Ragam si gadis di pinggiran Sungai Kelantan..


Assalamualaikum L.O.V.E..:)

Hoyyeah!!..tinggal beberapa minggu lagi nak cuti..hoho mek cah dah tak tahan dengan tahap kesibukan di semester 5 nie...kadang-kadang rasa diri mek cah ni begitu lemah jer nak menghadapi semua nie...tapi bila fikirkan balik mek cah perlu bertahan dan bersabar dalam menghadapi semua nie...yang penting sekali mek cah kena ingat pesan ma mek cah..'belajar rajin-rajin, tok soh main kok lain'..hum ingat ma...itu lah jawapan mek cah bila ma pesan macam tu...ma Oh ma...rindu..T__T


masa ni la teringat kenangan di kelantan....oh kenangan derak dengan adik kesayangan...psssttt 'abah pinje keto metar nok gi tesco'..hehe padahal melencong ke tempat lain....balik rumah waktu maghrib tapi bila mek cah tak balik lagi masa isyak tentu abah akan col tanya 'nisah duk mano'..itulah soalan abah mek cah..okey!!..adakah itu maknanya abah tengah risaukan mek cah dan adik kesayangan??hiksss yang sebenornya abah risaukan kereta hijau dia tu..hehe macam la mek cah tak tahu..:P


meh mek cah kongsi sedikit picha masa mek cah melencong di tempat lain..kebetulan tesco berdekatan dengan pinggiran sungai kelantan jadi mek cah dan adik singgah sekejap untuk melepak...eh melepak la sangat..Lolzzz nawaitu sebenor nak click, click ler tuw....ehem-ehem faham-faham jelar..:P


inilah adik kesayang mek cah...hoho seorang yang manja dan cepat merajuk..eh eh sama la tu kan..tapi yang penting mek cah sayang dia....walaupun kadang-kadang mek cah ada ter marah dia tapi mek cah bukan sengaja..apa yang mek cah buat tu bersebab...kalau dulu dia kenal seorang lelaki tu mek cah tak suka....tengok-tengok lelaki itu bukan lah seorang yang baik..naluri mek cah ni kadang-kdang betui jugak..keh keh lain kali dengar nasihat kakak mu ini..:P


sejujurnya novel di tangan mek cah itu hanyalah sebagai perhiasan bilo bergambor....sumpah mek cah tak baca pun lagi novel tu...Lolzzz dulu boleh dikatakan mek cah peminat novel cinta tapi sekarang minat mek cah dah lain...ehem minat menulis blog, walaupun penulisan mek cah ni merapu tapi mek cah tak kisah janji mek cah dapat puaskan hati ini..muahahaaha


tempat ni lawa sangat..menjadi lokasi untuk beriadah dan dating bagi pasangan kekasih..hehe bagi photographer lak menjadikan lokasi ini untuk shoot model-model dia...haksss memey kawasan ini cun sangat....unik!!...so buat mereka yang duk klate tapi tak pernah sampai sini rugi lah anda....bila shopping kat tesco tu singgah la sini dulu...Meow!! ngepeng metar....Muehehehe k bye..salam..^^

p/s::yang sebenornya gambar ni bertarikh 26 April 2012 lagi..ni baru mek cah sempat godek-godek dan upload..hehe rasanya picha ni dah basi kot....eh jom makan kenyang-kenyang di SINI. Makanan free tu. :P

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

26 ulasan:

  1. waa..cntiknye tempat ney..teringin nk g nti..hihi ;)

    BalasPadam
  2. Cantek tempat... n akak sungguh comel :) nice entry... :D

    BalasPadam
  3. eh eh, kak anis. nak ikod p tesco boleh ? hewhew. comel laa anak dara 2 orang tuh :) wewwiiitt ~

    BalasPadam
  4. Akak N kakak samasama comel :D

    BalasPadam
  5. Adik n kakak samasama comel :D

    BalasPadam
  6. bakpo la aku selok baco cito mu mekcah..ahahaaa

    BalasPadam
  7. Awak lawo la..hihi comey lotey.. =)

    BalasPadam
  8. sukaaa tgok mek chaa hehehhe,,,

    BalasPadam
  9. Kemain lagi bergmabor di tepi sungai kelate. Saya pun tak pernah g lagi situu, hikssss eh nak tnya u pakai camera apa dkt sidebar tu? =P

    BalasPadam
  10. dah agak dahh.. novel itu hiasan jee ye mek cah. hehehh

    BalasPadam
  11. hu..lamo doh xkelik kelate.. xpenah tahu pon tempat ni. padahal sokmo g tesco then dulu sokmo ado event ctuh

    BalasPadam
  12. eeheh:) good luck in ur study...anyway...kim slm kt adik..:P

    BalasPadam
  13. comellll nya mek cah lo niiii :)

    BalasPadam
  14. @✿ Yana Malieya ✿

    kala dah sampai sini jgn lupa bgthu kita eh..:P

    BalasPadam
  15. @Mimieesyeerro

    meh la ikut sayo g tesco...kihkih

    BalasPadam
  16. @Tasnim Zaharee

    eh comel...xder la dear..picha jer tu..:)

    BalasPadam
  17. @JIJI YU
    part mano hop mun selok tu jiji?huksss

    BalasPadam
  18. hye hazanis ! tutorial untuk u :) http://haziatiatiey.blogspot.com/2012/06/tutorial-buat-ruangan-iklan-untuk.html

    btw,nice blog :)

    BalasPadam
  19. salam dik. dah pernah gi tesco tu tapi tak penah ternmpk lak port cantik tu.hehehe~ next time kena skodeng2 lagi nie.

    BalasPadam
  20. Comel laa akak comel ni! Tesco eh? Bakpo dinie tk prase pongg? Haihh keno g ttengok jugok ni pahni. :D

    BalasPadam
  21. tak pernah singgah. akak ingat tempat ni restoran yg tgh buat. hihi.. ok pasni leh singgah. :)

    BalasPadam
  22. nanti kalau jalan-jalan kat situ lagi..ajak2 la yeee.. :)

    BalasPadam
  23. salam..hai mekcah..
    btw tempat awk bergambar ni,
    dekat je dgn tempat sy blaja..
    hari2 pon boleh pegi situ..
    sy blaja kat kolej kptm,blakang kolej masterskill dlm gambar awk tu..
    asrama kitorg pun kat situ gak..
    tesco plak,hari2 boleh pegi..
    btw tempat tu mmg nice popn..lawa sgt :)

    jom lawat blog sy yek..slmt berkawan :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...