8 Cara nak buat bekas kekasih anda menyesal!!



1. Untuk menyakitkan hati bila bf atau gf anda minta break, anda cakap kat dia camne "Dah lama saya tunggu peluang ne. Terima kasih banyak-banyak la memudahkan kerja saya." Lepas tu lompat-lompat la sikit nak tunjuk anda gembira (padahal dalam hati sedih giler)


2. Pulangkan semua gambar-gambar ex anda. Letak gambar tu dalam kotak atau pendrive dan jangan lupa campur sekali dengan gambar-gambar lelaki hensem atau awek-awek cun yang lain. Pastu buat short note kat situ "p/s :Awak yang mana satu eh ? sorry la,saya dah lupa. Pilih la sendiri pastu hantar balik kat saya."
3. Bila nampak ex anda berpegangan tangan dengan perempuan atau lelaki lain, sapa lah mereka dan cakap "Eh,awak bukan bf/gf aku nombor 5 ke? lama tak jumpa!". Kalau nak buat dia bengang lagi, cari sorang budak yang nampak rock pastu tegur diorang "Jah, adik kau mintak duit nak makan kat aku. Kau tak kesian ke kat dia?". 

4. Cubalah bergaya sikit. Kalau dulu masa couple anda pakai selekeh je. Pakai la pakaian kemas nak bagi nampak anda berpelajaran. Baju RM 10 pun kalau anda pandai menggayakannya boleh nampak kacak jugak. Mesti dia menyesal meninggalkan anda.
5. Bila nampak dia online kt FB , Twitter terus post status atau gambar-gambar saat anda bahagia bersama kawan-kawan. Untuk menunjukkan anda boleh hidup bahagia tanpa dia.Kalau la dia dah remove anda, cuba tag gambar anda tengah bahagia tu kat kawan-kawan dia. Mungkin dia akan tengok.
6. Biasanya, selepas clash ex anda akan cuba anggap anda sebagai kawan la konon. Cakap je dekat dia "Saya dah ada sejuta kawan,tak ada awak lebih bahagia hidup saya." Mesti dia bengang.
7. Kalau anda masih belajar lagi, masa ne la nak tunjuk tanpa dia pun anda boleh berjaya. Belajar sunguh-sungguh. Dapat kerja beli keta Ferrari. Pastu lalu tepi dia cakap "Lama tak jumpa awak. Eh, nak pegi mana ne, boleh saya tumpangkan."
8. Anda cari je orang lain yang lebih baik,hensem,cantik,romantik daripada ex bf/gf anda. Kalau dia ternampak saat anda bahagia mesti dia jealous. Padan muka sebab dulu tak appreciate. Dushh!



itu lah dia serba sedikit yang mek cah boleh kongsi dengan korang semua.....terima kasih buat pemilik blog NICKNASHRAM sebab izinkan mek cah untuk copy dia punya entri...hewhew sekali sekala copy entri orang best jugak..lagipun entri ini sangat bermanfaat buat remaja diluar sana yang tengah frust gewe..Meoww!!..renung-renungkan dan selamat beramal..^^

Bercinta memang mudah..
Untuk dicintai juga memang mudah..
Tapi untuk dicintai orang yang kita cintai, 
itulah yang sukar diperolehi......................Ibarat cinta INI.:)

35 ulasan:

  1. hahaa..beso ko mekcah..eheh..

    lagu ni benanyo kade2 menggangu pembaco jugok cah..tapi keng..kalu mu nok letok jugok..mu wat hok buleh play buleh stop poon ok doh tu..mu tgk blog2 hok mmg gilo2 soho.;.ado lagu owp..

    BalasPadam
  2. @JIJI YU

    owh pehe2..lgpun lagu hop xpakai kijo jugop deh...hehe

    tp mek cah ado buat butey paly pause doh..xnapok ko terrr..=='

    BalasPadam
  3. haha.. good tips.. tapi saya xde ex bf.. huhu :(

    BalasPadam
  4. hehe... tips ni sesuai tuk bdk remaja skang...

    BalasPadam
  5. haha. agak kejam la jugak kan?

    BalasPadam
  6. yssss!! patot buat :) n the word was say it is "Firstly i got jeleousy n hurt but sddnly i realize that she's ugly! :P" blaaa laa weiii.....ad aq kesh!..................hahah..pengalamn sy di duakan ^_^ so skung sy kuat hdpi sume ni :) Aamiin

    BalasPadam
  7. OMG...OMG...OMG
    sedih sihh...but semua butuh waktu..
    okey dear good entry hehehe...

    BalasPadam
  8. dlu mase putus tak pkir pon nak wat mcm tu...hihihi ha'ah perkongsian yg baek gak tq...

    BalasPadam
  9. erkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :0

    BalasPadam
  10. mace tahu2 jah tengah frust neh.siap la dio aku wat lagu tuh pahni..

    anyway..good entry..huhu

    BalasPadam
  11. HAHAA XD silap ary bulan kite kene bunuh kak anis . manusia zaman skg ni . bkn bley pcaya sangad . hoho . bahaya dong !

    btw, jom terjah ^____^

    http://www.loveesparadise.blogspot.com/2012/06/me-and-makeup.html

    BalasPadam
  12. hahahha.... tips yang sangat gempak

    BalasPadam
  13. AHAHAHA..kelakar.ni la entri awk plg bnyk sy ktawa..;p

    BalasPadam
  14. Hehehe nice info. Ehh, ada beli mag remaja 15 jun. Blog awak masuk kat ruang blogspot :)

    BalasPadam
  15. apa pun.. jangan sampai ada perasaan dendam..

    BalasPadam
  16. eh,main says jugak?? pesanan dari penaja..huhu.sma r.buat enrty pastu msk url tu skli.siap yuna komen lagi aritu..hahah

    BalasPadam
  17. hahaa... betul2 mnyesal lah ex tu nti.. haha

    BalasPadam
  18. hahaha. kejam tapi terbaikkkkk :p

    BalasPadam
  19. haha. terbaiklah! ade yg penah buat. kah3 kejam kn?

    BalasPadam
  20. style lah...haha...memang best kalo buat camni..tapi harapnye hubungan berkekalan la kan..huhu

    BalasPadam
  21. first time visit!! :D

    Btw, could you click LIKE for this video? its for my assignment purpose! And its my first time acting & shooting this video! Thanks! :)
    http://www.youtube.com/watch?v=XiQw1yaH694

    BalasPadam
  22. waa , tips berguna lah ..nux try , nux try ^^

    BalasPadam
  23. Kalau cakap berdasarkan pengalaman memang berguna semua isi n yh..hahah

    BalasPadam
  24. @Ana LuLu
    silakan..kita pun share jugak..:)

    BalasPadam
  25. suka entry nih. Sory.. bru nak terjah :)

    BalasPadam
  26. adik , nak buat lah . . biar ex adik menyesal !

    BalasPadam
  27. klu kte pulang gmba2 n brg2 y dy bg,lpas tu dy pulang blek brg kite bg kt dy cmne??? uuuaarrrggghhhh!! lg sedih.... :'(

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿