blog tu baru mek cah perasan yang blog mek cah ni kelihatan lain....memang la lain sebab tiba-tiba wujud gambar C4 di sidebar..Dalam hati mek cah 'Ya ALLAH apa nie??sedangkan mek cah tak pernah letak gambar tu'..memang pelik sangat....*tapi sekarang mek cah dah delete so korang tak nampak lah sekarang kewujudan gambar tu*..:P


Masa tu mek cah cuba mententeramkan diri...Pergh cool
 la konon sebab yang terlintas blog telah di hack!!...Oh my god, kalau mek cah kehilangan blog ini macam mana eh?mesti 40 hari 40 malam duk menangis mengenangkan blog mek cah tak boleh diakses dah...T__T

lepas tu mek cah cuba hubungi pemilik ataupun orang yang bertanggungjawab tentang perkara ini...nasib baik si hacker tu dapat dihubungi, selepas berbincang akhirnya benda ini selesai...Alhmdulillah nasib baik blog mek cah tak terjejas, kalu diorang deface tak tahu lah mek cah nak mulakan balik blog ini..mungkin dah berhenti blogging terus...bhahahaha...=__='


kesimpulannya:

kepada semua blogger diluar sana, korang perlulah berhati-hati bila surfing internet.. jangan suka-suka nak login mana-mana web yang kurang pasti...jangan jadi mangsa seperti mek cah tau..kalau jumpa yang hacker betul-betul jahat dah lama blog mek cah ni tak boleh pakai..tapi nasib baik hacker yang ini masih mempunyai sifat berperikemanuasiaan...Alhamdulillah..korang semua tak perlu bimbang bila masuk ke blog ini sebab ianya masih selamat untuk disinggahi....Lolzz..:)

thanks for reading...^^


p/s: Oh ya blog zulhairi ada menceritakan tentang pencerobohan yang berlaku ke atas blog ini...nak tengok entri tersebut klik 'Love is Cinta kena ceroboh'....


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

20 ulasan:

  1. beruntung nye mek cah dpt hacker yg baik! hehe =)


    jom lah join GIVEAWAY yg sy anjurkan :DD

    BalasPadam
  2. betul tu.. jangan suka2 hati pergi sana pergi sini dalam duniaa maya ni... sangat berbahaya.. thanks to hacker yang hack blog awak ni. sebab tanpa mereka, kita akan sentiasa lalai dalam dunia maya ni. diorang hadir untuk mengingatkan kita supaya lebih berhati2 lepas ni

    BalasPadam
  3. setiap yg berlaku tu ade hikmahnya...contohnya macam ni...seseorang telah buat kita beringat - ingat tentang hacker jenis camnih kan?

    http://skuterlady.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. ishk..sabor jela..nk hacker blog org tak tentu pasal..teruk betul lah dorg ni..

    BalasPadam
  5. wawhhh...sian kak comeyyy..sabar deh...^^

    BalasPadam
  6. waaa..patot td perasan dan pelik tiba2 byk plak traffic yg kunjung post tu..rupenye dari sini..hhee..thanks mek cah.. satu tips utk mek cah & blogger2 yg menggunakan blogspot.. cuba elak kan dari menggunakan emel blog utk tujuan lain..dan jgn pamerkan emel tersebut di mana2..biarkan emel tersebut khas utk blogging je.. utk urusan emel,. create emel yg lain..

    BalasPadam
  7. hehe~..
    Diorang baik ada makna tu..kihkih...^.^

    " Jangan Percaya "(Fiksyen 302- Ramlee Awang Murshid )...haha~


    yang Benar, Ringkas, Sopan, Peace..^.^
    NINJA

    BalasPadam
  8. fuhhh,nsb baik blog xde pape.rin yg cuakk.nnti xbleh bca blog favorite ni.

    BalasPadam
  9. takutnyer.. nasib baik hacker 2 baik kn..? :-)

    BalasPadam
  10. seram pulak dah..thanks to the hacker jugak

    BalasPadam
  11. alamak takutnye . nseb bek tk jd pape .

    BalasPadam
  12. hacker baik ati..lagi satu rjin2 la tkr password =)

    BalasPadam
  13. sue perasan jugak aritu nape laa belog mek cah lain.. ada jugak blogger lain kena.. tapi bila sue buka entry tu tak boleh pun.. rupanya mekcah kena hack.. hohoho.. gerunn pulak nak berblog nih... hacker berada dimana mana sahaja -..-

    BalasPadam
  14. lagi mangsa.. yang ni lg teruk kena..wahaha..

    http://www.zulhairiseman.net/blog/lagi-mangsa/

    BalasPadam
  15. Dah update pasal kena hack ni.. nak tau cara diorang..meh baca.. http://www.zulhairiseman.net/blog/bagaimana-blog-anda-diceroboh/

    BalasPadam
  16. woot.....
    http://www.facebook.com/mycyb3r4rmycrew
    sila like kawan2....
    http://mycyb3r4rmy.blogspot.com/
    kteroang pon berblog gak,baca2 la...:D

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...