...Awak PEREMPUAN , perlu tahu tau...




Pasal Lelaki yang perempuan patut faham..


ASSALAMUALAIKUM W.B.T..


ehem hari ni aku terlalu baik dan rajin tau..nak copy and paste pasal lelaki yang kaum hawa ni perlu faham..umm senang cite.. just copy dari blog member aku nie Babunlautsama...ehem dia pun copy dari blog orang laen gak.....so sharing is caring la kan...lolzzzz

ehem...pada pendapat aku la kan bila kita memahami apa yang kaum adam nie nak baru la sesuatu hubungan tu kekal lamakan..Bila dah ada keserasian , insyaALLAH hubungan tu sentiasa jer ceria dan dapat mengelakkan pertengkaran dan 'cemburu buta' berlaku..hihi..aku sendiri pun memang tak boleh lari dari perasaan cemburu terhadap pasangan...=_____=*

tapi tipu la kan kalau aku cakap dalam tempoh percintaan ni tak kan ada nya pertengkaran. merajuk , cemburu dan sebagainya...So, jom la layan apa citer la kaum adam ni kan...!!

1

2

3

tadaaaaaaaaa!!



1. Kalau kami kata nak main game, kami memang betul-betul maksudkannya.

2. Kalau nampak kami terhegeh-hegeh nak keluarkan duit dari dompet, pandai-pandai lah hulur sikit.

3. Kami tak suka nak balas mesej dan jawab kol setiap masa.

4. Kalau nak buat-buat merajuk sekali dua takde masalah, kalau tiap masa nak merajuk tu memang carik masalah.

5. Kalau kami buat alasan taknak pergi dating tu maknanya kami tengah pokai lah tu.

6. No such thing as 'I love u, I miss u all the time'... Mak bapak jauh lagi penting.


7. Kalau tengah dating tu kami tengok perempuan lain, janganlah marah... Itu menunjukkan kami ni masih normal dan bukannya homo...(ehem tetap jelesss tau!!)

8. Kami tak suka menunggu kamu-kamu semua bermekap dan bela tudung dalam toilet lama-lama....(benda ni memang tak boleh lari dah..sememangnya kami mahu kelihatan cantik di depan si dia, tak mau si dia tengok pompuan lain!!!)

9. Wish 'good nite' dan 'good morning' bukan lah satu kewajipan bagi kami....

10. Kami memang tak pernah period, tapi kami pun ada masa untuk bad mood jugak....(okey kami faham!!)

11. Tengah period bukan bermakna itu alasan kamu-kamu semua untuk marah kami tak pasal-pasal....(adddessss!!)

12. Baju kahwin kaler apa dan nak bagi nama apa kat anak bukan lah topik kesukaan kami.

13. Janganlah mengharapkan kami untuk menjadi sesempurna makhluk, kerana itu takkan mungkin berlaku.

14. Janganlah cakap 'saya tak faham lah dengan awak ni!' kerana kami pun bukannya faham sangat dengan kamu-kamu semua.

15. Janganlah marah kalau kami ni tak suka nak bergambar-gambar.

16. Kami tak suka bila kamu-kamu semua cakap, 'semua laki ni sama aje' sebab akhlak dan keperibadian seseorang itu bukannya diwarisi mengikut jantinanya.

17. Buncit itu seksi...muehehehe 





ulasan ::: so pandai-pandai la korang fikir..bak kata nabil 'lu pikir lah sendiri'..kalau nak dating pun apa salahnya kan sekali sekali korang kuarkan duit sendiri nak bayar bil makanan korang....baru la nampak kaum hawa ni tak kikis sangat duit BF dia tu...hahaha jarang-jarang pun tak per....emm so korang kena la ada sikap bertolak ansur, saling percaya dan tidak berkira bab duit tu...:)


laporan asal dari blogfaiz....hihi


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

14 ulasan:

  1. pendek kata byk yg kita kena paham psl lelaki.kena bg kebebasan skit itu perlu..

    BalasPadam
  2. haha klu bab makeup tu..aku benci giler kot tnggu lelame

    BalasPadam
  3. Chachos Cheezy Wedges::huhu sokong ler tu...okey kebanyakan betul kan pasal laki....:)

    BalasPadam
  4. zOeY zAu YaH::ehem..ptt la zauyah ngn wn.bf kekal lama..tahniah tau..:P

    BalasPadam
  5. budak penjara:::haishh jgn benci sgt...kot2 bakal wife u mcm tu..hahaha xkn nk benci..kn??

    BalasPadam
  6. babaunlautsama::::suka la tu aku sebut nama mu...lolz..:P

    BalasPadam
  7. haruslah memahami dgn baik.. :)

    BalasPadam
  8. oppa:::yeah.....baru la hubungan tu kekal kan..=)

    BalasPadam
  9. hahahaha gua suka entry ni kekekee terasa nk buat la entry mcm ni baru cool kn :D

    BalasPadam
  10. UYC::::silakan...xkisah pun copy.....saya pun main cilok nie...muehehehe

    BalasPadam
  11. lelaki..........oh lelaki :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...